Hopp til hovedinnhold
Ny norsk musikk: Sei Selina med sterk og symbolsk video (Niels Windfeldt/GR:OW)
Sei Selina (Niels Windfeldt/GR:OW)

Norsk musikk som er kliss ny: Topp 9 nye låter

Norsk musikk-fredag! ????

Julen stanses vel ikke av omikron? Selv om det nå er lurt å være ekstra forsiktig.

Norske artister disker opp med en haug av julesanger i dag, og blant kurateringen til 730.no får du et par av dem.

God helg, godsnuter ????

Sei Selina «Only When You’re Asleep»

‘Cause I only love you when you’re asleep / that way I can imagine how you speak to me… Sei Selina tar det ned på et praktfullt vis. En drømmende vibe, med stemme som en ekte engel. Sårbart og modig. «Den aller første utgivelsen fra mitt kommende musikalske kapittel. Et kapittel som har vært frigjørende å lage», forteller den sierraleonsk-norske 23-åringen fra Oslo. Låtens røde tråd er først og fremst å tvile på sin egen sannhet. I musikkvideoen, regissert av Niels Windfeldt, symboliseres dette ved at hun er innelåst i en bil som fylles med vann. Låten er skrevet av Sei Selina og produsert av AURORA-favoritten Magnus Skylstad.

 

Stian Thorbjørnsen med Martha Knapp «Jul uten pappa»

Det blir jul uten pappa i år, men det blir bra hos morra di òg / i kveld kommer savnet etter ungane, men jeg vet de er lykkelige… Personlig og ømt fra Staysman. En julelåt om hvordan det er når familien plutselig ikke er hel, og tradisjoner må forandres ???? Skrevet av  Stian, Kristin Marie, Sturla Fagerli Larsen, Jann Coucheron-Aamot, Mathias Nilsen og Anders Nilsen. Produsert av Mathias og Anders.

 

AURORA «Heathens»

That is why we live like heathens / stealing from the trees of Eden / living in the arms of freedom / and everything we touch is evil… Oh Lord, man trenger ikke være religiøs for å kjenne at det er noe ekstraordinært med Aurora Aksnes. Osingen gleder oss med denne spennende og akk så lekre låten. Snart album!!! Nærmere bestemt The Gods We Can Touch i neste måned. «Heathens» er skrevet av Aurora, Odd Martin Bergjord Skålnes og Magnus Skylstad. Produsert av Aurora og Magnus.

 

Dutty Dior «HIBACHI»

Mmmmm… Hun smaker som en smoothie og er heit som hibachi. Dutty Dior rapper og synger om en latinsk-asiatisk venninne som han ikke får nok av. Det hele serveres varmt via musikken til Pluto.

Les også: Topp 20 beste rappere i 20-årene anno 2021

 

Fredrik Domaas «Himlen i min favn»

Bergenseren fikk vise seg frem i Stjernekamp i høst. Vi håper vi får se og høre mer til ham enn vi fikk der, og dette er definitivt en god fortsettelse. Ikke bare har han gjort denne Carola-klassikeren på bergensk, han har gitt ut en aldri så liten jule-EP ???? Denne varianten er skrevet av Erik Hillestad og produsert av Vegard Hurum.

Les også: 730.no x L.U:N.A: – Hele karrieren min har jeg hørt at jeg må forandre navnet

 

L.U:N.A «Blå vinter»

Heng opp lyset likevel og du vil se / det lyser opp veien som du må krysse / For å finne lykken, igjen… Gud bedre ???? Mia Roussel alias L.U:N.A vet å skrive sterke tekster, og denne låten er jaggu intet unntak. Det føles som vi nå kommer enda tettere på den norsk-franske bergenseren, og det er vi takknemlige for. Skrevet av Mia, produsert av broren Leo Roussel.

 

Rambow «Furuset»

Oslo 10/10. Simon Tedros Negash alias Rambow gjør det for Furuset ???? Helt til han dør. Tenåringen holder på den harde stilen han allerede har blitt kjent for, men switcher opp med et litt mjukere refreng. HÅWK alias Håkon Mathias Guttormsen har produsert, nisju har laget den stilige videoen. (PS: Bli med Furuset-gutten ut på hockey-isen her.)

 

Marion Woodseth «Ein sjanse te»

Når eg e her, så hører eg ditt navn / benken vi satt på og tida som forsvant / vi kunne stå her i timer / kan du gje meg ein sjanse te… Det slippes raust med julelåter om dagen, men det gjør ikke noe når de er så fine som dette. Vestlands-jenta Marion Skogseth Bjørsvik har skrevet og produsert den sammen med Alf Vaksdal og Ola Vårtun.

 

Snow Boyz «Alle sammen»

Snøgutter holder stilen – og slår seg på brystet. «Den trap-greien her i Norge tok av da Snow Boyz kom inn i gamet. Vi ga swaggen til alle sammen. Det er bare å si ifra hvis ikke du tåler mer…» Dio Mudara på beaten.

 

Benji & Banden «Du og jeg, Sofienberg»

Ingenting er som før og du vet hva det gjør med meg / jeg lever heller en løgn, en helt ekte løgn… Midt i alt julelåtmylderet slipper dette bandet en låt som minner oss på hvor digg Oslo-sommer er? ???? Det føles godt, og høres attpåtil dritcatchy ut. Deres selvtitulerte debut-EP er ute, og denne låten setter lista høyt. Skrevet av Ask Dørmænen Lie og Benjamin Riis. Produsert av Preben Sælid Andersen.


Lurebonus: Arif «4 x 10 Barz»

Blodet bruste i alle ledd da vi fikk beskjed fra Spotify om at det har kommet ny singel fra Arif. Spesielt med en tittel som røper at han legger kølla på bordet med fire ganger 10 bars ???? Men… Dessverre er denne Arif IKKE hele Norges Arif.

Norsk musikk og norske musikkvalg:

Her er Norges mest populære artister i 2021

Les mer