Hopp til hovedinnhold
Livets jente Julie Bergan (Ida Bjørvik/Warner)
Livets jente Julie Bergan (Ida Bjørvik/Warner)

Topp 9 norske låter som kom i dag

Norsk musikk <3!

Ny fredag, ny raus dose med slipp.

Vi har lyttet til kliss ny norsk musikk i hele natt og plukket ut disse. For dere og for kulturen.

Julie Bergan «One Touch»

Hele Norges JB serverer oss bops på EP-en HARD FEELINGS: Ventricle 2. Denne åpningslåten har hun laget med de usnaue drammenserne Rat City og sin dyktige bestis Dagny. Resultatet er en nyforelsket europop-banger med vokalfest deluxe 💫

 

Siyabång «Shawrey»

Urtehagen, reis deg. Siyabång på en blytung, nedstrippet beat fra Palme har blitt til en sertifisert slæpper. PS: Bli med til «Området» med 129 x Siyabång, T-Section, Redz, Money Mitch, Enza, Young H, Kabal og Yemz her 😈

 

Skinny Days x CLMD «Voices In My Head»

Let’s go! Popmesterne Dag Holtan-Hartwig og Halvor Folstad og danseløven Martin Danielle har hodene sine fulle av stemmer og ikke minst musikk, som de heldigvis velsigner oss med. Trekløveret Skinny Days x CLMD har med seg Ruben, Seeb og finske LENNO. Det heftige coveret er laget av kunstneren Thea Klingvall.

 

Daniel Kvammen «janteloven»

Kvamsen har jaggu laget en trist partylåt om Petter Northug. Singer-songwriteren stiller seg kritisk til Petters støttespillere, og på «janteloven» disker han opp med noen fete linjer. (Ordspill ikke tiltenkt.) Daniel skriver dette hos Facebook: «Som samfunn må me kunne ha to tanker i huet på ei gong: Kriminelle handlingar skal straffast og Northug burde få si tilmålte straff. Men oppe i alt dette syns eg det er veldig vondt med eit samfunn som dyrker ein voldsom kjendiskultur. Der me alle heier fram folk mot suksessen, som kan føre med seg store komplekser og skjør psyke for folka i sentrum. Og så lar ein dei falle inn i mørket aleine, når bransjen er ferdig med å tjene penger på dei. Tru meg: det vanskeligste er ikkje å gå på scena, men å gå av den. La oss ta vare på kverandre.»

Singelen, som har blitt en lekker låt, har han laget med Lasse Lokøy aka Lokoy, Preben Sælid Andersen og Odd Martin Skålnes.

 

Sara & Arash «Golli Golli»

Dette smørblide slippet kan lett bli sangen din! Kristiansand-duoen med søskenparet Sara Safartabar og Arash Safartabar teamer opp med JNS alias Thomas Jones og byr på sjarmerende feelgood som forlenger sommeren ☀️☀️☀️

 

Sebastian Zalo «Aldri fornøyd»

For to uker siden slapp han sin oppladede duett med selveste Odd Nordstoga. Nå er dette skarpskodde arbeidsjernet ute med sitt tredje album, som også gjestes av Doglover95, mens August Stubø og Benjamin Fahre har produsert alle låtene. Sebastian er trolig fornøyd 🌹

 

MYRA «Dum & deilig»

Regina vil få deg til å danse! 💜 Bergenseren, som behersker de fleste sjangere, har fått house-inspirerte toner av Frode Kvinge Flatland, som tidligere har gjort en haug av svisker for Lars Vaular.

 

Klaus Perry med Doni Mula «Bora Bora»

Bergen x Sandefjord. Det er september, men Parterapi-aktuelle Klaus Perry og Doni Mula sprer lystige sommer-vibes via produsent Anders Nilsen. Bora Bora er kanskje mest kjent som et øyparadis, men på albansk betyr det snø ❄️ Ifyouknowhatimsayin.

 

Jimi Somewhere feat. Kacy Hill «Jesus»

Hokksund-hotboy Benjamin Schandy alias Jimi teamer opp med sin favoritt Kacy på en låt de spilte inn i Los Angeles rett før COVID-19 smalt. «Jesus» lyder som en personlig affære, hvor han åpner med «I don’t know what to believe in anymore». Produsert av Jimis ride or die Milo Orchis alias Ole Martin Jensen. (Fun fact: Kacy var tidligere danser for Kanye West, som signerte henne til G.O.O.D. Music i 2014.)

 

KØBER «Førstemann»

Oral Bee er selvsagt ikke den eneste rapperen fra Nesodden. Men Johan J. Køber er på en helt annen ting. Låten er produsert av Mikael Øgaard alias Mikke Flu$.

Mer norsk musikk: Kamelen er tilbake i byen 😤

Grattis: Adam Ezzari har giftet seg 💍

Nyeste saker fra 730.no

Les mer