Hopp til hovedinnhold
SKAAR (Instagram/skaarofficial)
SKAAR (Instagram/skaarofficial)

Topp 9 norske låter som kom i dag

Norsk musikk-fredag!

Uansett alt så er det i alle fall vår.

Artistene her til lands er i full vigør, og i natt kom det ekstremt mye norsk musikk. 730.no plukker ut to håndfuller for deg. Du vet!

SKAAR «Say Something Now»

Hilde Skaar slapp sin debut-EP i høst, og har blitt Spellemann-nominert til prisene for både årets pop og årets gjennombrudd. Nå følger hun opp med enda en nydelig og øm poplåt. Det har blitt en slags oppfølger til «Quiet» som handler om å stå ved et veiskille hvor neste steg blir avgjørende. «Det e ein låt som egentlig burde ha utropstegn i tittelen, men eg droppa da for eg va redd da sku bli kleint», ler SKAAR. Stord-jenta har skrevet den med Fanny Hultmann, Theo Kylin og Askjell Solstrand. Sistnevnte har produsert sammen med Fredrik Svabø.

 

S1sco «Overalt (freestyle)»

«Når jeg begynte å spytte i mic-en, de lo de sa «er du rusa?» / det har gått over et år, Tesla og Toyota hakke samme valuta / overalt hvor du går, mann, hører de synger Versace Medusa»… Stovners store sønn har blitt en kjapp gatefavoritt i Norge. Nå har han byttet label fra Universal til Warner og er snart klart med ny singel. Dette er en oppvarmer ???? Rvei.wav på beaten.

OPPDATERT SØNDAG KVELD: Nå slapp S1sco videoen:

Mer norsk musikk: Fra PepsiMax-jente i Skam til R&B-suksess

 

Yasir Moa «Hater meg»

I januar debuterte Kongsberg-gutten. Her er oppfølgeren, som har blitt en ganske stor motsetning til forgjengeren. Til tross for tittelen er «Hater meg» en munter og selvironisk låt som handler om de sidene av ham selv som kanskje kan oppfattes som irriterende. Sjarmøren har laget låten med en annen sjarmør, nemlig dyktige Kapteinen.

 

Zupermaria «Fakket opp»

Det er som om Maria Træbakken fra Bergen har en egen – effortlessly – evne til å lage fengende pop. Denne er intet unntak. Vi kan alle kjenne på å ha fakket opp litt. Men det går stort sett fint – og istedenfor å overtenke kan vi egentlig kan bare fly videre. Skrevet av Zupermaria og Hymer Gillebo, som også har produsert.

Les også:

Min karriere – så langt: DJ Beatriixx fra Oslo jobber som A&R – hva er det?

 

MAS med Daniel Owen «Nesten love»

Plis hold det du lover for disse gutta. Det fortjener de når de gir oss en R&B-sviske som er så tent ???? Eller om du vil; sårbar slæpper. Produsert av Simen Gonder og Nicolay Øverland.

 

Mio, Nick Strand og Thea Leora «Show Me»

Broiler-berømte Mikkel Christensen alias Mio disker opp med en ekte steke-bop, sammen med Niklas Strandbråten alias Nick Strand og Thea Leora. Feelgood-shit skreddersydd for fredager. Mikkel blåser til og med litt i panfløyta?

 

Anna of the North «Here’s to Another»

«Take me back to where we started / we don’t have to talk about it / you and I we know what’s up / here’s to fucking up»… Av alle låtene som Anna Lotterud har skrevet, er dette en av hennes største favoritter. Singelen beskriver hun som en veldig ærlig historie om livet hennes. Samtidig kombinerer Annav slippet med litt refleksjon over tilværelsen. «Jeg kan ikke tro at et helt år har passert mens vi har levd i denne absurde pandemien. Jeg har trolig hatt på meg de samme fem antrekkene i et år nå. Jeg dusjer ikke hver dag lenger og jeg kan ikke huske sist jeg tok på meg sminke. Og det verste er at jeg egentlig synes det er helt greit. Så jeg har trolig blitt gal.» Låten er veldig stilig produsert av Madelene Eliasson. Den supersøte, eventyrlige musikkvideoen er regissert av Alexander Zarate Frez.

Yousef «Drabant»

«Hodepine med mye flex / skatter nada ingen para-cet» ???? Yousef er en gateorientert nykommer som debuterer med bars. Låten er produsert av godt etablerte Dio Mudara, mens musikkvideoen er laget av Loudkind Foto. Vi tipper det kommer mer snart.

 

B-Boy Myhre «Action Man»

Lyst på action med Benjamin Myhre? Bare ta ham ut av boksen, trekk ham opp – og gjør hva du vil ???? Godsnuten fra Oslo serverer melodiøs, smørblid – og sommerlig – rap. Skrevet med og produsert av Erlend Vikhagen Lyngstad alias KVAM.

 

Bølgen «På tur»

Hva rimer på tur? Niklas Paulsen kom som en flodbølge med debuten «Er ikke verre».  Når drammenseren nå slipper sin sjette singel, er det sammen med hitmaskinen Anders Nilsen. Hei, tenk hvis Bølgen får med El Papi og TIX på remixen ????

 

KLISH «Ka feile det kompisen din?»

Ringreven fra Tromsø med første singel fra sitt kommende album. Med relativt ny stil? Ganske klassisk. «Det er folk som spiller menneskeinstrumenter på sangen og jeg prøver å synge fort», forteller Jon-Are-KLISH. «Jeg har aldri tenkt på hvordan klassisk musikk kan danses til før nå egentlig, det hadde vært morsomt å lage en viral video hvor noen danser veldig hype til klassisk musikk, men det blir vel bare med tanken.» Musikkvideoen er filmet i St. Edmunds-kirken i Møllergata i Oslo av Mats Willassen alias Mats Dawg. Sangen er produsert av Eirik Fjelde, Skimmed Milk og KLISH selv. Se premieren her:

Mer norsk musikk: Vill norsk cover av The Weeknd ????

Les mer