Hopp til hovedinnhold
Hurra for norsk musikk (Tolga Akmen/Anadolu Agency/Getty)
Hurra for norsk musikk (Tolga Akmen/Anadolu Agency/Getty)

Topp 17 norske låter kom i natt

Norsk musikk-fredag!

Her får du en raus dose av nattens slipp innen norsk musikk.

Håper du får en suveren, litt ekstra god helg.

Kristian Kristensen «feit liten taper»

Oj. Tittelen er iøynefallende. Mens selve låten også er sterk, personlig og vond – med temaer som isolasjon og depresjon. Samtidig som den er vakker. Harstad-gutten byr på et lydmessig uttrykk vi aldri har hørt fra ham før, og for første gang produserer han selv. Godt gjort.

 

Alan Walker feat. Conor Maynard «Believers»

Hva kommer Walkers til å si om denne? Fana-far tar en 180 sammen med co-produsent Kasper Vester og serverer en lystig og lekker låt som kunne tilhørt mange norske popartister. Den som synger er dog britiske Conor Maynard, som ble kjent da han vant MTV-prisen Brand New i 2012. Låten er skrevet av blant andre – selveste – Gaute Ormåsen 🔥

Gaute Ormåsen (Universal)

Gaute Ormåsen (Universal)

Brumunddølingen tok 2. plass i Idol-finalen i 2003 etter å ha blitt slått av Kurt Nilsen. Hør Alan med Conor nedenfor.

 

Gabrielle feat. Isah «kan du love å vente»

Drømmeduo deluxe. Produsent Ole Torjus Hofvind hadde en gitarloop klar, og så endte det opp med en låt om å ikke forhaste seg med forpliktelser. I tillegg fikk Gabrielle med seg den talentfulle godsnuten Isah. Ikke overraskende er resultatet nyd. Stemmene passer som hånd i den fineste hanske 🥺 Skrevet av Gabby, Isah, Omar Mohammed og Ole Torjus.

 

Amara «Gratulerer med dagen»

«Du er Bogstadveien-pen» 🌹 Oslo vests rapper/singer-songwriter feirer ikke bare søte shorties, men gratulerer også kongeriket Norge med bursdag. God 17. mai på forskudd! 🇳🇴 Du fortjener det. Produsert av Kristoffer Grobstok.

 

Ylva «Du vil ikke gå fra meg»

Det har blitt mange norske mannlige R&B-artister. Men det er fortsatt overraskende få kvinner i sjangeren. I alle fall med norske tekster. Som seg hør med Ylva Olaisen og hennes stemmeprakt, har det blitt en vokaldrevet bop. 20-åringen fra Vågsbygd i Kristiansand synger om en partner som ikke skjønner at det SLUTT. Punktum. I musikalsk regi ved Benjamin Pedersen.

 

Peder Elias feat. Hkeem «Loving You Girl»

Opus X’ slager fra 2000 lever heldigvis videre. Peder Elias fikk så god respons da noen utvalgte fikk høre en demoversjon, at han valgte å gjøre det på ekte – med bidrag fra Hkeem. Mjuk, varm og god nostalgitripp. Produsert av Anders Kjær, Sivert Hjeltnes Hagtvet og Peder Elias Eriksrud.

 

Coucheron «Cannonball»

Feelgood-falsett som er helt kanon. Om noen få strakser akkompagneres låten av levende bilder, hvor Asker-våghalsen Sebastian Kornelius Coucheron Gautier Teigen skal få lagt «menneskelig kanonkule» til sin CV.

OPPDATERT: Se videoen her:

 

fawlin feat. yung van «in my head»

Hva vet du om å overtenke? fawlin alias Simen Moxness Berg fra Trondheim vet. Han vet også hvordan han lager melodiøse emo-tunes, her sammen med Kentucky-artisten yung van. Den Einar Eriksen Kvaløy-produserte låten er fra EP-en med den dystre tittelen talking to the reaper, som har blitt følsom – og til tider mørk kost. Dog med lys i tunnelen.

 

BBR & Nisi «Lacazette»

«Vokste opp som en blomst ut fra asfaltens sprekker / han som mekker en feit en utenfor klubbhuset og drekker» 😤 Den franske fotballspilleren Alexandre Lacazette får en hard låt på norsk – med innslag av albansk og tamil – oppkalt etter seg via Kløfta-gutta BBR og Nisi.

 

NorthKid «Lonely Too»

Det må være lov å ville at begge skal være litt ensomme etter et brudd, så man føler seg mindre ensom sammen? Funker det sånn? Det tenker i alle fall kvintetten fra nord på i denne ekte boyband-inspirerte svisken. Skrevet av Alex Charles, bandets Helge Moen, Vegard Olaussen og Sebastian Willassen, og produsert av Helge og Jim Bergsted alias it-duoen tobago.

 

Jerry Folk feat. FENGSEL & Bearson

Okay, FENGSEL er kanskje ikke det lureste artistnavnet sånn Google-messig. Men det lyder jo heftig. Det samme gjør denne låten, med Oslo/Los Angeles-besties Jerry Folk alias Gerard Taylor og Bearson alias Jakob Bjørn Hansen.

Mer norsk musikk: 730.no x girl in red: – Jeg skal ta over verdenen!

 

KEiiNO «Summer of My Life»

Trioen lengter tilbake til solfylte dager i favorittbyen sin Berlin. Mens vi venter på at sommeren blir som vi egentlig kjenner den igjen, kan vi fylle ventetiden med denne popperlen. Bandets egne Fred, Alexandra og Tom Hugo har laget låten med Alexander Olsson og Kent og Cato Sundberg alias Rat City.

 

Unge Obi «Chains»

Nykommeren Unge Obi har så langt stort sett lagt casual, veldig underholdende bars på socials. Men nå slipper Oslo-gutten offisiell musikk, produsert av Tommy Tee via hans Tee Productions. Selvsagt er det fortsatt spytting! Pakken Limbo har med to låter; «Chains» og «Dåp».

 

TIX «Engel, ikke dra»

Denne sangen er til en fan som hadde kreft. Men man kan også høre på den som en kjærlighetslåt. «Det er nå to år siden jeg begynte på denne låten, men nå vil jeg endelig utgi den for å gjøre den tilgjengelig til alle de som kanskje trenger den og forhåpentligvis kan finne trøst i den», sier TIX alias Andreas Haukland, som har laget sangen alene.

 

Martin Hazy med Pappaisjappa & Angelo Reira «Lav profil»

Lowkey – men likevel breiale. Martin teamer opp med Oslo-rapperen Pappaisjappa og Bergen-ringreven Tunge Trond alias Angelo Reira. Produsert av Spaceplug. PS: Martins familie Dårlig Vane slapp nylig en sommer-ish låt.

 

JOP «Fuego»

Dette er debuten til gladgutten med gladnavnet JOP. Han er som du hører åpenbart klar for en lettbeint, tent sommer med mange fester – og forskjellige frøkner. Produsert av Richello alias Henrik Sæter.

 

Ousu Leigh «Away»

Ny godbit fra Grünerløkka-stjerneskuddet, som her teamer opp med sertifisert flinkis PVCIFY på beaten. (Denne låten hadde kledd en remix med La Flame 🔥) Throwback: Sjekk ut videoen hvor Ousu tar turen fra Løkka til Los Angeles her.

Mer norsk musikk: To unge ringrever teamer opp i dum musikkvideo

Norsk film: Norsk 20-åring arrestert av FBI i USA – soner 11 år: Hva skjedde?

Les mer