Hopp til hovedinnhold
Norsk musikk og Norges land her representert av vakre Ålesund (Lars Johansson/EyeEm)
Norsk musikk og Norges land her representert av vakre Ålesund (Lars Johansson/EyeEm)

Norsk musikk som er kliss ny – kuratert av 730.no

Norsk musikk-bonanza!

Musikk-Norge serverer en av de største ukene på lenge. Det bugner med ny norsk musikk, og etter å ha hørt på over 70 nye slipp… Velger vi ut dette.

God helg ❤️‍🔥

Havanna Winter «Hollywood Forever»

OPPDATERT: Nå kom musikkvideoen! Tittelen refererer til Hollywood Forever Cemetery, som er rett ned i veien hvor Havana bor. – De har kvelder med walk-in utekino hele sommeren hvor de ofte viser gamle filmer på selve gravplassen der mange av de gamle kjente Hollywood-stjernene ligger gravlagt. Blant andre Judy Garland, Mickey Rooney og sønnen til Charlie Chaplin. Jeg tenkte at det passet fint å slippe denne musikkvideoen på halloween siden den er både litt skummel, campy og tragikomisk på en gang, forteller 16-åringen til 730.no

– Hollywood-housewifen fra 50-tallet i videoen lever i sin egen lille fantasiverden der hun er berømt og alt er helt fantastisk. Men i virkeligheten er hun en avdanket skuespiller som er pillemisbruker og alkoholiker, som innbiller seg at paparazzien jakter på henne. Men det er ikke alt hun innbiller seg, haha… Hun begår nemlig mord og ringer deretter 911 for å fortelle dem at det har skjedd et dødsfall på Mulholland Drive. Men hun er så delusional at hun husker ikke hva som har skjedd, så hun sier at hun ikke har drept ham men at han bare tilfeldigvis løp inn i kjøkkenkniven hennes.

– Musikkvideoen er gammel Hollywood-glam og retro-50-talls, med referanser til flere kjente og klassiske Hollywood moments, både virkelige og filmbaserte.

– Den starter med den ikoniske Marilyn Monroe-referansen «Happy Birthday Mr. President» Som hun sang for John F. Kennedy i Madison Square Garden før hans 45. bursdag. Året før han ble drept. Og så er det referanser til Frank Sinatra og filmen Sunset Boulevard og Notorious. Jeg er veldig glad i alt som er retro av musikk og film, så det var stas å reise tilbake til 50-tallet med dette prosjektet. Hollywood i seg selv kan jo være ganske tragikomisk til tider, så å sette det litt på spissen og gjøre det litt campy var utrolig gøy!


Oslo x Hollywood på godt og vondt ❤️💔 Etter å ha forelsket seg i feil fyr i New York, serverer norske Havanna en poplåt som med en komisk og campy tvist på hvordan berømmelse ofte går til hodet på folk. Mer om dette i musikkvideoen, som hun slipper på halloween-kvelden 🎃 Havanna har skrevet låten sammen med leelee, som også har produsert. PS: 730.no snakker med 16-åringen om L.A. vs. Norge og livet på TikTok, hvor hun har 3 millioner følgere

 

Britz «Au Pair (Freestyle)»

Gåsehud! Britz er tilbake bare for å minne om han er en av Norges beste rappere. Han juger ikke 👑 Mer snart!

 

 

Musti «roser»

– Roser vokser også der jeg kommer fra, mellom blokkene jeg pleide løpe i da jeg var barn / her om dagen, husker hva mamma sa, alt det presset gjorde deg til en diamant… Endelig tilbake! Ugbad Yusuf Mustafa alias Musti har brukt det seneste året på albumet Ugbad. En plate hvor hun går enda mer i detalj og forteller ærlige historier fra livet sitt. Upolert, pent og unikt fra den spennende Tøyen-artisten. – Det har vært en spesiell reise og et vanskelig år for meg. Jeg har tatt min tid med denne skiva, rett og slett fordi jeg trengte det, forteller Musti. «roser» er skrevet sammen med Håkon Ingvaldsen og Omar Mohammed. Produsert av Kastel.

