Hopp til hovedinnhold
Hele Norges kjære Sondre Justad (Instagram/sondrejustad)
Hele Norges kjære Sondre Justad (Instagram/sondrejustad)

Norsk musikk-bonanza! Topp 9 norske låter som kom i dag

Norsk musikk lyser opp i mørket.

God fredag!

Selv om det nesten er jul, har vi ikke med sanger i anledning høytiden. Ettersom forrige ukes dose ny norsk musikk var fylt med julelåter. (Men du får julete Boyzvoice-comeback her.)

Men mange av slippene er tent som et julelys.

Sondre Justad «Pause fra mæ sjøl»

Gi mæ en pause fra mæ sjøl / fra mitt eget jag, min egen gru / gi mæ en pause fra mæ sjøl / æ hold ikke ut… Hitvarsel! I forrige uke offentliggjorde Lofotens store sønn en ekstrakonsert (!) i Oslo Spektrum. For ja, han har solgte ut Oslos storstue uten å offentliggjøre det. (Mer om hvordan og alt rundt og mer her.) Nå slipper han tredje singel fra det som blir hans tredje album. En deilig, ærlig, dansbar poplåt om å rett og slett trenge en pause fra seg selv i blant <3 Skrevet og produsert av Sondre og hans svenske kompis Carl Wikström Ask.

 

Amara «The Rich and The Famous»

It’s a movie! 🎬 I alle fall vibe deluxe. Adrian Amara serverer en stilig og over snitt lit låt om å strebe etter et overfladisk drømmeliv – som fra innsiden er middels. Den røde tråden er også et klassisk spørsmål man stiller seg selv. «Lytte til fornuften eller falle for fristelsene?» Noen ganger går ting for fort… «Jeg har erfart å ta feil valg her i livet, som har gitt negative konsekvenser – og da er det viktig å ta lærdom fra det», sier Amara i forbindelse med slippet. EP-en Kognitiv dissonans kommer i januar. Singelen er i musikalsk regi ved Christopher Kvalheim 🥵

 

Maria Petra «you don’t like me»

Sometimes you ask me for forgiveness / sometimes I lie and say OK / you never tell me what you’re thinking / I always ask you to stay… Andresingelen til The Voice-deltageren viser at hun har mer å by på enn «bare» en dritfin stemme. En nedpå, nydelig tune, som 21-åringen fra undervurderte Horten har skrevet med arbeidsjernet Carl-Viktor Guttormsen. Han har òg produsert.

Ikke norsk musikk, men: Tenåringen slår Adele i Norge – blir ganske glad 😂 

 

Vinni «glorie»

Vil du bli en engel bør du gjøre det før du dør… Rapringrev (og danseløve) Øyvind Sauvik flekser med sangstemmen. Wow 🔥 Man er dyktig og alsidig hvis man som rapper får en slik låt til å funke så godt – uten at det blir svett. Vinni kom nettopp med sitt første slipp på norsk på nesten 10 år, og albumet Tanker blir ting er på gang. Produsert av Big Fred.

 

Lemaitre feat. Ruben «Tree House»

We could stay for the night and never go home / Make our way through the storm and never let go… Ketil Jansen og Ulrik Lund alias Røa/Silver Lake-duoen Lemaitre er jaggu gode til å velge gjester til låtene sine. Her med Ruben, som drar på med rå vokal 👑 Fulltrefferen er laget av Lemaitre, Lisa Vitale, Jaramye Daniels, Coucheron og Cezinando.

 

Regnvær «Gratis i hodet mitt»

Du lev gratis i hodet mitt og æ klar ikke helt la dæ gå / Når æ tenk på dæ så e du ihvertfall nær mæ… Den Trondheim-baserte Bodø-kvintetten synes det er vrient å bli helt ferdig med en person. Selv om man vet forholdet går mot slutten. Relaterbart og rett og slett nydelig. Skrevet av bandets egne Ruben Skorstad, og produsert av Ruben, Kristian, Øyvind, Jonas og Joachim. Som altså er Regnvær ☔️

 

Matoma feat. Aaron Smith «Beautiful Wave»

Can we dive a little deeper / ‘cause I really wanna feel ya / I see the sun rising in your face / like I’m drowning, taken by a beautiful wave… Tom disker opp med klassisk EMD-pop, med en digg vri. Som på en delikat måte holder litt tilbake. Produksjonen kler nykommeren Aaron Smith, som høres ut som en multiplatina superstjerne. Det høres IKKE ut som Matoma og sangfuglen laget denne i lockdown via Zoom. Selv om det var slik det skjedde.

 

Pasha «7 Weeks»

Den musikalske kameleonen Pasha Nadjafi kan gjøre alt fra ekte retro-rap og LMFAO-ete party-rap til vakker indiepop-rap. Han nye singel er i sistnevnte kategori. Produsert av Håkon Mathias Guttormsen, som koser seg litt ekstra på slutten.

 

Lyse Netter «Uansett ka»

Uansett ka vi mangla, uansett ka vi har / enten så går det over, eller så går det bra… Mer musikk fra Lofoten! Kvintetten tar ikke feil om at det enten går over eller så går det bra, og dette er en god påminnelse om å holde seg gående. Pakket inn i flott popdrakt. Skrevet av bandets Endre, Isak, Øystein, Lars og Sverre, produsert av Lyse Netter og Kjetil Bjelvin.

 

Klish «Men æ synes tvert imot at monstera e pen»

Tromsø-veteranen Klish alias Jon-Are Masternes vandrer videre i sin singer-songwriter-ete fasete. Denne nye singelen handler om å være alene, lage fiendebilder, kjøre karusell, fiolin, synge rart, sommerfugler i magen. Og en del andre ting? Produsert av Frode Larsen, Morten Steene, Martin Riise Antonsen og Eirik Fjelde.

 

Thomas Dybdahl feat. Amanda Tenfjord «Promises»

Thomas og Amanda har snakket om et samarbeid siden hun slapp «Then I Fell In Love» for ganske nøyaktig ett år siden. Det har resultert i noe ekstraordinært – nemlig «Promises». To rå og behagelige stemmer smeltet sammen til en øm perle. Skrevet av Amanda, Thomas, Håvard Rosenberg og Tonning Meling Helgø. Produsert av Thomas, Håvard og Tonning.

Mer norsk musikk + god jul: Det norske guttebandet Boyzvoice satte Norge på hodet på 00-tallet.

Nå gjør trioen stort comeback med mystiske DJ Advento: Se video 🎅🏼


Ouffff: Lili Reinhart deler norsk artist til sine 30 millioner følgere 🇳🇴

Nyeste saker fra 730.no

Les mer