Hopp til hovedinnhold
Hkeem (Sony Music)
Hkeem (Sony Music)

Topp 14 norske låter som kom i dag

Norsk musikk <3

Du vet drillen.

Hver natt til fredag sitter 730.no oppe og luker ut låter fra den store bunken med ny norsk musikk. Njut!

Hkeem «Min»

Årets første slipp fra hele Norges Abdulhakim Hassane er en lystig kjærlighetssang til hans 2 år gamle lillesøster <3 Produsert av usedvanlig produktive Kastel, som har nye slipp hver uke.

 

Torine «Bored»

Bored in the house 2021. Sørlands-jenta Torine Bjåland er stjerneskuddet som Norge trenger, og her byr hun på pop som gjør at man drømmer seg tilbake til Britney og Avril. Mulig hun kjeder seg som en motherfucker, men verken stemmen hennes eller låten er boring. Skrevet av Torine, sammen med Alex Charles, Jim Bergsted og Helge Moen. Produsert av den norske dynamittduoen tobago ©

 

Synne Vo «De e OK um du glemme me»

Vi måtte holde tunga rett i munnen for å skrive tittelen riktig, men gudbrandsdølingen fortsetter å fange oss med dialekta si, og vi er glade for at hun benytter seg av den. Synne Vorkinn har gjort flere covre, blant annet på TikTok, og nå slipper hun sin egen, oversatte versjon av Astrid S’ «It’s Ok If You Forget Me». Skrevet av Astrid Smeplass, Caroline Pennell, Jakob Hazell og Svante Halldin. Produsert av Chris Holsten.

 

Peder Elias «Best Friend»

Å ha kjæresten sin som bestevenn er kanskje et must. Men det er litt verre når man forelsker seg i sin bestevenn – og så sitter frustrert i vennesonen uten å vite hva man skal si. For Peder Elias Eriksrud Kjørholt ble denne situasjonen til en vakker sang. Så hvis du er en av bestevennene til Peder, bør du kanskje ta en prat med ham 🤔 Neida, han synger ikke om seg selv. (Angivelig.) Perlen har den 21 år gamle trønderen laget med Magnus Bertelsen og Ida Elise Andenæs-Låg.

 

nvm.kenny med Kars & Smul «Spill»

«Du tror vi spiller det spillet som det var Pokemon-kort»… Ekstra god mood fra tre players, hentet fra det kommende prosjektet 301 Mon Frère til den nye indie-favoritten nvm.kenny alias Ken Winjar. Produsert av Ozzi.

Se kortfilmen til nvm.kenny her

 

Jerry Folk «Low»

St. Hanshaugens store sønn Gerard Andreas Folkestad Taylor alias Jerry Folk er ute med EP-en Moving Points. På denne låten teamer den allsidige produsenten med Tilla Gaasø. Oslo-gutten gir ut musikken sin helt selv, og i fjor hadde han 30 milli hos Spoti. Let’s go!

 

Smerz «Flashing»

«Don’t wanna prove stuff to you»… 💔❤️ Henriette Motzfeldt og Catharina Stoltenberg alias Smerz gir oss en heftig låt fra sitt kliss nye album Believer, som er ute på XL Recordings. (Labelen som lurt nok signerte Adele i 2006.)

 

dePresno «Church»

Bjarte de Presno innrømmer at han ikke er en engel. Men bli med ham til kirken lell, fordi det lyder som om han har hjertet på rett plass. Lekkert laget sammen med Askjell Solstrand, Magnus Skylstad og Gudmund Guren.

 

Oscar Blesson «4. etasje»

Karl Oskar Klazai velsigner og varmer oss med flammer som peisen. Igjen på norsk; et bytte han han gjorde på grunn av pandemien. Den unge ringreven fra Holmlia har med Mads Brodin på beaten. PS: Se videoen til den første låten Oscar Blesson skrev på norsk her.

 

Stefanos Yowhannes «Blinded»

Stavanger-gutten som debuterte for bare noen få måneder siden slipper nå sin tredje singel. Denne handler om å aldri føle at noe blir helt perfekt, og jaget etter å oppnå det. En solid låt med et sjukt fint lydbilde. Skrevet med og produsert av Lasse Lokøy alias Lokoy alias den stilige Sløtface-bassisten.

 

Ramón «Jeg vil bare danse igjen»

Nåtidens mest relaterbare tittel? Ramón Andresen vil ha oppmerksomhet, og det synes vi folk burde gi ham og denne bop-en. Snart kan vi danse igjen, og vi tar med oss denne. Skrevet av Ramón og Andreas Bache-Wiig, som også har produsert.

 

Celine Madelen «Love For The First Time»

I debutlåten sin synger Celine Johannessen om en gutt hun møtte og likte veldig godt, men ikke turte å fortelle det til. Dermed laget hun heller denne. Vi er glad hun valgte å skrive og synge om det, men håper hun tør å si det neste gang <3 Skrevet av Celine Madelen selv, produsert av Magnus Skylstad og Peter Sæverud.

 

Nora Toure «On Fire»

Afrotrap-popartisten fra Oslo har tent hjerte på sin nye singel, som hun har skrevet selv, mens Paul Hauss har produsert 🤍

 

Dårlig Vane «Desperado»

Ikke helt «Despacito», men DV alias Amadou, Martin Hazy og Kikkan er på en reggaeton-ish Loddefjord-ting via Nado. Håper Full Effekt/NMG/G-Huset får med Bad Bunny på remixen <3

 

To bonuser som ikke er helt norsk musikk, men lell:

Tokyo Diiva «Sushi Roll» feat. Gail Scott

Hun er fra Bronx, men har bodd lenge i Norge. Her serverer Tokyo Diiva pusekatt-sushi med sin Rich White Ladies-kollega Gail Scott, pakket inn i en Miami-aktig NSFW-vibe.

Ava Max «My Head & My Heart»

Amanda Ava Koci fra Milwaukee har blitt en av klodens største nye popstjerner. Denne singelen er co-produsert av norske Thomas Eriksen alias earwulf. Låten ble sluppet før jul, men videoen er KLISS ny.

Ava Max forteller 730.no om sitt samarbeid med TIX

Mer norsk musikk:

Svarer kritikken: Nå sier TIX unnskyld

Fyrer opp vannpipa 💨 Se norsk premiere

Les mer