 

Flus med Yosef Wolde-Mariam, Arif og Dutty Dior «Mandagsbarn»

– Skoesken er min safe / holder to-tre piecere for å holde meg safe… Ouffff 💣 Flus er høstens beste norske TV-serie, og denne singelen fra soundtracket er et posse-cut som både er hardt og mjukt. Tung tekst, men vakkert innpakket av Tommy Tee. Med Yosef, Arif og Dutty som utfyller hverandre som en helstøpt trio. PS: 730.no var de første i Norge til å anmelde Flus: Kjør deg opp her


Se også: Filip Bargee fra Flus til 730.no: – Jon Ranes er utrolig morsom


 

Flus med UG.Loverboy & Eddy x Zino «Bomaye»

– Hm, takk for sist / hvordan var sommer’n, bror? omsatte noen mills… Mer fra soundtracket til Flus, hvor Loverboy fra UNDERGRUNN er tilbake på sin rap-shit. Her med de unge favorittvillingene fra Furuset; Eddy & Zino. Bangeren fra den nye NRK-serien, som viser gatelivet i Oslo anno 1999, er produsert av arbeidsjernene PVCIFY og Sondre Haftorsen.


Mer norsk musikk: Også norske bad bitches blir ensomme 🥹


 

Isah med Stig Brenner «Øyne i nakken»

– Selv om jeg har øyne i nakken er det vanskelig å se hvor du står… Isah og hans store homie Stig serverer en ballade skreddersydd for høsten. Vakkert, trist og veldig personlig om å prøve så godt man kan. Selv når en føler seg svak 🌹 Man er i alle fall sterk som tør å levere så mye av seg selv. Legg deg på sofaen under et pledd og njut. Den musikalske regien er ved Pluto, Mozilla og Mads Brodin.

 

 

William Gamborg «Ingen er som deg»

Etter å ha bergtatt 730.no og alle som så ham live på by:Larm debuterer William Gamborg fra Oppegård nå for Sony Music. 21-åringen fra synger om den ene person i livet ditt som ingen andre kan sammenlignes med. Personen det gjelder bør bli over snitt smigret av denne nydelige R&B-poplåten, produsert av Filip Kollsete. Smelt! 🥹❤️ Vi gleder oss til å høre mer fra William.

 

Makosir «Ligger bak»

Wow ☀️ Sett telefonen på flymodus og reis bort fra den mørke høsten via denne umiddelbare perlen. Patrick Makosir fra Holmlia ble i år nominert til Årets Urørt av P3 med sin catchy pop/R&B. 20-åringen, som er LIMPI-alumni, har nå signert til Warner Music og debuterer med en glovarm bop. Produsert av Axel Lindroth og Håvard Sundtland.

 

Adrian Sellevoll «Englevakt»

Den stygge ulykken til Adrian Sellevoll i sommer kunne endt mye styggere. Bokstavelig talt døden. Når bergenseren synger og reflekterer over hva som skjedde – og det ofte turbulente livet sitt – er tittelen som seg hør og bør «Englevakt». – Låten handler om at jeg alltid får en sjanse til av en eller annen grunn eller at jeg som oftest har flaks. Selv om man Ikke skal ta ting for gitt. Handler også om at det er slitsomt og alltid være i rampelyset der det er mye alkohol og festligheter i bildet. Men alt i alt er det en låt om at jeg har overlevd denne skaden! Jeg så livet i revy når jeg falt og tenkte at nå dør jeg, forteller Adrian. Den første skissen spilte han inn med kjevelås. (Kanye West-style.) Produsert av HÅWK. PS: Adrian gjester den nye podcasten til 730.no og snakker om da han holdt på å dø via ulykken. Og da han holdt på å dø under et væpnet ran.

 

Lars Vaular med Angelo Reira «Gass gass»

Lars er tørnt! 🔥 – Forestill deg at klokken er tre om natten. Det er første gangen du er ute på byen etter pandemien, gass gass. Det er den energien jeg kommer med på «Gass gass». Tilbake til gatene eller tilbake til klubben, forteller Lars Vaular. – Jeg er veldig spent på å spille de nye sangene! I sommer var første gangen vi var tilbake på festivalscener siden 2019, og det gav virkelig mersmak, spesielt med tanken på at vi på Vintage Velour-turnéen har mer ny musikk å vise fram! Tanken på at det er mange sulteforete Vaular-fans der ute som gleder seg like mye som meg holder meg noen ganger våken om nettene, forteller ringreven. Refrenget fyres opp av NMG/G-Huset-gateflammen Angelo Reira alias Tunge Trond. Produsert av Geir Øyvind Hvidsten, Karima Furuseth og Matthew Kent (Fingre krysset for remix med Gizze Gazz.)

 

T Section med Jonas Benyoub «Mon Ami»

Endelig velsigner Kabal, Enza og M4 alias T Section oss med EP: De velger Riktige feil som tittel. – Vi hadde ingen info om hvordan musikkbransjen fungerte. Hobby, lek og moro ble fort til business. Det var vanskelig å bygge tillit til folk vi ikke kjenner i første omgang. Derfor valgte vi å gå den harde veien med å tørre å stole på oss selv og heller lære av våre feil, forteller Oslo-trioen. – Det var vanskelig å balansere livet på gata og musikkarrieren helt på starten. Men man modner til og vokser med tid, og det resulterer til at man klarer å skille mellom dem, sier T Section. På første singel har de fått med sin favoritt – årets største stjerneskudd – Jonas Benyoub. Produsert av Pluto. PS: Se dem live på Parkteatret 3. november under Oslo World 2022.

 

Zupermaria «Jorden er flat»

– Min far tror at jorden e flat, eg vetsje kor det gikk galt, eg e sikker på det fins en forklaring / min mor sier glasset e halvfullt, det finnes alltid en løsning, tenk om alle hadde vært som hon… Det perfekte bevis på ungdomstid: Du tenker veldig mye på hva foreldrene dine sier. Når du blir eldre og ser tilbake, var det kanskje en fin tid likevel. Det går fort og du lever bare en gang. Da kan du for eksempel ta med deg denne fra bergenseren Maria Træbakken på dansegulvet. Skrevet av Maria og Sondre Skaftun, som òg har produsert.

 

CLMD feat. Skinny Days & Easy Giant «Feel It Coming»

Heisann! 🥵 Martin Danielle tar det tilbake til klubben og til «begynnelsen på et nytt kapittel». – Låten representer en retning jeg har lenge ønsket å utfolde meg mer i. Det føles nostalgisk ved å ta CLMD for fullt tilbake inn i klubbens verden. Kompromissløst og rått, uten regler og struktur for hvordan låter «skal» høres ut. Det føles ekstremt naturlig å legge ut på denne veien, sier CLMD som nå har holdt på i en dekade 🌟 (Kan vi få en Swedish House Mafia-remix, mon tro?)

 

Hanne Mjøen «Distant»

– Do you feel me turning distant, do you see the way I’m changing / When you hold my hand it feels like we’re a million miles apart… Rett ut av Oppdal, får vi Hanne Mjøen som viser oss hvordan synge flott om noe som muligens er mest trist? Når du merker at du sklir fra noen, og at det kanskje er for det beste? Det kan hvertfall lyde lekker, og Hanne er en ukronet popprinsesse. Både hva gjelder låtskriving og stemme. Skrevet av Hanne, Mitchell Hazlet Lewis og Hampus Lindvall. Produsert av Hampus.

 

B-Boy Myhre «Så lø»

– Du fåkke rikka meg en meter, jeg har smurt meg i betong / og kunne sikkert visst noe mer om du bare spurte mer om sånn… Vi er vant til at Benjamin Myhre alias B-Boy Myhre er ordsmed av rang, og det gjelder i aller høyeste grad her også. En stødig låt som får deg til å ville være litt lø 🥵  Selv om det ikke nødvendigvis er så positivt. Skrevet av B-Boy Myhre og produsert av Ole Torjus Hofvind og Henrik Haraldsen Sveen alias Henrik The Artist.

 

CELIIN «Joker»

– Pouring my heart to a stranger /  poor little heart, you’re in danger / I never aimed for a joker, but my, he puts on a show… Er Jokeren det vi egentlig kjenner som en fuckboy? Det kan virke sånn. Og Celine Helgemo alias CELIIN har visst vært borti flere som har lovet grønt gress og det som bedre er. Men så er ikke ting alltid slik det ser ut? Trøndelags-jenta vet å vise oss sanger som utfordrer sjangrene, og gir oss igjen en låt som titter innom flere. Uten at det blir rotete. Skrevet av Celine og Sebastian Aasen. Produsert av Sebastian.

 

ISÁK med Agnete Saba «Oainnán du»

Hvilke vennskap blir bedre enn de som fører dere sammen når folk tror dere ikke liker hverandre? Ella Marie Hætta Isaksen i ISÁK og Agnete Saba trodde i alle fall at de mislikte hverandre. Det hele bunnet i at Agnete trodde Ella mente hun ikke var samisk nok. Så konfronterte hun henne, og fikk vite at det ikke stemte, men at hun på sin side hadde hørt rykter om at Agnete ikke ville assosieres med det samiske. Da fikk de bevist at det hele kun var rykter, og gikk sammen om å lage en låt. På samisk. Om samhold og vennskap. Skrevet av Agnete, Ella, Aleksander Kostopoulos og James Daniel Njie Eriksen. Produsert av James.

 

Sunna Björk «Alene»

Nå er vi alene, aldri følt meg så fri, vil ikke se meg tilbake / vil gi meg en sjanse, og gi det litt tid… Det er ikke lenge siden Sunna slapp debutsingelen som medførte at hun fikk alles medfølelse i kjærlighetssorgen. Her føles det heldigvis som det går litt bedre. I hvert fall at man innser at forholdet er over, og å komme seg ut på den andre siden. Skrevet av Sunna, Anton Engdahl, Eirik Tillerli, Emelie Hollow og Ramón Andresen. Produsert av Tirelli og Anton.

 

Isak Shorty med Gus Polden «CANDYCRUSH»

E har et candy crush som Willy Wonka, e må finne kjærligheten før e drukna, vi kan se på film og kline til vi sovna... Stjerneskudd-duo 🌟 Noen linjer fra denne låten har allerede gått sin gang på TikTok, og folk har gledet seg. Med rette. Ålesund-gutten Isak Albert Kvamme alias Isak Shorty har fått med seg August Stubø alias Gus Polden, og de kler hverandre. Spesielt hyggelig er det med sukkersøte referanser om å finne kjærligheten. Skrevet av Isak, Gus og Andreas Bache-Wiig. Produsert av Andreas.

 

Bare Andy «Inhabil»

– Så la de kalle meg for tøffel frem te de skjønner kor fantastisk du e / eg blir til og med kalt femi i blant, men ka vil det si å vær en mann… Når du vet at du har skutt gullfuglen, funnet drømmedama, og alt det der: Hvor inhabil blir man når man lager kjærlighetssanger til henne? Samme det, for det er cute. Og det gir oss jo troen på kjærligheten igjen, da. Og kanskje er det et håp om at andre skal se på sin bedre halvdel på en like fin måte som Anders Hovland Risan alias Bare Andy gjør.

 

Musikkvideo-bonus ❣️

Singer-singwriter Maylen Rusti fra Bergen er aktuell med feelgood-bop-en «Sammen med deg», som nå har fått levende bilder. Se videoen nedenfor.

Mer norsk musikk:

Ramón forteller 730.no om sitt pinlige øyeblikk med Chirag alias Sheriff fra Karpe

Les mer