Hopp til hovedinnhold
norsk musikk julie bergan diamonds 730no sony music
Julie Bergan 💎 (Karate Records/Sony Music)

Norsk musikk som er kliss ny: Topp 12 låter

Norsk musikk-bonanza!

Hellu folkens. God ny norsk musikk-fredag! 730.no kuraterer sine favoritter fra nattens maaaange slipp – hvor damene dominerer.

Vennligst ha en nyd weekend!

Julie Bergan «Diamonds»

– The way we broke it off, killed the love / every time we fucked it up, cuz I’ve had enough, I call the bluff… ENDELIG JB SZN! Det føles som en halv evighet siden Julie slapp noe sist, men nå er hun er tilbake. Med en powersviske! Hvis det er en ting? Det er uansett en nedpå, sterk ballade om å komme seg ut av et turbulent forhold, og hvordan det så blir å møte vedkommende igjen. Nydelig gjenhør med den unge ringreven <3 Skrevet av Julie, Anne Judith Wik, Christopher Allen Clark, Ronny Svendsen og Thomas Laskey. Stilig produsert av Ronny og Christopher.

 

Astrid S «Fuck Off»

– Hope you crash your car when it’s new, hope all your lovers gonna cheat on you / that all of your cards get declined, hoping your wine always turns into water… Rennebu-jenta har definitivt fått nok, og dette er det du får hvis du ber henne om å ikke banne. Det er godt å høre Astrid i denne formen, og den smeller godt fra seg. Hvorfor ha Skeez TV når vi kan få det i popform? Skrevet av Astrid, Louise Lennartsson, Maria Hazell og Gustav Nystrom. Produsert av Gustav.


Klassisk norsk musikk-throwback som fortjener ny versjon: Sichelle «Fuck deg»


 

Sval «SMOKE»

– Dance when there’s nobody home, can’t be quiet, where there’s smoke there is fire… En låt fra Sval som ikke handler om å være trist! ☺️ Denne handler om en hemmelig kjærlighetsrelasjon. Ikke bare fortsetter veteranen å vise at hun er en rå låtskriver, artist og vokalist. Denne våren er hun med på Kompani Lauritzen. Vi er her for mer Sval Rosenløw Eeg i alle ledd. Skrevet av Sval, Benjamin Schandy alias Jimi Somewhere og Ole Martin Jensen. Produsert av Milo Orchis, Jimi og Ole Torjus Hofvind.

 

Ikke Musikk, Den BB & Kevin Lauren «Ikke norsk»

– Først, jeg er ikke norsk… Amerikanske Alex alias Ikke Musikk har allerede fått seg en TikTok-hit med denne bop-en. Men Chicago-gutten, som har bodd i Norge i to år, utvider nå sitt anthem med hjelp fra Den BB og Kevin Lauren. Sistnevnte er ca. 75 prosent norsk. TikTok bør også sluke denne rå. Produsert av Mikkel Christiansen alias Mio, Niklas Strandbråten alias Nick Strand, Erlend Torheim og Ferdinann West.

 

INGEBORG «Ikke bli som meg»

– Ikke bli som meg, jeg er svak og du vet alt jeg gjør er å overtenke… Hvem er det som ikke har en tendens til å overtenke? Trenger litt mer oppmerksomhet? Vi kjenner oss godt igjen i Ingeborg Walther, og at hun dobbeltsnapper er jo ganske relaterbart for mange. Det er også et par andre stjerner innblandet her, da Ramón har vært med å skrive, og Astrid S har koret. Stjernelag deluxe. Den unike stemmen til Skjeberg-jenta Ingeborg får også vist seg fra en flott side her. Skrevet av Ramón Andresen, Anders Kjær og Sivert Hjeltnes Hagtvet. Produsert av Anders og Sivert.

 

CLMD «Bounce»

Martin Alexander Bjercke, eller Cool Lookin Martin Danielle som han faktisk kaller seg, tar det til klubben på en leken låt om å bli stupforelsket. Vårkåt vibe! 💦 Co-skrevet av Halvor Folstad fra Skinny Days.

 

Synne Sørgjerd «Siden du dro»

Men ikke ta meg for en tapt sak, jeg tåler mer enn du tror / Har bare ikke vært den samme siden du dro… Et ekte friskt pust i popverdenen. Synne Sørgjerd fanget oppmerksomheten til redaksjonen på TikTok for en stund siden, da hun postet en video med ærlige, gøye og annerledes tekster. Denne føyer seg i den rekken, og det er umulig å ikke tenke at Synne er et stjerneskudd vi kommer til å høre mer av fremover. Skrevet av Synne og Jon Roaldsness, produsert av Jon.

 

Matoma feat. H. Kenneth «Deeper»

– I found my faith and I feel your touch / got you in my veins, feel you in my blood… Svulstig begjær dominerer den nye bangeren til Tom fra Glomma alias Matoma og hans Nashville-tjommi Howard Kenneth Fleetwood alias H. Kenneth, som også er co-produsent. Dans til denne i helgen 💃🏼🕺🏽

 

Kaja Gunnufsen «Jazzing med Kaja»

– Og tenk at jeg har blitt tobarnsmor, tenk at influencer er et ord / er 33 og er aldri helt til stede, og jeg hater det… Det er seks år siden vi hørte fra Kaja, og som hun selv synger har hun blitt tobarnsmor. Denne låten handler egentlig om grunnen til hvorfor det har vært stille for henne en stund: Livet. Det er kontrastfylt til tidligere musikk, og da kanskje spesielt debutalbumet. Selv om livet hennes har forandret seg, er hun fortsatt unik som få, og god til å skrive låter som folk kan relatere til. Vi gleder oss til albumet. Velkommen tilbake, Kaja! <3 Skrevet av Kaja Gunnufsen, produsert av Kenneth Ishak.

 

J-Zino med Oral Bee «Ruller fortsatt»

Picture Me Rollin’ ☀️ Oslo x Nesodden x California. J-Zino alias Herculano Domingos teamer opp med veteranen Oral Bee alias Anders Smestad og serverer lyden av palmer, Chuck Taylors og Dickies. Singelen er fra J-Zinos kommende album Slum Baby. Big Ice på den hella saftige westcoast-beaten

 

Ane.Fin «Call Me»

– Call me, tell me you’ll come and hold me / I just want you, to love me, and tell me that I’m the only one… Da Ane Finstad alias Ane.Fin slapp låt i 2019, ringte hun eksen sin 112 ganger. Nå vil hun bli ringt opp sjæl. For etter et brudd kan man fort kjenne på at man trenger bekreftelse fra akkurat den personen. Den personen du egentlig vet ikke burde ringe. Horten-jenta beskriver det flott, og stemmen til Ane er mildt sagt sterk. Skrevet av Ane, Jan Gran, Sivert Sivertsen og Carl-Viktor Guttormsen. Produsert av Carl-Viktor.

 

Moyka «Rear View»

– You can tell all your fears to me / we can be all you want to be… Bergen-baserte Monika Engeseth fra Hallingdal er best kjent som Moyka. Denne nye singelen kaller hun en introduksjon til sin nye æra, hvor hun lager sin egen vri på sine inspirasjoner Charli XCX, Grimes og Pink Pantheress. Låten har hun laget med Sivert Hjeltnes Hagtvet og Anders Kjær.


Biler, alkohol, klokker og drypp: UNDERGRUNN flekser i musikkvideoen til «KLIKK» 

Les mer