Hopp til hovedinnhold
Bendik 💜 (Ole Martin Halvorsen)

Topp 11 norske sanger som kom i dag

Hurra for fredager! Og hurra for masse kliss ny musikk.

I dag ble det gitt ut sanger fra nesten 40 norske artister.

730.no velger vi ut noen av disse singlene – innen flere sjangere.

Bendik «Bror»

«Kem e du som e Gud mens du skriker pust siste mulige?» Silje Halstensen stiller store spørsmål over musikken til Daniel Løberg. Dette har blitt en tøff tune til ettertanke. «Koffår går du for svake, når du sjøl e så sterk?»

 

Jonas V «Mer av alt»

En til! Denne ringreven er en klippe i norsk hip-hop av det ekte slaget. Det blir dessuten ekstra mat med Palme alias Makko Makeba på beaten.

 

girl in red «bad idea!»

Marie Ulven serverer et singelcover som er for hot for Facebook og Instagram. Sangen til Horten-stjerneskuddet er enda hottere. Hennes stiligste låt så langt? (Den rødkledde jenta er forresten i topp 10 på listen over Norges artister med flest Instagram-følgere, og hennes popularitet er på sin plass.)

 

Tayla Parx feat. Alan Walker «Me vs. Us (Remix)»

Amerikansk artist med norsk vri. Fana-fenomenet Alan remixer singelen til den internasjonale popbransjens prodigy Tayla Parx. I fjor skrev hun seks sanger for Ariana Grande, blant annet «thank u, next» og «7 rings». Boom boom! (PS: I dag slapp Tayla også musikkvideo med Joey Bada$$.)

 

Myra «Hjemløs i egen by»

Vakkert og trist fra den Oslo-baserte Bergens-jenta, som stadig stepper opp som låtskriver. Produsert av Mats Ronander og Øyvind Basmo.

 

Amanda Tenfjord «Kill The Lonely»

Drep ensomheten denne høsten med en nydelig singel fra Haram-jenta. Denne fortjener å bli hørt utenfor kongeriket vårt. Låten har hun laget med James Earp. (Som tidligere har skrevet «Beautiful Mind» for Melanie C alias Mel C alias Sporty Spice!)

 

SJUR feat. Caitlyn Scarlett «Thinkin’ Bout You»

Frekk sak fra Sogn og Fjordane-far! Her sammen med britiske Caitlyn, som har lyst til å gjøre en million ting med deg… Hey, la oss få M.I.A. og Santigold på remixen?

 

Fay Wildhagen «Different»

Både nedpå og… ALLSANG! Fay har skrevet og produsert denne selv. Solid håndverk.

 

Moyka «All The Things We Forgot»

«Feels like I am found and lost / like all the things that we forgot.» Det er mye som foregår i hodet på Bergen-baserte Monika Engeseth fra Hallingdal på hennes nye singel – igjen i samarbeid med Eirik Hella. Resultatet er en Röyksopp-aktig perle.

 

Cashmere Cat «FOR YOUR EYES ONLY»

En snau måned etter sin forrige singel, har Halden-pus allerede et nytt slipp. Det lyder som om hans selvskapte karakter PRINCESS CATGIRL er med igjen. Den virkelige jenta som bidrar er dog Jessica Morgan alias SPARK. På produsentsiden deler han kreditt med sin labelsjef Benny Blanco, Francis and the Lights, Toby Scott og Paul Harris.

 

Tom$i&Ikem «Mbappé»

Det nytter ikke å komme og være kjekkas på Furuset senter, bro. Men den legendariske bydelen er også gøy. Bare spør Tomas Ceesay og Ikem Okolo aka Tom$i&Ikem, som her gir norsk hip-hop god energi. Regien er ved Alieer alias Alier Ajak.

Se også: ♫ Norsk banger mot bad vibes

Nyeste saker fra 730.no

Les mer