Hopp til hovedinnhold
ARY alias Angels Ariadne Loinsworth (Jonathan Vivaas Kise/Petrolum/Island)
ARY alias Angels Ariadne Loinsworth (Jonathan Vivaas Kise/Petrolum/Island)

Topp 11 norske låter som kom i dag

Norsk musikk ska vis vei og aillt ska bli myttji lys og myttji varme.

Det har blitt mørkere og kaldere – og mer COVID-19 i musikk-Norge? Ikke hold for mye sammen, men vær gjerne i studioet og disk opp med lekker norsk musikk.

Her har vi samlet en god bunke med låter som kom i natt <3

ARY «Angels»

Etter at Ariadne Loinsworth Jenssen mistet tvillingbroren sin Andreas, følte hun det var riktig å gjøre ferdig låten de startet på sammen. Han spiller nemlig gitar på denne låta. Stemmen hennes trollbinder fra start og fortsetter gjennom hele sangen, som hun har både skrevet og produsert selv. «Etter de første månedene, som var fulle av sjokk og sorg, trengte jeg å skrive om noe som føltes ekte for meg, og sangen ble en refleksjon over den første perioden med kaos», sier ARY, som nylig signerte med Island Records. Fin, viktig og vond låt, med vakker video regissert av Per Hampus.

 

Harry Hudson feat. Astrid S «Closing Doors»

Hele Norges Astrid kan smykke seg med topp 5 her til lands med sin nye singel. Men unge Smeplass har også internasjonale fans, blant andre Harry Hudson. Jersey-gutten er for mer kulørte sjeler kanskje best kjent som favoritten til Kylie og Kendall Jenner, som har dukket opp i Keeping Up with the Kardashians. Sammen med Jaden Smith og Willow Smith har han kollektivet MSFTSMusic, mens det er JAY-Z’ selskap Roc Nation som gir ut musikken. Den ømme kjærlighetslåten er produsert av norske Fred Ball – også signert til Roc Nation. (Fingre krysset for at Kylie og Kendall poster Astrid S. De kommer nå garantert til å høre henne synge.)

 

Chris Abolade & Amara «Glamour»

«Du er glamour, men holder det classy.» Abbo og Adrian teamer ikke opp for å synge om glamourmodeller – eller Insta-modeller/influencere. Men gutta ønsker seg noen glamorøse jenter som de kan flotte seg med på byen. Forhåpentligvis post-COVID-19. Singelen, fra deres kommende mixtape Skrubbsår & skallebank, er produsert av av Lasse Digre fra Kastel.

 

Sval «Where Do We Go»

Popprinsessen Sval Rosenløw Eeg har ikke bare slått om fra norske til engelske låter i det siste. Hun har også funnet kjærligheten. Låten handler om å finne seg selv og å finne ut hvem man er i et forhold – og hvordan det skal være like naturlig for en kvinne å være sammen med en annen kvinne som med en mann. Hun har skrevet denne mektige lowkey-bangeren med Anton Engedahl og Joel Gunnarsson. Anton har produsert.

Se opp for musikkvideopremieren og intervju hos 730.no i dag!

 

Zupermaria «E på saken»

Maria Træbakken, som gjorde om artistnavnet fra eget navn til Zupermaria, har sluppet debutalbumet sitt! Åtte av låtene har hun gitt ut som singler. En av de nye vi endelig får høre er «E på saken», som hun gjort sammen med Coucheron. Bergenseren nailer retropoppen så til de grader. Men ikke undervurder de litt mer nedpå låtene på denne plata; «Veien blir til» og «Førstemann» er også verdt raus rotasjon.

 

Ezzari «Elsker/hater min hood»

I likhet med hans forrige slipp har Adam nabolaget og elsk/hat-forholdet til Søndre Nordstrand i Oslo som rød tråd. Alt han ønsket i sin oppvekst var å kunne fly vekk. Makethenoises på beaten.

 

Sløtface «Doctor»

Stavanger-bandet synger ikke om korona. Temaet til Haley Shea & co er mangelen på kunnskap om – og forståelse for – kvinnekroppen innen medisin. Samt å ikke klare å sette av nok tid til å ta vare på seg selv. Musikk med mening, produsert av trekløveret selv med bassist Lasse Lokøy alias Lokoy i spissen.

 

Nelson «Kids»

En norsk vri på Kendrick Lamar? I høst kommer man til å høre mer fra Nelson, som har flere singler klare. Produsert av Nova North, som blant annet har co-produsert svisken «Ødelagt» med Unge Ferrari.

 

Aiba «Diana»

Kristian Frantzen alias Aiba har på kort tid bygget seg opp en katalog med seks singler. På dette slippet blir Nora-artisten umiddelbart stormforelsket og hypnotisert av heite moves, som seg hør og bør blir til dansbar norsk musikk. I musikalsk regi ved Kastel og Kapteinen alias godsnuten Kjell Øverland.

 

Nick Strand, Mio & Hoaprox «With You»

22 år gamle Hoaprox alias Nguyen Thai Hoa – alias Vietnam-versjonen av Alan Walker? Han var bare 14 år da han vant talent/reality-showet Hòa âm Ánh sáng (Remix New Generation). Nå får han hjelp fra det norske radarparet Nick Strand (eks-Seeb) og Mio (Mikkel Christiansen fra Broiler). Digg EDM-«ballade».

 

Amanda Delara & Loredana «Checka»

Fra Oslo til Luzern. Amanda stiller med den sveitsisk-albanske stjernen Loredana Zefi, som i løpet av et kalenderår har hatt fem førsteplasser i Tyskland. Boom! Den stilige duetten er produsert av Sondre Haftorsen alias Sondre.

Bastiaan, Torine «Hate You (The Same)»

Etter flere hundre millioner streams for «Play» med K-391, Alan Walker og Mangoo teamer Torine Michelle Bjåland fra Arendal nå opp med den danske produsenten Bastiaan, tidligere kjent som Guldsmed. Resultatet er en gladsang om den tidvis dritvanskelige kjærligheten. Fun fact: Torine skrev først låten som en pianoballade.

PS: Ikke sov på Torines ferske singel «Stupid Things».

 

Bido «Kickflip»

Sommerminner med mye alkohol, få tanker om konsekvenser – og noen solide kickflips. (Yo, det er straks 11 år siden Lupe Fiasco slapp «Kick, Push».) Produsert av KØBER.

 

Coucheron & Pasha «Hold Hands»

Asker og Bærum, reis dere. Her får du 2 minutter og 14 sekunder med leken feel-good fra gladrapper Pasha og sertifisert flinkis Sebastian Kornelius Coucheron-Gautier Teigen 💜 Mixtapen G.O.L. ute nu.

Mer norsk:

UNDERGRUNN forteller 730.no om norske rappere som resirkulerer søppel og norske rappere med kulturell kapital: Les her

Kjartan Lauritzen samlet musikknorge i Balestrand: For en viktig sakMixtapen er ute nå!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer