Hopp til hovedinnhold
Norsk musikk for alltid (730.no)
Norsk musikk for alltid (730.no)

Topp 9 norske låter som kom i dag

Norsk musikk i fellesferien.

Det var færre norske slipp denne uken enn vanlig. Litt digg egentlig? Neida/joda. Uansett, 730.no hørte gjennom nok av ny musikk fra norske artister. Her er to skjønne håndfuller.

William «Sørenga»

Wow! Ukens debut 🥵 Unge William Gamborg fra Oslo har lenge hatt en god fot i underholdningsbransjen. Dog som danser – for alt fra Karpe til Alan Walker og Marcus & Martinus. Men i tillegg synger han og lager musikk – med Quick Style i ryggen. Williams første slipp har han imponerende nok både produsert og skrevet selv, og det har blitt en vakker, retroaktig og varm debut. Innen mandag har Willi lett fått meldinger fra musikkselskap-folk som spør om han vil ta en kopp kaffe. Se premiere på musikkvideoen her – blant annet filmet på… Jepp, Sørenga i Oslo.

 

LAUREN feat. Charmaine «Fuckery»

Oslo x Toronto! Lauren Holmen har på kort tid blitt kjent for å lage musikk på norsk, engelsk og spansk. Nå er hun tilbake med en R&B-bop, hvor hun har med sin nye kanadiske kompis Charmaine. De to damene måtte jobbe på hver sin side av Atlanteren (fordi pandemi), men sammen fikk de laget de laget en dritkul girlpower-låt lell. Ofre sjelen sin for the D? Ingen har tid for fuckery. Se opp for den 90-tallsinspirerte musikkvideoen straks. Produsent er Sondre Haftorsen.

OPPDATERT 21. juli: Nå er musikkvideoen her!

Regissert av Lars André Oskarsen. Jentene til LAUREN er Janni Krystad, Ruthi Jodeci, Karina Hageness og Vital Kaba.

 

UNDERGRUNN med Oscar Blesson «Han Solo»

Vi visste at UG med Oscar på norsk kunne blitt kaos, men… Gud bedre. Dette har blitt en svulstig, smørblid og storslagen melodifest. Stjernekrigeren Han Solo bør være stolt 🥺 (Hver for seg har de allerede to av sommerens mest tente norske låter: «Toppen av Oslo» og «Er du dum?».)

 

Hanne Mjøen «Too Tired (Don’t Feel a Thing)»

Trønder-prinsessa Hanne Mjøen holder det litt mer nedpå enn vanlig, men vi får fortsatt bli med i hennes drømmende, digge elektropop-land. Låten handler om å være for sliten til å føle noe som helst. Typ helt matt. Skrevet med Amanda Börjeson, Mitchell Lewis og Sebastian Daniel. Produsert av Sondre Mjåland. Hun har også fått seg en lekker lyric-video, laget av Anders Skjetnemark.

Sommer-rap rett ut av Sørlandet: Se video ☀️

 

Robert Grace feat. Emma Steinbakken «Self»

Irske Robert har fått med seg hele snart Norges Emma Steinbakken på denne ærlige, nydelige låten om de indre demonene som prøver å ødelegge de fine stundene. Mye hadde vært bedre om stemmene i hodet snakket med noen andre, ja? Skrevet av Robert Grace og produsert av Jez Ashurst.

 

Unge Beirut «1948 Freestyle»

Den norsk-libanesiske Vennesla-gutten Unge Beirut alias Elias Tchaba ble Spellemannprisen-nominert for sitt debutalbum Hevnen er søt, men jeg tilgir deg i 2018. Dette slippet er en freestyle for Palestina, døpt etter året Israel startet okkupasjonen. «Navnet mitt er Beirut, men hjertet mitt slår for Gaza» 💯

 

Jango x Simen Steinklev «Hvite flus»

Arendals nye stjerneskudd Jango alias Faraja Monsieur Basaluci satte nettet på hodet med sin SINNSSJUKE «freestyle» i 2020. Nå byr han på albumet Dårlige vaner med Simen Steinklev. Eller EP. Eller prosjekt. Det har blitt syv korte, effektive låter (til sammen snaue 12 minutter) produsert av FrankLe. Fersk throwback: Sjekk ut 20-åringens video med Tommy Tee her.

 

Dia «Head Under Water»

For to måneder siden slapp Ida Andenæs-Låg alias Dia debutsingelen sin, og da skrev vi at hun satt lista høyt for sine fremtidige slipp. Dia følger opp på rågodt vis, og denne er verdt en drøss streams. Skrevet med Magnus Bertelsen, produsert av Magnus, Espen Fjeld og Vebjørn Jernberg.

 

Ringnes-Ronny feat. Selim Salabim og bünny «Låt oss dansa»

OUUUFFFFF + herrelol! Nå som kongeriket Norge, inkludert problematiske Oslo, er ganske åpent, kan man kanskje danse til denne? Gitt at man har funnet rett form 😬😬😬😬😬 Ringnes-Ronny har fått med seg to nykommere; vokalist og låtskriver Selim Salabim, og produsent og låtskriver bünny. Sammen har de endt opp med denne obsternasige partysmashen. God helg!

Mer norsk musikk:

Fra Trondheim til Los Angeles: Men kjæresten ble igjen i Norge 🥲

Norsk debutant med 1 mill på YouTube på to dager: – Jeg må meg få en bra advokat, haha

Les mer