Hopp til hovedinnhold
BILDET ER LÅNT AV   MYSPACE.COM/KRAKESOLV

Norsk musikk med oppsving

Norsk musikk er i et kraftig oppsving for tiden. Eller oppsig, som de sier i Bergenen. Det er stas. Faktisk står det ikke så verst til med norsk hip-hop heller. Hitlistene toppes av Madcon og Karpe Diem, men også i undergrunnen ligger det en del gull og vaker.

by:Larm har vært oppadgående nok til å få med seg Bergen-gutten og indieentrepenøren Lars Vaular, som har tatt undergrunnshustlen til et nytt nivå her til lands.
Og det er bra.

En dem ikke har fått opp øya for er Drammen-rapperen Chem, tidligere kjent som et av medlemmene i gruppa Gutta På Skauen.

Det burde de kanskje gjort, for når du hører Til By’n Og Tilbake, hans nye gateplate, skjønner du at dette er en kar og følge med på. Og det sier jeg ikke bare for at jeg er med på skiva selv.

Lais deg inn her så kan du sjekke herligheten og dømme selv.

Når vi snakker om norskspråklig musikk så er det dritkult å høre at norske rockeband endelig tør å droppe pretensiøsitet og utenlandsvisjoner til fordel for real shit på sin egen dialekt. To band som skal på by:Larm er bergenserne (igjen) i Fjorden Baby! og John Olav Nilsen & Gjengen.

Det gjør også Bodø-bandet Kråkesølv som var et av bandene by:Larm slapp denne uken. Kråkesølv spiller en slags indiepoprockgreie med underfundige, nordnorske tekster og her deler de ut sin første EP, «utgitt» av How Is Annie Records fra Trondheim.

Der ser du også den første videoen til Senjahopen, sideprosjektet til Jokke/Ronny Pøbel-gitarist Petter Pogo og eks-medlemmer fra Farout Fishing. Altså, nordnorske køntriversjoner av kjente og kjære viser som «10.000 Lovers In One».

Artistlisten til neste by:Larm.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer