Hopp til hovedinnhold
Dagny ❤️ (Lille Daggers)

Topp 11 norske sanger som kom i dag

Norsk musikk for enhver smak.

I alle fall nesten. Denne fredagen byr på mange slipp, fra store og små.

730.no serverer en utvalgt dose med kliss ny norsk musikk.

Dagny «Moment»

Gratulerer til Dagny som nå har sluppet debutalbumet Strangers / Lovers på sin egen label Lille Daggers Records ???? 2020 har blitt et suverent år for karrieren til Tromsø-stjernen, som i lang tid har stått på grasat. Med andre ord fortjent. Dette er en av låtene fra platen som ikke har vært singel, superkjut produsert av Jason Gill (Zara Larsson, Astrid S, Ava Max).

 

Marcus & Martinus «Love You Less»

Godsnutene fra Trofors er 02 og har altså blitt unge mannfolk. Overgangen fra søte, trultete barnestjerner til voksne popstjerner med dypere stemmer og engelske tekster er selvsagt ikke lett. Men her treffer tvillingene blink med en smørblid poplåt med stilig vokal og et catchy refreng som setter seg kjapt. God jobbet. Produsert av Aron Wyme (Benjamin Ingrosso, Rebecca & Fiona).

PS: Marcus & Martinus, kan dere gjøre en låt med BLACKPINK?

 

Musti «on the low»

«Vi kan ikke være venner hele tiden / for jeg vet at du trenger tid for deg selv / og jeg bruker den tiden der for meg selv.» Kjærlighet kan være komplisert, bare spør unge Ugbad Yusuf Mustafa; lett en av årets mest spennende, nye norske artister. Tankene om sitt lowkey-forhold pakker Tøyen-talentet inn vakkert og melodisk. Produsert av Amr Badr og Kastel.

 

Virkelig «En blind manns drøm»

Enda et album! Dette er bandets andre skive, og etter at Lykke til i livet ble rost opp i skyene for to år siden, er det en underdrivelse å si at vi var spent på Lengsel blir til gjemsel. De innfrir selvsagt. Vokalist Tobias Aamodt og gjengen bør være stolte. Mer rock på Bodø-dialekt <3 «En blind manns drøm» er melankolsk, men på en måte du ikke bare blir trist av. Skrevet av Tobias, med produsenthjelp fra Yngve Sætre.

 

LAUREN «I’m Good»

Dette er årets første slipp fra Lauren Holmen, som i fjor fikk oppsving med «Look At Me Now» – og jaggu gjorde «Vossi Bop (Remix)» med Stormzy. Her hører du at det står flott til med 19-åringen fra Holmlia, som med vokalprakt synger om å være ung og fri – og kunne ha det bra med kun seg selv. Musikken er via Nicolay Øverland og Thomas Eide.

 

Silja Sol «Løse tråder»

På mandag skulle moren til Silja Sol Dyngeland ha fylt 55 år, og bergenseren gir ut denne til ære for henne. Det er godt at det norske musikklandskapet har Silja og elektropopen hennes, det burde vi sette pris på. «Klart det river litt i livet når vi knuser på for hardt» er bare én av linjene som treffer hardt. Skrevet med Ivan Blomqvist og norsk musikk-O.G. Erlend Mokkelbost, som også har produsert.

 

Jango «Førsteplass»

Usignert Arendal-hype all the way up! Her teamer 19-åringen Jango alias Faraja Monsieur Basaluci opp med Tommy Tee – og er i dåp med en frelst jente lol. Se opp for videopremiere hos 730.no snart – og trolig snarlig deal. Se også opp for en slags bonuslåt etter drøye tre minutter hvor 730 får shoutout ???? PS: I sommer satte han gatene, eller i alle fall nettet, i fyr med «Jangis Khan Freestyle».

 

ODA «Placebo»

Ok ok ok, hør denne om du trenger en fin start på helgen! Det er snart et år siden Oda Kvingedal Larsen slapp musikk, og elektropop-perlen er ekte feelgood. Gjøvik-flinkisen har laget låten med jens og SJUR.

 

nvm.kenny med Smul «Stjeler din boo»

Etter slæpperen «Det går rundt» følger Vinterbro-artisten opp med debutalbumet Stjerner & lilla lys, som han gir ut selv. Her med boo-tyven (Unge) Smul fra sagnomsuste Hovseter i Oslo.

 

Chris Holsten «Shine»

Det er åpenbart Chris’ tur til å skinne i år ???? Her velsigner hunken NRK-dokumentarserien Familiens ære med en 80-tallsaktig retroflørt som han har produsert med Thomas Kongshavn – og skrevet med Dagny. Hver fredag fra og med i dag spiller NRK1 låten i vignetten til serien ????

 

Anna of the North «Someone Special»

Den nye singelen til Anna Lotterud alias Anna of the North går ut til noen som er helt spesiell. (Trolig ikke den kinesiske telefongiganten vivo.) Gjøvik-jenta har skrevet den vakre balladen sammen med Jakob Bjørn-Hansen alias Bearson, pappa Jon Lotterud spiller piano. Om noen uker slipper hun en ny EP.

Kars «Aldri loosin»

Lille Tøyen-stjerneskuddet fra Full Effekt har sitt anthem med Lars Vaular fortsatt i tøff rotasjon. Men allerede nå serverer vinneren en ny utagerende tune. Kars’ fav Nado på beaten.

Les også:

19-åringen tok en pause fra studiene i fjor. Nå har han vært nummer 1 i Norge i seks uker på rad

Les mer