Hopp til hovedinnhold
Norsk musikk fra øverste hylle fra Stig Brenner alias Unge Ferrari (Nora/Sony)
Norsk musikk fra øverste hylle fra Stig Brenner alias Unge Ferrari (Nora/Sony)

Topp 11 norske sanger som kom i dag

Norsk musikk på tampen av året.

Ja, det er mindre enn tre uker igjen til 2020 er ferdig. Selv om 2021 trolig også blir middels lit. Men grattis lell.

Her kan du uansett njute kliss ny norsk musikk håndplukket av 730.no.

Stig Brenner x Unge Ferrari «Atlantern»

Oooh la la! Saksofon og varulvehyl i løpet av de første sekundene er sjelden kost. Første smakebit fra Stig Brenner følges allerede opp med en smellvakker sviske. Sakkyndig produsert av Axxe, Odd Martin Bergjord Skålnes og Filip Kollsete. Artig nok har Thomas Dybdahl vært med å lage låten.

Julie Bergan «We’re Coming Up»

Skien-dronningen har vært produktiv i både 2019 og 2020 og gitt ut EP-ene HARD FEELINGS: Ventricle 1 og 2. Nå samles det til albumet HARD FEELINGS. Med den får vi denne rå låten hvor Julie som vanlig viser frem sin stemmeprakt. Skrevet med Corey Chours og New York-duoen Fly By Midnight, som også har produsert.

 

Arif & Philip Emilio «Ice»

Hele klubben går opp via Arif og Emilio via Axxe og Filip Kollsete. Arif er en vis mann som minner om at det er én ting som er verre enn at folk snakker om deg: At dem ikke snakker om deg.

Les også: Nå kan du få Kygo som lærer 

 

brenn. med Skalla «Bråkmaker»

Spellemann-vinnerne for årets rock 2019 slipper nå en singel med kanskje det ekleste coveret du har sett på en stund? En 2020-vibe. Låta skrev de da de plutselig ikke fikk spille live og det bruste litt over. Og halvparten av duoen – Edvard Smith Save – liker å bråke. Låten er laget av Ed og Rémy Malchère Pettersen, sammen med Bendik Aunan alias Skalla. Produsert av brenn. og Bendik Markovic Toming.

 

Dutty Dior «LONDON»

Hun ville til Paris, men Kris tok henne til England. Det høres ut som det ble en digg tur, i tøff musikalsk regi ved Benjie og Marcel Basima.  Angelica bør være godt fornøyd med reisen, da Dutty skjemmer henne bort med hva enn hun vil ha / Fendi, Prada, Balenciaga.

 

Les også: – Jeg vil vise Norge at man ikke trenger å fremme gang-shit

Myra «Tørstig»

Bergens multitalent Regina Tucker alias Myra treffer oss stort sett alltid med alt hun slipper. Denne gangen er tørsten på ekte, med pils i begge hender. La henne leve, yolo! Myra har laget låten med  Basmo Fam alias Eirik Basmo Ellingsen og Amund Holmboe Basmo.

 

Seeb feat. Dan Caplen & Svidden «Feel It Again»

Ta meg tilbake-anthem hvor Simen Eriksrud og Espen Berg gir mikrofonen til britiske Dan Caplen. Den norske duoens syvende singel fra debutalbumet Sad in Scandinavia er produsert sammen med svenske Svidden alias Jimmy Koitzch (Galantis, Icona Pop, Rebecca & Fiona).

 

africanchild «aldri strekke te»

Norsk-sør-afrikanske Andreas Hansen føler at han prøver, føler og sier litt for mye. Uten at han strekker til. Med andre ord en sørgmodig sinnstilstand. Heldigvis har det blitt en veldig lekker låt, skrevet og produsert av det afrikanske barnet selv, med hjelp fra Simen Gonder.

 

Big Daddy Karsten «Tyler Herro (Bearmixxx)»

Big Daddy Karsten Marcussen på engelsk ????  Den dyktige Arendals-rapperen – kjent fra Folkefiender – går løs på instrumental til «Tyler Herro» med Jack Harlow og serverer ekte PRIDE-shit. Karsten giving good head like Saukrates! ????????????

La oss ta med originalen til Jack Harlow, produsert av kongene Scott Storch og Boi-1da. En sertifisert slæpper fra Kentucky-gutten til ære for NBA-spilleren Tyler Herro, som tidligere spilte på college-laget Kentucky Wildcats. Etter fem mixtapes og to EP-er er debutalbumet Thats What They All Say ute nå.

 

ego «IKKE SÅ ILLE»

Rett ut av Søgne. Kristian Kristiansen alias ego fra Folkefiender runder av året med en stilig singel produsert av Flyxo.

 

Jaa9 med Klish «Desp»

Ikke så veldig unge, men gateflammer lell. Jaa9 er her uten OnklP. Ringreven har dog med seg Tromsøs sagnomsuste smart-ass Klish. Ganske så desp duo ♡ Produsert av Henrich Primrose.

 

Maria Mena med Trygve Skaug «Jula hjemme»

Der ja! «Home for Christmas» (Norges «All I Want For Christmas») fyller 10 år, og etter 44 millioner streams hos Spotify (føles som 444 millioner), har den norske versjonen endelig blitt gitt ut. Maria Mena og Trygve Skaug fremførte låten live på radio i 2016, og i etterkant har en utgivelse toppet ønskelister over hele landet. PS: I år er det ekstra lurt å ta jula hjemme.

Mer norsk musikk:

– Vi ønsket å lage noe ekte, bare oss – uten budsjett

Les mer