Hopp til hovedinnhold
Alan Walker med Imanbek og søte drømmer og bad-ass biler (MER/Sony)
Alan Walker med Imanbek og søte drømmer og bad-ass biler (MER/Sony)

Topp 12 norske låter som kom i dag

God norsk musikk-fredag – og ikke minst god sommer!

Du vet drillen. 730.no kuraterer et håndplukket utvalg av kliss ny norsk musikk hver fredag natt, så du kan våkne til en oversikt.

Ha en nyd helg!

Alan Walker & Imanbek «Sweet Dreams»

Imanbek fra Kazakhstan vant i år Grammy for sin gigantiske «Roses (Remix)» med Saint Jhn, som har 1,3 MILLIARDER streams hos Spotify. Nå teamer han opp med hele Fana (og omegns) Alan Olav Walker på en låt som delvis hyller den globale 1995-landeplagen «Scatman (Ski-Ba-Bop-Ba-Dop-Bop)» med Scatman John. Musikkvideoen blir tent sf 🔥

 

Gabrielle «Neil Young»

Gabrielle Leithaug kan ingenting om Neil Young. Hun er dessuten lei av å skulle tilpasse seg noen så mye at hun må endre på alle sine egne vaner. Det beste er jo alltid å bare være seg selv? Bergenseren er akkurat det på denne låten; dritflink. Skrevet med og produsert av norsk pop-O.G. Martin Sjølie.

 

Morgan Sulele med Postgirobygget og Arne Hurlen «Sørenga»

Du har kanskje spurt deg selv «når skal Morgan Sulele lage en låt med Postgirobygget om Sørenga???» Vel, nå har det skjedd! 🤗 Oslos sommer-hotspot fikk sangen sin skrevet i mars, mens Morgan myste utover Oslofjorden med en utepils i lanken. 730.no har forresten fått en mail hvor det står at han i sommer planlegger å «bli helt sykt brun». Vi holder dere oppdatert.

Mer norsk musikk: Bli med fra Trondheim til Venice Beach

 

Adelén «Obsessed»

Catchy-ass, retroaktig europop fra den dyktige, norske spanjolen Adelén Rusillo Steen. Horten-hotgirl can sang! 🤍 Den unge ringreven har laget bop-en med Mathias Nilsen.

 

Paul Hers «Bad at Letting Go»

Rykkinn-gutten har brukt mange år på å gjøre seg klar til dette slippet. Som barn spilte Paul fiolin på gaten, senere lærte han å danse ballett i Operaen. Som voksen har han skrevet og produsert for blant andre A$AP Rocky, Martin Garrix og Alan Walker. Men nå er han altså klar for å lansere seg selv som artist. 23-åringen har produsert debutsingelen selv, mens Andreas Hem har regissert videoen, som han måtte bruke alle sparepengene for å lage. (Prislappen skal ha vært frekke 1 000 000 kroner.) HELDIGVIS BLE DEN FLOTT! Bonuspoeng for 730-shoutout, bro 😎

 

Kamelen «Murda – Warzone»

Nado-beaten bare bømper… Rett etter at Marcus la kølla på bordet med sin skamløse smash «Creme De La Creme», byr han på en låt til sine Call of Duty: Warzone-heads 🔫

 

VILDE «Run Away»

Tjøme-jenta Vilde Johannessen gir for første gang ut en kjærlighetslåt. Etter å ha gått gjennom lang hjertessorg, har hun innsett at det kanskje var like greit at hun ikke endte opp med denne fyren. Det finnes mange fisker i det velkjente havet, og det er godt det også kan komme god musikk ut av noe kjipt. Skrevet av VILDE, Henrik Høven og Nicolay Øverland. Nicolay har produsert.

 

Jonas Benyoub «Señorita»

Buen verano! ☀️ Jonas har foten både i gatene som en rå rapper, samtidig som han kan lage mjuke, mer joviale toner. Her er han klar for en smellvakker latina som får ham til å vrikke litt ekstra på hoftene. Jonas forteller det definitivt best selv:

«Låten er en dum vibe inspirert av børek fra Albania og tajine fra Marokko, med en kryddermiks fra Mexico. Alt i alt en matrett svært få hadde klart å ligge unna. PVCIFY og DJ Fatos produserte bængern. Spør du meg var den comboen som spinat og feta. Den handler rett og slett om at jeg «el gordito» den tjukke DJ Khaled/Action Bronson-lookaliken prøver å hitte opp den fineste senoritaen, Carolina som jeg kaller Caro, på en nattklubb i Marokko. Fatboyseazon!!! Yalla vasjegoooae.» 💀

 

CLMD, Broiler & Torine «All My Friends»

Gode artistsamarbeid er alltid en gave. Dette så vi kanskje ikke komme, men da er det nesten enda gøyere. Stemmen til Torine Bjåland over mør EDM-stek kan passe perfekt når man er på fest hvor alle vennene dine er høye 😮 Martin Danielle alias CLMD og Broiler har også fått med seg Skinny Days på låtskrivingen og produksjonen.

 

$PENNJAMIN «Evig ung»

Benjamin Strand alias Davai alias Solguden føder sin nye festglade personlighet, som i teksten høres ut som han er en relativt utagerende type 🍾☃️🕺🏻😑

 

Emelie Hollow feat. Nicklas Sahl «Careful»

Den nyzealandsk-norske 22-åringen har i det siste vært brennaktuell som låtskriver for Tix i Eurovision, og nå gir hun ut siste singel før debutalbumet. Det har blitt en bop om å klare å være sårbar og stole på noen igjen. Med seg har hun danske Nicklas Sahl. Skrevet med og produsert av Carl-Viktor Guttormsen og Jørn Erik Gundhus.

 

Snow Boyz «Ordningz»

Snøguttene har jenter som danser på dem – og duoen scorer som Erling Haaland. I tillegg har de roen på ordnings. Intenst produsert av Alexander Skjølås.

 

L.U:N.A «Ring meg opp»

Norsk-franske Mia Roussel startet å skrive «Ring meg opp» for to år siden, men relaterer fortsatt til den. Låten handler om bergenserens frykt for ensomhet, men også at det er viktig å understreke at hennes nærmeste alltid er bare en telefon unna <3 (Gitt at man har strøm.) Skrevet av L.U:N.A, produsert av Leo Roussel.

 

Natnael «Sofia»

Sofia har kanskje det Natnael Niguse vil ha, men denne superfengende R&B-svisken er vi glad for at vi får! Natnael beviser igjen at han er en sertifisert, litt undervurdert flinkis. Skrevet med og produsert av Coucheron. I fjor sommer, midt i all elendigheten, hadde Nat en av de fineste norske låtene: Se videoen

Mer norsk musikk:

Annonse: Isah åpner opp 💚 Er han en romantiker?

Norsk sommer-rap: Rett ut av Sørlandet ☀️

Annonse: Poengklar Amara x 730.no på McDonald’s

Les mer