Hopp til hovedinnhold
(ISELIN TARA)

Norsk musikk: Hør Hannas hjerte banke ♡

(ISELIN TARA)

Gira på litt eksperimentell, men likevel chill og fin pop? Da er kanskje musikken til Hanna Ponth noe for deg. Oslo-jenta studerer for tiden på prestisjetunge LIPA i Liverpool, og har tidligere gitt ut noen låter under eget navn. Blant annet sang hun refrenget på «HADEM» fra Arifs Aldri & Alltid, som du kan høre på Spotify her
Som superhelter og andre kule folk har også Hanna et alterego, og gir nå ut drum’n bass-inspirert musikk under navnet Ohlayindigo
Den første låten med nytt, fancy artistnavn heter «If These Walls», og kom i vår: 

Fortsetter under 


Nå har hun gått en litt ny vei musikalsk, via den ferske up-tempo-låten «Heartbeat». Hør den etter en prat med låtskriveren og artisten. 

 
Hei Hanna! Kan du forklare navnet Ohlayindigo?

– Jeg jobbet en stund under eget navn, men fant vel ut at jeg hadde lyst på et artistnavn som betydde noe mer for meg. «Lay» betyr et dikt som burde synges, og det var sånn jeg startet med musikk. Alle tekstene mine har alltid vært ganske følsomme og personlige, og indigo-navnet er en fin måte jeg minnes på å være i kontakt med det.
Hvilke norske artister ser du opp til?
– Bertine Zetlitz, Lise Karlsnes, Margaret Berger, Gabrielle og Emilie Nicolas, bare for å nevne noen få. Jeg digger også B.A.W.S-gutta fordi jeg synes de har fått til et bra musikalsk kollektiv som faktisk funker. De er litt unorske i måten de jobber på.

Secret Sebastian er også verdt å nevne. Flinke og fine folk! Jeg har også hørt en del på forrige plata til norske elektrobandet F.A.C.E.  

Hvilke norske artister ser du ikke opp til?
– Det er ikke noen norske artister jeg misliker nok til at det er verdt å nevne, men jeg vet at det er en kald skulder som finnes i underholdningsbransjen, som jeg ikke ser opp til. Musikk er jo varmt, følsomt og personlig.  <3 <3 <3

Fortsetter under


(ISELIN TARA)

Hvordan havnet du på EP-en til Arif? 
– Jeg gikk på skole med Emilio for noen år siden og han har introdusert meg for resten av B.A.W.S-gutta. Etter å ha jobbet med Aksel foreslo han meg da Arif trengte en kvinnelig vokal. De ga meg frie tøyler med refrenget, og jeg synes vi fikk til noe som ble en veldig kul låt! 
Hva er drømmen eller planene dine for resten av 2014?
– Jeg skal ta meg inspirasjonstur til San Fransisco før jeg drar tilbake til England for å avslutte siste skoleår der. Jeg bestemte meg i begynnelsen av 2014 for å bruke dette året til eksperimentere med musikken min, og skrive masse låter uten å låse meg selv i en spesiell sjanger. Jeg er heldig som får samarbeide med mange flinke folk, noe jeg virkelig håper på å gjøre mer av.
– Jeg kommer til å lage masse nye låter og gi ut nye ting som forhåpentligvis gjør at jeg kan spille mye live her hjemme også. Det er mye jeg drømmer om, men det kan vi ta en annen gang!

 


Hør fine, Axxe-produserte «Heartbeat» nå:

Se også: Videoen til Arifs «Lowkey» aka sommerens beste norske låt?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer