Hopp til hovedinnhold
karpe omar sheriff IBOPROFEN SALMALAKS BARAF FAIRUZ KENYA karpe diem chirag magdi 730no norge
Omar & Sheriff (akam1k3/Michael Ray Vera Cruz Angeles)

Norsk musikk-fredag! Bl.a. kunstverket Omar Sheriff med Karpe

Norsk musikk som er kliss ny.

730.no kuraterer et utvalg fra Norges land hver fredag.

Vennligst ha en vidunderlig weekend ♡

Karpe «PAF.no»

Chirag og Magdi er tilbake. Noe som er vanskelig å ikke legge merke til. Denne uken kræsjet de internettet med oppvarmeren til Omar Sheriff via en visuell sci-fi-ish loop deluxe signert Kavar Singh. Nå er del 1 ute med seks låter fordelt på 23 minutter, hvor duoen igjen viser hvordan de kontinuerlig utvikler soundet sitt. Det er mye å fordøye på første lytt, samtidig som alt sitter. Selvsikkert, storlagent, vakkert, morsomt – og utfordrende. Men likevel effortless. Og det kunstneriske prosjektet fortjener en egen pris for beste lyd? I musikalsk regi ved Thomas Kongshavn og Axxe.

Se opp for intervju med Karpe hos 730.no i helgen! (Les om PAF her. Ekte medmennesker.)

 

Emma Steinbakken «Hopelessly Hopeless»

What if I never get over the fact that we’re over / and what if we never get closer / not even when we’re getting older… Det beste noen gjorde var å gi Emma en mikrofon. Her gir 18-åringen fra Jessheim oss en ærlig låt om å gi slipp på noe man tror kan være det rette. Hun bærer den nedstrippede med stemmeprakt uten like. Gud bedre. Skrevet med Carl Silvergran, Fanny Hultmann og Felix Flygare Floderer. Produsert av Carl, Fanny, Felix og Albin Clern.

 

Bendik «Her hos deg»

Livet det går, men det går bare nesten / tiden den går og eg når isje neste… Hva trenger du når du er på vei ut av et langt forhold? Gode venner. Det var på en tur med bobilen Silje Halstensen alias Bendik spontankjøpte med vennene sine at hun skjønte hvor viktig vennene hennes er for henne. En dritfin og fengende elektropoplåt med ekte sommervibes, til tross for litt trist bakteppe. Bergenseren har skrevet den med Sebastian Kornelius Gautier Teigen alias arbeidsnarkomane Coucheron, som òg har produsert.

 

Metteson «Come, Cry»

Come, cry, come, cry on my shoulder / come, cry, come, cry on me… Det ble stor jubel under by:Larm 2021 da prisen for Årets stjerneskudd gikk til Metteson. Med denne singelen understreker Sverre Breivik fra Moss at han er en man må følge med på. Skrevet med Vetle Junker, produsert av Vetle og Matias Tellez.

 

Zupermaria «Ingemannsland»

Finnes ingen garanti at det e vi for evig, tidevannet glir forbi, men det e altfor kjølig… Maria Træbakken alias Zupermaria går dypt i denne låten om sin egen fortid, preget av uro og angst. Men det er håp. Ting blir bedre. Det gjør ikke det, vettu <3 Bergenseren er god på tingen sin. Skrevet med og produsert av Even Gillebo.

Mer norsk musikk: Én norsk artist på årets Coachella

 

Ezzari «Gategutt»

Kjent nok for Farmen-Kjendis, men han kan fortsatt bli sett på som en «gategutt». Adam Ezzari har gitt ut mye musikk i det siste, med sin produsent Makethenoises. Nå får vi en låt hvor rapperen forteller om å føle seg annerledes og å bli sett ned på. Blant annet fordi han er fra Hauketo i Søndre Nordstrand, selv etter at han ble kjent og ble invitert på kjendisfester. «Jeg følte meg som prinsen av byen. Men etterhvert merket jeg ofte at når folk ikke visste hvem jeg var… Når jeg bare var gamle Adam fra Hauketo, og ikke artisten Ezzari… Da ble det annerledes igjen.»

 

Pikekyss «Må jeg vite alt?»

Må jeg vite alt, er det sånn det ender? / hvordan kan du vite at du aldri vender?… Det er kanskje litt greit å ikke vite alt alltid, men når du skal ta de store valgene i livet, er det skummelt å tenke at man kan ende opp med feil resultat. Dansbar indiepoplåt skrevet av bandets Alma Mathea Huseby, Helene Karlsen og Helén Dawes, sammen med Emily-Madelen Harbakk aka Gucci Caliente, og tidligere bandkollega Rémy Marchère Pettersen. Produsert av Pikekyss og Rémy.

 

129 med Ice Csay «OKAY»

Oslo-gatene blir varme selv i januar når 129 alias Siyabång og YEMZ teamer opp med Ice Csay 🥵 Mathias Pellicer på beaten, Nisju på regien. Det kommer mer fra denne kanten snart. Bli med en tur tilbake til «Området» her.

Mer fersk norsk musikk: Forrige ukes beste nye norske låter

Norsk film: Tør du la kjæresten snoke i mobilen din? 🤔

Nyeste saker fra 730.no

Les mer