Hopp til hovedinnhold
Amanda Tenfjord plans norsk musikk 730no Amanda Georgiadis Tenfjord
Amanda Tenfjord (Instagram/amandatenfjord)

Topp 9 norske låter som kom i natt

Norsk musikk-fredag!

730.no kuraterer to håndfuller med kliss ny norsk musikk.

Njut nedenfor!

Amanda Tenfjord «Plans»

We don’t make plans anymore / it’s like both of us are picturing a future alone… Wow, dette er NM i nyd 🤍 Ikke bare Norges stolthet, men også Hellas’. Gud bedre, sunnmøringen leverte en solid prestasjon i helgens ESC for Hellas. Det ble ingen seier, men hun serverer oss ny singel. Denne låten ble skrevet dagen etter Eurovision-bidraget «Die Together», og ja, denne er også trist. Skrevet med og produsert av Bjørn Helge Gammelsæter.

 

Dutty Dior «søvnløs i shibuya»

– Burde jeg vært skyhøy nå, dropper femti milli, bro / gnisser mine tenner, det er som is i mine varme hender… Produktive Dutty Dior aka Kris Eriemo følger opp debuten BHD med den nye platen det er mindre ensomt alene. – Det er bedre å være alene enn med feil person. Det er bedre å velge lykke over smerte, og bedre å omringe deg selv med folk som gir deg noe i stedet for å ta noe fra deg, sier Dutty i forbindelse med slippet. Her får vi 11 låter, inkludert singlene «kamera demon» og «rett eller galt». Samt kliss nye «farger» med Chirag og («drum’n’basic bitches» 🥵) og «søvnløs i shibuya» med Arif. Førstnevnte er produsert av Mogilla, Mads Brodin og Pluto, mens 🅿️ har gjort sistnevnte alene. Dette sitter på første lytt, samtidig som albumet kommer til å vare lenge.

 

Kode.59 «Summer of 59»

Deilig R&B-trap fra postkode 0659 Etterstad. Den unge Oslo-trioen Kode.59 er ute med mixtapen Summer of 69 Summer of 59 med åtte låter. På dette åpnings- og tittelsporet, med Mondo på beaten, er 59 inspirert av sommeren, samtidig som de forteller om veien sin videre. Gutta kjører definitivt i riktig retning med denne tapen 📈 Galle fra gruppen har produsert tre av låtene. Se også: – Vi laget bængers uten å prøve

Sommer-throwback: Kode.59 med UG Marstein «Sommerfugl» 

 

Turab «Jeg lot hun dra»

– Jeg synes synd på meg selv, jeg gjør det en gang i blant, selv når jeg har det bra vil jeg ikke ha noe med meg å gjøre / jeg gjemmer meg fra speilet i gangen, jeg er ikke en dårlig kar selv om tar noen valg som er døve… Dette er den mest ærlige og personlige låten vi har hørt fra Turab Awan så langt 🤍 24-åringen fra Oslo har skrevet den sammen med Casper Alme Oswald og produsert med Samuel Riiser (alias Smul) og Jalia Komeja.

 

Sturla «Mer»

– Burde dratt hjem til mormor og drukke kaffe / burde klemt litt og tenkt mer på mamma / skulle gitt alle vennan min mere, men det blir glemt… Trønderen Sturla Fagerli Larsen har gått i dybden med en ektefølt og nydelig låt om å sette mer pris på det og de man har. Skrevet av Axel Lindroth, Håvard Sundland, Henrik Stave, Hanne Mjøen og Sturla. Produsert av Axel og Håvard.

 

Markella «Hide Away»

– The sky is getting closer by the minute / and I’ll climb for the stars even though you said I won’t reach them… Den norsk-greske nykommeren Markella Assimakis fra Ål i Hallingdal skrev denne melankolske og energiske sangen på en grå vinterdag i Bergen, mens hun mintes de varme sommerkveldene langs den greske kysten. Temaet endte opp som håp og lystighet møter lengsel og sorg. Singelen følger opp hennes debut «Burn Again» fra tidligere i år. Skrevet med Sondre Skaftun, som også har produsert.

 

Cherie Mwangi «Buss It Down»

Etter Erica Banks’ smash «Buss It» og ferske «Bussin» med Nicki Minaj er det vår egen rapheltinne Cherie Mwangi sin tur til å «B-B-B-B-uss It Down» 🌶 22-åringen, som kaller seg «every good girls alter ego», drar her på byen med sine baddie-besties. – Jeg vil at de som hører på denne skal føle seg selv og gjøre det meste ut av kvelden. Denne sangen spilles når viben er på sitt beste, sier Cherie. Hennes fav ORIO på beaten. PS: Bli med på poolparty med rapperen her  – Kvinner ble ikke skapt for å tilfredsstille menn

 

Stina Talling «Har ikke sett deg siden»

– Venner spør om deg og eg vet at de vet at en del av meg vil slippe taket… Stina har gått tilbake til norsk, da hun føler det blir mer ekte. Låten handler om en liten fling som ikke ble til noe mer. Bergenseren har skrevet den sammen med Iselin Solheim, Sval og Tormod Løkling. Med prod fra Tormod

 

Lokoy «Greyson»

Lasse Lokøy alias Lokoy kan også rappe? Ikke bare er han en rå produsent og bassist, men rykker stadig oppover som soloartist. Denne Greyson er visstnok en skikkelig drittsekk som blir sammen med en annen drittsekk. Så blir barna deres drittsekker… Og sånn fortsetter den triste historien 😪 Laget med Anna Catherine Wright Hartley, Jonas Kroken, Martin Wave og Mikhael Paskalev.

 

Celine Lunder «Simple Life»

– I want a simple life and an easy mind and I don’t think that you’d understand… Sørlandsjenta følger opp debutsingelen med en låt om å elske småbylivet. Hun ønsker seg en enkel tilværelse – uten mas fra menn som vil imponere henne med dyre biler. Det slipper man visstnok i Grimstad? Selv om gutta her også bør kunne diske opp med noen tøffe kjøretøy hvis Celine forandrer mening… Skrevet med dynamittduoen Helge Moen og Jim Bergsted alias tobago, som òg har produsert.

Mer fra Norges land:

Topp 64 bilder fra 17. mai 2022 via Instagram

Les mer