Hopp til hovedinnhold
norsk musikk Chris Holsten Bak en fasade album 730no Norge fjellet god paske
Ny norsk musikk fra blant andre Chris Holsten, som tar påsken på forskudd (Instagram/chrisholsten)

Norsk musikk som er kliss ny: Topp 8 nye låter

Norsk musikk-fredag!

730.no kuraterer våre favoritter fra nattens slipp av nye norsk musikk.

Ta vare og vennligst ha en god helg ♥️

Chris Holsten «Slå hjerte, slå»

Så bare slå hjerte, slå / bare slå leg gul og blå / gi meg mer enn det jeg kan tåle å få… Debutalbumet Bak en fasade er her! Hele Norges Chris Holsten har klart å trollbinde enda flere etter at han la om til norske tekster. Denne sårbare, ærlige låten minner om hvorfor han har blitt en stor, nydelig stjerne – og hvor stor han kommer til å bli. Skrevet av Chris, Stephan Gracia Slaaen, Synne Vo og Maria Hazell. Chris og Lars Kristian Rosness har produsert.

Sjekk ut musikkvideoen til «Slå hjerte, slå» med skuespilleren Iben Akerlie, regissert av Christopher Carvasal.

 

Hanne Mjøen «Fall Apart»

When did you go from anyone into someone, someone I have to lean on / so good it breaks my heart, you fall in love, and I fall apart… Oppdal-jenta Hanne Mjøen synes tanken på å forelske seg kan være skummel, fordi en annen person plutselig har så stor plass i livet hennes. Hun setter svært godt ord på det, pakket inn med smellvakker vokal og elektropop. Skrevet av Hanne, Amanda Börjeson og Felix Svedestig Götesson, som også har produsert.

 

TIX «Gjør med meg»

Det har lenge vært TIX-SZN, og han oppsummerer den hektiske tiden på sitt todelte album Enten går det bra ellers går det over. 28-åringen fra Bærum beskriver platen som en reise gjennom en sorgprosess. – Fra det øyeblikket hvor alt virker helt håpløst til du omsider finner veien ut av mørket og forstår at enten går det bra, ellers går det over, forteller TIX. – Titusener av meldinger fra folk som søker trøst, støtte og råd, men det er ingenting jeg kan si som fjerner sorg. Jeg har skjønt at det ikke finnes noen snarvei ut av sorg, og når man står midt oppi noe kan det virke helt umulig å ta til seg trøstende ord og hjelp. Man må oppleve sorgen på egen hånd, og det er det jeg ønsker å oppnå med albumet mitt: Et verktøy for å forstå hvordan sorgen omsider går over 🤍

Denne låten har Andreas Haukeland alias TIX skrevet og produsert med Kastel, Lars Rosness og Benjamin Pinkus.

Endelig: Se hvordan norske artister dominerer på toppen

 

Lamark «Snakk med en poet»

Æ treng å snakk med en poet, det e alt æ vet / æ treng å snakk med en poet, e det noen som vet kor æ kan leit? Sigurd Lamark alias Lamark føler på litt håp i tunge tider, da linjen i tittelen minner ham på troen på fellesskap og kreative prosesser. Bodø-dialekt, synth og gitar i skjønn forening. Skrevet av Lamark og produsert med Andreas Kase.

 

Herman feat. DC The Don «Fast»

Den 18 år gamle Jessheim-rapperen Herman Hammer Niemi Monsen teamer opp med sin amerikanske favoritt DC The Don, som han følte kledde den synth-tunge new wave-viben. Tenåringen forteller at låten formidler at du må leve i øyeblikket, og at teksten skal få deg til å føle deg selv. Beaten er produsert av GREN808 og eliyf og co-produsert av Herman.

 

Sei Selina «The Way»

Vi har fulgt med på Oslo-artisten Sei Selina siden debutsingelen i 2018. Nå er hun endelig ute med debut-EP-en Him or Her, som hun beskriver som fem forskjellige rom du kan gå inn i. «Rom hvor du kan drømme, dvele, slippe fri, danse, la sorgene dine være. Vær stille – vær høylytt – eller bare vær. Jeg vil si at det siste er nok. Jeg håper du finner trøst eller styrke i ett av dem. Dette er slutten på en start. Kjærlighet og alt mitt beste», skriver Selina. Låten nedenfor avslutter den Magnus Skylstad-produserte EP-en. I sommer er Sei Selina support på europaturnéen til hele verdenens AURORA 💫

 

Rohat «Hva skjer a»

Det som skjer er 5057. Etter at Rohat samlet Kamelen, Oscar Blesson, Martin Hazy, KingSkurkOne og flere via «Bergen City» (se videoen) , er han ute med EP-en. Denne låten er produsert av Spaceplug alias Marius Hanto, Lars Henrik Hellingsrud og Kim Andreas Castillio Oen. Vakkert throwback: – Min far døde brått uten at jeg fikk sagt hvor mye jeg setter pris på han

 

 

Celine Lunder «Hurts Too Much»

I should move on, but it hurts too much / I should let go, but I miss your touch… 22 år unge Celine Lunder fra Grimstad debuterer med fullt poptrøkk. Selv om låten handler om ulykkelig kjærlighet, har den likevel en freidig MGP-følelse. Skamløst produsert av duoen Trinidad tobago alias Helge Moen og Jim Bergsted.

 

Sondrey «I Was Hoping»

Håp må man alltid ha! <3 Sondre Mulongo Nystrøm alias Sondrey er jaggu en allsidig type. Mange kjenner gullstrupen fra Gudbrandsdalen fra The Stream, Stjernekamp og Melodi Grand Prix, for ikke å snakke om Nissene i bingen. Nå er han klar med nok en perle i pop/R&B-landskapet mange forbinder med The Weeknd. Men også Sondrey, så klart! Øyer-prinsen har skrevet «I Was Hoping» med Magnus Emaka Einang og produsert selv.

Mer norsk musikk:

Se girl in red alias Marie Ulven fyre opp Washington, D.C. – og se hva som skjedde etterpå </3

Nyeste saker fra 730.no

Les mer