Hopp til hovedinnhold
This Daze (Samuel Rud Dale/Furo Records/This Daze)
This Daze (Samuel Rud Dale/Furo Records/This Daze)

Topp 11 norske sanger som kom i dag

Norsk musikk >>>

Norges artister har stort sett tømt seg for julelåter, men de har ennå ikke juleferie. Takk og lov. Her er noe av det beste innen ny norsk musikk akkurat nu ifølge 730.no.

Ha en fin helg. Ring noen du ikke har snakket med på en stund. Ikke spør «går det bra?». Spør «hvordan går det, sånn egentlig?».

This Daze «Fool»

Søt ung vri på The Strokes med litt angst? Hvis det finnes litt rettferdighet i denne verdenen, vil disse ferske indierockerne fra Trondheim gjøre det stort i 2021. Kanskje Norge vil sove på dem, men utlandet bør legge sin elsk på bandet. I dag ga Erlend Eggan, Martin Jøraandstad Ringerud, Hallvard Løberg Näsvall og Martin Engelien ut sin solide This Daze EP. Slippet gjør savnet etter konserter enda sterkere.

Natnael «Bli – Noutchy Story»

På sin debut-EP Mannekeng byr Natnael Niguse på fem smellvakre perler på en snor. Denne seneste singelen, hvor han synger om en usedvanlig deilig dame som får han til å fly, gjør slippet komplett. Og bør kunne gjøre helgen din komplett 💙 Produsert av Benjie. PS: Nyt videoen til nydelige «KL.5» her.

 

Chris Abolade & Amara «Toddy»

Pop Smoke R.I.P. sier dynamittduoen, som her sipper toddy. Ikke lean. Sannsynligvis solbærtoddy? Du vet, saften som blandes med varmt vann og sukker. Og kanskje eplesaft. Eller cognac. Men Abbo og Amara styrer altså klokt nok unna kodein. Den tøffe, tørste turen ender opp på Solli Plass i Oslo, nærmere bestemt utestedet Skaugum i tung musikalsk regi ved Kastel.

 

Elise Eriksen feat. Shoffy «Less»

Denne 17 år gamle, Los Angeles-baserte trønderjenta har nesten vokst opp i studioet takket være faren sin Mikkel Eriksen. Han utgjør halve Stargate; Norges største popprodusenter gjennom tidene. Med musikkhjelp fra pappa og Julia Michaels har Elise laget en vakker låt om å ønske mindre avstand fra noen ❤️ Med andre ord veldig tidsaktuell.

 

Philip Emilio «Tsunami»

Glem WAP. Baddien til Nora Collective-prinsen er en flodbølge. Sammen med Axxe har Philip Emilio gjort en stilig slæpper som passer både for (smittevernvennlig) festing og cuffing-sesongen. Han serverer også brunstige «Ri meg (Ri-mix)». Ikke med Ginuwine, men med hingstene Arif, Unge Ferrari og Seyem.

(Hvem kom på «ri-mix»? 😲)

 

Regnvær «Middelvei»

Bodø-bandet som flyttet til Trondheim kommer nå med årets tredje og siste slipp. Det har blitt en relativt energisk poplåt om å ønske at noen enten blir eller drar. Helst ikke noe halvveis. Dette er en julekalenderlåt, men ingen julelåt. Flaks, fordi vi kommer til å høre på den hele året. Skrevet av bandets Kristian Steffensen, produsert av hele gjengen.

 

TIX «Jul i karantene»

I sommer streamet «Karantene» 13 milli hos Spoti. Da er det på plass med en oppfølger. Den har fått navnet…… «Jul i karantene»! $$$ Teksten skildrer sørgmodigheten ved å være tilbaketrukket. Selv det man vanligvis fryder seg over i julen mister mye av sin futt. Jamfør linjer som «jeg har pakket fryser’n full av Grandis, det var min favoritt / nå smaker’n bare dritt». Verket er skapt i samarbeid med Smaaland.

 

LÜT «Bangkok Nonstop»

På kort tid har LÜT blitt et av Norges festeste rockeband. Selv danske Lars Ulrich fra Metallica skryter av Tromsø-gutta på sin podcast. Nå disker Markus Danielsen Danjord & co opp med denne Thailand-bangeren mens vi venter på deres andre album Mersmak. Vel, du kan allerede spille mye fra settet, da dette er platens åttende singel.

 

Kapteinen «0035»

Kjell Øverland alias snart hele landets Kapteinen trollbinder oss hver gang. Tårene presser ikke like mye på nå som sist, men denne er på ingen måte mindre nydelig. Kapteinen MÅ bli en stor stjerne. Hvis ikke blir Norge aldri tilgitt…. 😤 Skrevet og produsert av mesterhjernen Kjell selv 🖤

 

Fanny Andersen «Pretty Girls Are Never Lonely»

Oslo-jenta har flyttet til London og blir trolig ikke ensom der. Til tross for lockdown. Gitt at tittelen på låten er sann. Forhåpentligvis får Fanny også tid til å skrive mye musikk. For eksempel mer á la denne utsøkte, nedpå godbiten. Låten har hun laget med Olly Burden og Steve Weston.

 

Death By Unga Bunga «Egocentric»

Rockeguttene fra Moss skulle gitt oss soundtracket til å komme oss gjennom dystre 2020. Heldigvis får vi denne festen av en låt hvor de har ingenting å bevise og ingenting å tape. Det må være lov å være litt egosentrisk, vel? Skrevet av bandets egne Preben Sælid Andersen og Stian Gulbrandsen, og hele bandet har produsert.

 

Sløtface «new year, new me»

For ett år og én dag siden slapp heltene i Slutface – SORRY, Sløtface – originalen til denne singlen. Nå velsigner de oss med et nedstrippet album med flere nye versjoner av tidligere slagere. Blant annet en ekstra digg vri på «new year, new me», akkompagnert av en delikat livevideo. Låten er laget av bandets egne Haley Shea, Lasse Lokøy, Nils Jørgen Nilsen og Tor-Arne Vikingstad, med hjelp fra Anders Siegrist Oliver. Ypperlig norsk musikk.

Mer norsk musikk:

Victoria Nadine synger om bruddet: – Jeg angrer ikke på noe!

God jul: AURORA x NRK-serie 🌟

Nyeste saker fra 730.no

Les mer