Hopp til hovedinnhold
Ny norsk musikk - blant annet fra debutanten Hannah Storm (Petroleum)
Ny norsk musikk - blant annet fra debutanten Hannah Storm (Petroleum)

Topp 13 norske låter som kom i dag

Norsk musikk som er kliss ny.

God fredag og gratulerer med straks helg 🤍 730.no kuraterer det beste fra dagens mange slipp.

Den nye dosen med norsk musikk er en smule preget av Melodi Grand Prix.

Hannah Storm «Stranger»

Do you remember dancing soft and tender / if you just hold me tight, remember what it felt like / would you be more than strangers… Hannah er et nytt navn for de fleste. Noe som er helt naturlig ettersom «Stranger» er debutlåten hennes. 22-åringen fra Oslo har tilbragt mye tid i Bergen, hvor hun også har blitt kjent med låtskrivere og produsenter. Denne lekre powerlåten har hun skrevet med Vetle Junker og er produsert av Vetle og Odd Martin Skålnes. Se opp for mer Hannah Storm snart.

 

Kristian Kristensen «æ vente på din kjærlighet»

Ouffff… Denne bør bli med i en heftig scene i Euphoria 💜 Kristian Kristensen er endelig ute med albumet 2003. Her får vi hans personlige historie fra det å være en ung og usikker gutt, til den personen han har blitt i dag. Harstad-talentet har skrevet, spilt alle instrumenter og produsert albumet selv. DYKTIG!

 

Adrian Sellevoll «Dummet meg»

Feelgood disco-pop om teite valg som Adrian har tatt tidligere i livet – og som jeg har lært av. Det er noe å feire! 🕺🏽 Laget sammen med Mathias Nilsen, Hef Augusto, Eric Tryland og Håkon Guttormsen.

Les også: Slik lanseres Oslo-filmen i USA før Oscar

 

Elsie Bay «Death of Us»

You gave me all that you had to give in this game of us that I wouldn´t quit / but now I´ve made up my mind and there´s no coming back from the death of us… Elsa Søllesvik alias Elsie Bay er en av artistene som er direktekvalifisert til Melodi Grand Prix-finalen. Og stemmen kjenner vi fra før, hun er en del av duoen Elsa & Emilie. Nå skal Elsa stå alene, med dette gode bidraget i bagasjen. Skrevet med og produsert av Andreas Stone Johansson og Jonas Holteberg Jensen.

 

Highasakite «Mother»

I need to call my mother… / Tell her I’m scared of the thunder… / Mama, I’m scared to go under… Hvis du har anledning, gjør som Ingrid Helene Håvik – som selv er mor – og ring moren din. Denne mektige popkosten er i musikalsk regi av Trond Bersu og Kristoffer Bonsaksen. Albumet kommer i slutten av måneden.

17 TV-serier vi gleder oss til i 2022 🍿

 

 

Sei Selina «Dry Eyes Lie»

Tørre øyne lyver… Allsidige Sei Selina serverer en sertifisert vibe, med stilig hjelp fra MAGNUS alias Magnus Skylstad 💙 (Kjent for sitt samarbeide med blant andre AURORA.) Den sierraleonsk-norske 23-åringen fra Oslo slapp nylig singelen og musikkvideoen «Only When You’re Asleep», som du kan nyte her.

 

NorthKid «Someone»

I was someone you loved, now I’m someone you hate / And when you’re head feels stuck, do you wish that I was there to heal the pain? Enda en nydelig finalelåt. Her flekser Stjernekamp-vinner Bilal Saab med sin sterke stemme som løftes av resten av NorthKid. Laget sammen med O.G. Sandra Lyng, Alex Charles og dynamittduoen Helge Moen og Jim Bergsted alias tobago.

 

Honningbarna «Når alt det treffer oss»

Endelig får vi sørlendingenes nye album Animorphs. En rå energibunt av en gjeng, som gang på gang klarer å få frem det beste i låtene sine. Deilig med mer rock! Skrevet av Christoffer Trædal, Edvard Haraldsen Valberg, Johan Hansson Liljeberg, Karl Johan Tomas Berglund, Nils Jørgen Nilsen og Erlend Mokkelbost, som også står for produksjonen.

 

Sturla «Skår i hjerte»

Selv om paradis har sine skygga e du alltid her på godt og vondt, som et skår i hjertet mitt… Trønderfar Sturla Fagerli Larsen skal også prøve å bevise for det norske folk at han kan smelte hjertene våre med denne som delfinalist i MGP. Det passer godt at dette er en av hans fineste låter så langt. Vi er glad det blir litt kav dialekt i år. Sturla har skrevet den sammen med Axel Lindroth, Hanne Mjøen og Håvard Sundland. Håvard og Axel har produsert.

 

VILDE «Titans»

I just wanna live like a titan / Stand up and say I´m not afraid / Stronger than anything… Vilde Johannessen er også en av årets MGP-delfinalister. Med denne svære poplåta skal Tjøme-jenta vise hva hun er god for, og prøve å bergta Norges land. Skrevet med Ben Adams og Sindre Timberlid Jenssen. Produsert av Ben, Sivert Hjeltnes Hagtvet og Anders Kjær.

 

Klish «Leonardo»

Tromsø-veteranen Jon-Are Masternes alias Klish er dessverre ikke med i MGP, men han tar en øm 180 på sitt nye album HGDFM. It’s a movie? Denne sangen handler i alle fall «om å være dårlig til å være på fest og å kjenne seg mer igjen i film enn i Den Virkelige Verdenen, og å øve på det man skal si før man sier det» 🎬 Albumet har flere andre røde tråder, ifølge singer-songwriter-rapperen. Blant annet monstre, roboter, litt Jurassic Park og The Sopranos og en god del om Alien-franchisen. «Leonardo» er produsert av Klish, Frode Larsen, Eirik Fjelde og Vuyo.

 

Daniel Lukas «Kvelertak»

For jeg drukner i en brann, kvelertak / Trodde at du var the one, jævlig svakt… Nei, ikke ny singel fra Kvelertak, men Daniel Lukas. Det er en del forholdsvis ukjente navn i MGP i år, og Daniel Kalelic – som han egentlig heter – er et av dem. Dette er hans første låt. Det er ekstra spennende når man ikke vet hva vi kan forvente fra Oslo-gutten. Skrevet med og produsert av Are Næsset.

 

Mari Bølla «Your Loss»

It’s your loss, baby you are toxic / your loss, move on to my next gig… Siste MGP-låt for denne gang. Idol-vinneren Mari Bølla, som fortsatt er kun 17 år, serverer et straight-up pop-allsangs-anthem som ikke går noe særlig rundt grøten. Skrevet av Stavanger-jenta, sammen med Morten Franck og Lars Horn Lavik, som òg har produsert.

 

Gus Polden «Om vi var noen andre»

Ja, om vi var noen andre, ville vi og da vært to sånne som holder hverandre hver eneste natt / Ville vi to vært enige også om noe var galt… August Stubø alias Gus Polden slipper debut-EPen Tidlig forhold, som passende nok er et dypdykk i hans første kjærlighet. «Om vi var noen andre» setter stemningen for hvor fint dette er, og det blir nesten vanskelig å ikke ha den på repeat. Skrevet selv, produsert med Benjamin Fahre.

 

Röyksopp «The Ladder»

Stig opp med denne festen for ørene i regi av de mesterlige ringrevene, som nå teaser det kommende prosjektet Press R. I 2014 slapp Tromsø-duoen med Svein Berge og Torbjørn Brundtland sitt seneste studioalbum The Inevitable End, som de kalte sitt siste. Men det er altså ikke slutt på musikken.

Mer norsk musikk:

Vi ser kun én norsk artist på årets Coachella-plakat

Dette ble Norges mest populære artister i 2021

Se også: Best og verst fra 2021

Nyeste saker fra 730.no

Les mer