Hopp til hovedinnhold
norsk musikk taylor swift girl in red 730no
Taylor Swift med sin norske bestie Marie Ulven aka girl in red (instagram/girlinred)

Norsk musikk som er kliss ny: Kvinnedagen-spesial

Norsk musikk-fredag!

Det er kvinnedagen hver dag. Men i dag markeres den internasjonale kvinnedagen.

730.no kuraterer ny norsk musikk og går kun for låter med jenter ❤️

girl in red «DOING IT AGAIN BABY»

– I’m on a new level / something’s got me feelin’ like I could be inflammable / and I might be / I’m gonna light it up / nothing’s gonna stop me / if I say this is what I want 💯🔥 Marie Ulven alias girl fyrer opp et intenst anthem med en ny sound. Dette er tittelsporet fra hennes album som kommer 12. april, og oppfølgeren til den internasjonale Horten-stjernens singel «Too Much». Produsert av girls norske favoritt Matias Tellez.

Vinn billetter til girl in red sin eneste konsert i Norge i år nedenfor ❣️

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

 

SKAAR feat. Emilie Nicolas «Mad Woman»

– I’m cute when I’m angry, says he still likes me / But when there’s consequences I’m a mad woman… En kvinnedagsgave fra to rå kvinner til alle andre rå kvinner. Tittelsporet på Hilde Skaars album Mad Woman er allerede en stor låt, nå blir den enda større med selveste Emilie Nicolas. Vi får en helt spesiell versjon – og vi ønsker oss denne live for alltid. Skrevet av SKAAR, Eivind Helgerød, Fanny Hultmann og Kerstin Ljungström. Produsert av Eivind, Fanny og Kerstin.

 

Tolou «L.O.V.»

Drømmen til Tolou alias Ida Tuolu Kjeldsberg fra Tromsø alias Nordens Paris (!) har gått i oppfyllelse. Denne uken signerte hun kontrakt direkte med selveste Sir Lucian Grainge; CEO for Universal Music Group og hans label Virgin Music i Los Angeles. Etter smørblide «Coco» serverer den norsk-nigerianske singer-songwriter-en mer varme med stormforelskede afropopperle. Musikkvideoen er regissert av den norske ringreven Frederice Esnault. Mer musikk fra Ida kommer snart ☀️


Tolou til 730.no: – Da Lucian signerte meg var han opptatt av verdiene mine


 

Turab med Marit Larsen «NOSTALGIEN»

– Ingen farger her er nye, for vi malte denne byen / det blir vanskelig å gå utenom når alle spor jeg snubler i er dine… Turab har en egen evne til å få med lytterne inn i sin verden, og når han nå har med seg Marit Larsen når det nye høyder. En duo vi ikke var klar over at vi trengte, men er råglade for å ha fått. Skrevet av Marit Larsen, Turab Awan-Wilkie og Snorre Sønderland. Produsert av Turab og Snorre.


neeei: Dårlige nyheter fra Tyla om hennes tur til Norge 🇳🇴🇿🇦


 

Anna Kajander «Tåpe»

– Æ kan ikke gi dæ et svar, for æ veit ikke ka æ vil ha, men æ e fortsatt ei tåpe for ditt sukkersøte smil… Det er umulig å ikke drømme seg mot sommeren og Lofoten-sommer når vi hører på Anna. Snart slipper hun sitt andre album, men hun gir oss først denne sukkersøte låten om å være veldig fascinert av noen – uten at man har blitt helt sikker på hva man vil ha. Skrevet av Anna Kajander, produsert av Anna og Jonas Kroon.

 

Victoria Nadine feat. R3HAB «Feel This Way»

– You give me something I can’t explain, the kind of high that I can’t escape / I close my eyes and I see your face, no one else makes me feel this, no one else makes me feel this way… For en duuuuo ❤️‍🔥 Skien-prinsessen Victoria Karlskås Andersen alias Victoria Nadine viser at hun mestrer flere sider enn vi har hørt fra henne tidligere. Med den nederlandske DJ-en og produsenten serverer hun en dansbar låt om en intens flørt og/eller forelskelse. Skrevet av – hold på hatten – Emma D D, Fadil El Ghoul, Grant Averill, Joe London, Lewis Hughes, Nicholas Audino og Victoria Nadine. Produsert av Lewis, Joe og R3HAB.

 

NESTA «Heartless»

– And I know that you might think I’m heartless, but I’m simply using my heart less… Stjerneskuddet Nesta Petrauskaite alias NESTA viser igjen at hun vet hvordan man skal lage fengende og relaterbare låter. Det er ikke nødvendigvis slik at man er kald, når man står opp for seg selv ved å sette grenser og sørge for at man ikke blir såret igjen. Skrevet av Håvard Sundland, Synne Vo, Truls Rokicki og NESTA. Produsert av Håvard og Axel Lindroth.

 

Humle med Kira Dalan Eriksen «Vite hva du tenker»

– Jeg vil vite hva du tenker, kan du si meg hvor vi står / Denne sommeren er snart over, bare lov meg at jeg er med deg hvor enn du går… Snart kommer Andreas Humlekjær alias Humles nye album, og med seg på siste singel før albumslipp, har han vinneren av The Voice 2023. En nydelig låt om at man ikke vil et forhold skal ta slutt, selv om både sommeren og forholdet går mot starten av slutten. Skrevet og produsert av Humle og Preben Sælid Andersen.

 

Ella Marie «Sàniid»

Ella Marie Hætta Isaksen har gått solo etter at bandet ISÁK nylig ga seg. Den siste tiden har vi også sett henne som en sentral aktivist i Fosen-aksjonen etter det langvarige menneskerettighetsbruddet. Der var også søsteren hennes, og hun ble arrestert og satt på glattcelle i timevis. Denne låten, som viser samisk på nydelig vis, er til henne, og om det sterke båndet hun har til søsteren sin Ayla. Skrevet av Ella Marie Hætta Isaksen, Kristian Bruun Lorentzen og Lars Kristian Rosness. Produsert av Kristian og Lars.


Mer norsk musikk:

Ikke sov på det ubønnhørlige stjerneskuddet Cely fra Oslo via Sandnes og Colombia. Hun «kommer inn i gamet uten kondom» og slår et slag for norsk kvinnelig rap:  – Han tror han er tøff / jeg spiser menn som deg til frokost / tar kortet hans så jeg og jentene får kost oss 


Følg 730.no på TikTok og X og Instagram og Snapchat og Facebook


 

Les mer