Hopp til hovedinnhold
Waptized 💦 Delara er tilbake (Marius Troy/GR:OW/Sony)
Waptized 💦 Delara er tilbake (Marius Troy/GR:OW/Sony)

Topp 11 norske låter som kom i dag

Norsk musikk holder koken i kulden.

Hver natt til fredag smuglytter 730.no på alle slipp fra norske artister mens dere sover, for så å lange en bunke med kliss ny norsk musikk.

Njut nedenfor – og vennligst ha en trivelig og ikke minst trygg helg.

Delara «Shark Tank»

«Pussy make you baptized!» Etter suksessen med «Checka» med Loredana, som tok andreplass i Tyskland, følger Delara opp med en rå R&B-låt om kvinner i maktposisjoner der menn tidligere alltid har regjert – pakket inn freidig og tøft. Amanda teamer igjen opp med sin favoritt Sondre alias Sondre Haftorsen, mens Karim Fakih har regissert musikkvideoen. Delara er en boss-bish <3!

 

Mo Ayn «Vannpipe» med Yosef Wolde-Mariam

Ouuuuuffff 🔥 Skullerud-gutten er på en vakker vibe sammen med Yosef fra Madcon. «Låta er inspirert av sulten vi vokste opp med i kommunale boliger om å oppnå noe stort i livet», forteller Mo Ayn. «Noe som foreldrene mine kan være stolte av, og noe som kan representere oss som ellers er glemt i samfunnet. Med oss så mener jeg vi som starter fra null. Uten arv, uten et støttenettverk. Meg, mine naboer og mine søsken i den sosiale rangstigen.» PS: Yosef er fortsatt Norges beste rapper. Punktum. Produsert av Northblaze, Kastel og Jonas Farah. Fyr opp vannpipen nedenfor.

 

JNS feat. Dreamon «3M»

Det er en stund siden vi har hørt fra Dreamon alias Anthony Vartdal, men takket være JNS alias Thomas Jones får vi et gjenhør – på norsk. Den velkledde vaginaprinsen fra Oslo skryter av at alle chicks kjenner navnet hans – fra Abildsø til CC Vest 💫 På beaten har JNS med seg Coucheron.

 

Zupermaria «Hun tenker»

Bergenseren følger opp fjorårets debutalbum med sitt første slipp i 2021. Denne er også 80-tallsinspirert, og det er vrient å ikke la seg rive med av den fengende og lekre låten til Maria Træbakken. Skrevet av Zupermaria og Even Hymer Gillebo, som også har produsert.

 

Jimi Somewhere «Confidence» feat. Jon Waltz

Debutalbumet til Jimi alias Benjamin Schandy beskrives som et «coming of age»-prosjekt som oppsummerer 22-åringens ungdomstid på 50 minutter. «Jeg begynte på [Nothing Gold Can Stay] da jeg var 17, og gjorde det ferdig da jeg var 21», forteller Buskerud-gutten. «Hele veien har jeg jobbet sammen med mine aller nærmeste venner. Deler av det er tatt opp på studenthybelen min på videregående, mens andre deler er spilt inn i min mors kjeller, i noen ikoniske studioer i Los Angeles og på soverommet i min aller første leilighet. Dette er et album om meg, vennene mine, kjærlighet, hjertesorg, tro, tvil, usikkerhet, selvsikkerhet og det faktum at alt tar slutt en dag. Men jeg synes ikke det siste er en dårlig ting. Det betyr bare at man må sette pris på alt det vakre du opplever akkurat nå, fordi du kommer til å savne dem når de er borte. Det er det skiva handler om. Nothing gold can stay». På denne balladebangeren har Jimi med Memphis-rapper/sanger Jon Waltz. Produsert av Milo Orchis.

 

Hedda Mae «Take It or Leave It»

Norges nye Britney Spears? Den 22 år gamle bergenseren Hedda Aalvik Grønhaug alias Hedda Mae har laget en kul bop sammen med Benjamin Giørtz kjent fra indiepop-bandet Kid Astray. Sjekk ut vårt intervju med Hedda og hennes forrige musikkvideo her.

Mer norsk musikk: Vill videopremiere fra iris & SKAAR

 

SJUR feat. Lovespeake «Me in the Middle»

You can do it! Her synges det om å nå sine mål – ved å fokusere på seg selv. Hvisdeterlovåsi. Den svulstige sangen har Sjur Kristian Gimmestad skrevet med Petter Katastrofe, Tommy Laverdi, Alexander Pavelich og Jesper Borgen. Sistnevnte godsnute står for musikken.

 

AVGVSTVS & Smul «S-Klasse»

Bli med på en tur til vestkanten med to snuskete keegz og en blond, voluptuøs baddie fra Ullern i en svart Mercedes-Benz. Hans August Pünther og unge Samuel Riiser har med Geo og Philip Manikov på beaten.

 

Elise Eriksen « Smile»

Fake it till I make it and smile 🙂 Før jul slapp denne 17 år gamle trønderen sin vakre debutsingel. Nå følger hun opp med en ny sviske om å tvinge seg til å holde motet oppe. Selv når man mister troen på seg selv. Hun har laget låten sammen med de norske poplegendene Stargate (faren hennes Mikkel utgjør halvparten av duoen) og topliners Sandy Vee («Firework» med Katy Perry, «Only Girl In The World» med Rihanna) og Sasha Sloan («OMG» med Camila Cabello, «Pretty Girl» med Maggie Lindemann). 730.no intervjuer Norges nye tenåringsstjerne her 💫

 

Ruben «Mama Don’t Know»

Vi får servert en mørk, dramatisk og ikke minst dritfin låt hvor Ruben Markussen skildrer morens bekymring for hvordan, den altfor ofte beinharde, underholdningsbransjen kan påvirke ham. Skrevet av Ruben og Fredrik Alexander Dagenborg. Produsenten heter Stille. (Bra navn.)

 

Unge Beirut «Gutten som levde evig»

For life? Elias Tchaba byr på en mektig og raus porsjon sang poesi. Mer enn 8 minutter med atmosfære og refleksjoner. Facts: Kristiansand-gutten ble i 2018 Spellemannprisen-nominert for Hevnen er søt, men jeg tilgir deg. Forvent mer musikk snart.

 

Ponette «Losing Me»

Helene Svaland Johansen alias Ponette gir oss en litt nedpå, vokaldrevet og vaskeekte popperle. Låten handler om å ikke være helt seg selv – og å dermed miste hverandre. Ponette står for produksjonen, mens hun har skrevet den med Daniel Tranberg Løberg og Johannes Amble.

 

Una Sand «Afford My Love»

Har du råd til Unas kjærlighet? Hennes forrige slipp var litt dystert, da det handlet om farens hjerneslag. Nå går det i dansevennlig feelgood-pop i stilig musikalsk regi ved Vegard Hurum.

Mer norsk musikk:

I sov på den dyktige nykommeren Yasir Moa

Nyeste saker fra 730.no

Les mer