Hopp til hovedinnhold
Norsk musikk representert av comeback fra godsnuten Kjartan Laurtizen (Vibbefanger/Warner Music)
Norsk musikk representert av comeback fra godsnuten Kjartan Laurtizen (Vibbefanger/Warner Music)

Topp 11 norske låter som kom i natt

Norsk musikk-fredag!

Sommeren er offisielt i gang i kongeriket, og det er masse ny musikk.

Etter å ha hørt gjennom nesten alle nattens slipp, plukket 730.no ut disse. God helg! 🇳🇴

Kjartan Lauritzen «Million»

Kjartan er tilbake og høres minst ut som flere milli-milli-millioner! To år siden forrige forrige slipp gir Per Àki Sigurdsson Kvikne ut en rå banger, slik vi kjenner ham, selvsagt. Ikke slutt nå, ikke faen. Vi gleder oss til mer fra ditt skattkammer, som ekte kjartanister. Skrevet av Kjartan Lauritzen og Ketil Jansen (Lemaitre), sistnevnte har også produsert med Gerard Taylor alias Jerry Folk. Singelen er akkompagnert av lekre levende bilder, regissert av Martin Kopperud. Lenge leve Balestrand kommune!

 

Nico & Vinz «Don’t Be Afraid»

Det har i lang tid for det meste vært stille fra Nicolay og Vincent, som i 2014 utrolig nok tok norsk musikk til 4. plass på Billboard Hot 100 med den øyeblikkelige klassikeren «Am I Wrong». Den høyeste plasseringen for en norsk act siden a-ha i 1985. Nå er Oslo-duoen tilbake med nye varme toner, produsert av Berlin-kollektivet Hitimpulse, utgitt på Island Records. Dette bør bety at pausen er over <3!

Historisk norsk musikk har blitt dokumentarfilm: Se trailer

 

Marcus & Martinus feat. Alex Rose «Belinda»

Fra Trofors til Puerto Rico. Tvillingene skal utvide sin latin-amerikanske fanbase? Nå teamer Marcus & Martinus opp med Alex Rosén Alex Rose alias Alexis Guzmán og byr på en norsk-spansk bop om en ekstra søt senorita som heter Belinda. Skrevet og produsert av den elektriske duoen Ida Wærdahl og Erik Fjeld. PS: Sjekk ut Pride-hilsen fra M&M til 730.no og alle andre her.

 

iris «ROBOTLOVER»

Når kjærligheten ikke er særlig kjærlig </3 Vilde Iris Hartveit Kolltveit fra Bergen forteller her om et forhold som ødelegger sjelen. You took what you wanted from me, you took what you needed, I’ve become a robot lover. Vondt og vakkert! Debutalbumet love and other disasters er ute nå.

 

dePresno «The Moon»

Bergenseren er ute med sitt andre album Places, og som du her hører er et av stedene talentet har vært månen. 24-åringen Bjarte Depresno Borthen har skrevet platen i Nashville, Tennessee sammen med sine gode venner Askjell Solstrand og Henry Brill. «Det er inspirert av mine tilknytninger til både fiktive og faktiske steder rundt omkring i verden. Hver sang forteller en personlig anekdote eller historie fra mine relativt få år som voksen. Fra ekser i Paris til den fiktive gaten Bitter St, og fra hjembygd i regnvær til sportsbarer i solfylte California.» Reis og drøm deg bort med Bjarte.

 

Amara «Saltvann»

NM i sommerlåt? Adrian Amara holder det mjukt og drømmende, og bader både i basseng og i havet. Lyder som en lur plan for ukene fremover ☀️🌊 Produsert av Elias Melkersen.

 

Jonas Alaska «Light Switch»

Etter å ha sluppet albumet Roof Came Down i fjor, ville Jonas gjøre noe annet. Da han egentlig satt seg ned for å skrive låter for andre, med helt blanke ark, ble han så glad i sangene at han ville slippe dem selv. «Light Switch» er en energisk elektropoplåt som igjen viser at Jonas ikke bare er en god artist, men også en nydelig låtskriver. Skrevet av Jonas Alaska og frekt produsert av Eivind Helgerød.

 

Maria Mena «Speil»

«Er det ikke typisk å ønske seg de tinga som man ikke har? Og føle seg helt utafor og aldri klar?» Følelser om seg selv som kan gjelde de fleste får vi nå servert fra ringreven Maria Mena, som her altså synger på morsmålet. Det gjelder å fokusere på de gode tingene man har, og ikke bare akseptere – men også elske – seg selv ❤️💯 Produsert av Olav Tronsmoen.

 

Rat City & Isak Heim «Rather Be»

«Her har Rat City gått hen og covret Clean Bandit» tenkte vi, men så feil kan man ta. Rottene, med Ken og Cato Sundberg fra Donkeyboy i spissen, har i stedet laget sin egen smørblide låt sammen med Isak Heim. I 2019 ble de Spellemann-nominert for «Kind Of Love». Kanskje får de en ny hit med denne?

 

brenn. «Vandrer på solskinn»

Etter å ha begynt å tvile på om de ville fortsette med musikken, endte brenn. heldigvis opp med å ikke gi seg. «Vandrer på solskinn» handler om opp- og nedturene de siste månedene, men til tross for å ha litt vanskelige baktoner, gir den sommerstemning. En digg rockelåt som sparker skikkelig fra seg. Skrevet av Edvard Smith, Rémy Malchère Pettersen og Oscar Mella Tobar. Produsert av Bendik Markovic Toming.

 

Bølgen «Evig ung»

Niklas Paulsen alias Bølgen vil heller være ung litt lenge enn å være voksen lenger enn nødvendig. Same! Feelgood fra 20-åringen, som er skrevet av Bølgen selv og produsert med maskinen Anders Nilsen.

 

Yomi «Bounce»

B-B-B-Bounce! Stovner-gutten Yomi Baisi har rumpefagre jenter i kikkerten på sin nye singel. PVCIFY og Fraxille på beaten.

 

Lyse Netter «Bære vi»

Trengte du et nytt soundtrack til å sykle, vandre eller bade i midnattssol? Eventuelt bare drømme deg bort til det en sen sommerkveld et annet sted enn i Nord-Norge? Lofot-gjengen Lyse Netter got your back. Det viktigste er å være bare vi. Denne vakre popperlen er skrevet av hele bandet, og produsert av bandet selv med Lars Haug Nilsen og Isak Falch Alsos i spissen.

 

Andreyun «Bloc Party»

«I’m not a saint and she’s not an angel…» Men Robert Andre Pei Johnsen alias Andreyun synger stilig på denne både litt R&B-aktige og litt indierockete-ish bop-en, som fortjener rotasjon på en gatefest. Skrevet av Andreyun og produsert av den allsidige flinkisen Coucheron.

 

Turab «Snakk om å lyve»

Selv om han er frekk som et lite barn og spiller kortene sine som en psykopat, vil Turab Awan være elsket. Han er jo tross alt elskbar? Det er også hans nye allsangvennlige TRXD-produserte singel.

Mer norsk musikk:

Bli med til Furuset 🤑

Nyeste saker fra 730.no

Les mer