Hopp til hovedinnhold
Norsk musikk for Netflix fra Emma Steinbakken (akam1k3/Warner)
Norsk musikk for Netflix fra Emma Steinbakken (akam1k3/Warner)

Topp 16 norske sanger som kom i dag

Norsk musikk-fredag!

Nå er det kun en drøy måned til julen er ferdig 🙂 Det er vel derfor norske artister begynner med julesangene sine rett etter halloween.

730.no satt oppe i natt og hørte gjennom 54 nye doser med norsk musikk og valgte ut disse låtene. Blant annet et par vakre julesvisker.

Emma Steinbakken «Stay With Me»

Det er som seg hør og bør klart for sesong 2 av Per-Olav Sørensen-serien Hjem til Jul alias Home for Christmas 2 med Ida Elise Broch (søsteren til Nicolai) og Gabrielle Leithaug alias Gabby. Produsenten ønsket seg en engelsk versjon av Fredrik Domaas’ «Bli hos meg»; en utfordring som Jessheim-singer-songwriteren Emma tok på strak arm. Les: Full klaff ♥️🎄🌟 17-åringen skinner som en julestjerne.

 

Jonathan Floyd feat. Arif «Heartbreaker»

♫ Norges neste R&B-favoritt? skrev 730.no i fjor. Denne Oslo-baserte tenåringen har åpenbart også Arif som fan, og sammen er de musikkmessig svulstig og øm disco-dynamitt. Produsert av Jonathan og Lars Rosness.

 

girl in red «two queens in a king size bed»

Okayyy, Marie Ulven. Nydelig tittel! Og en minst like nydelig låt, som selv uten julepynt byr på julekos. Den globale, usignerte Horten-stjernen, som har 7 millioner månedlige Spotify-lyttere (uten noen EDM-collabos) og snart 600 millioner Spotify-streams, har laget perlen samme med Bergen-pop-O.G. Matias Tellez. 730.no intervjuer girl in red her.

 

Cham León «three»

Sondre Kittelsen Paalgard følger opp den fenomenale, første singelen «four». Debutalbumet kommer i 2021 og det blir råmildt sagt spennende. «three» handler om livets opp- og nedturer. Fortsatt pop, nå blandet med en dose elektronica. Skrevet av Sondre og Henrik the Artist, som også har produsert. 730.no intervjuer 23-åringen her.

 

AVGVSTVS «Uber Black»

Feelgood-fredag med Oslo-gladgutten Hans August Pünther. Han har fin grunn til å feire. 24-åringen er ute med sin debut-EP Ta det pent. Som har åtte låter og derfor lett kan kalles et album. Denne slæpperen har AVGVSTVS produsert med Samuel Riiser alias Yung Smul og Philip Manikov. Se Ullern-gutten være majestetisk med KingSkurkOne her.

Les også:

Forrige ukes beste norske slipp

Okay Kaya «You’re Still The One»

Kaya Wilkins fra Nesodden serverer det som lyder som en klassiker. Kanskje ikke så rart, ettersom dette er en nedstrippet og mjuk vri på Shania Twain-bangeren «You’re Still The One» fra 1997. Fun fact: Da Kaya spilte på Øyafestivalen, åpnet hun showet med en akustisk versjon av Dina-klassikeren «Bli hos meg».

 

Natnael «EKKO»

Produktiv flinkis! For tre uker siden kom «Tidsmaskin» og nå er Romsås-gutten til Nora allerede tilbake. Denne godbiten er siste singel fra debut-EP-en Mannekeng som kommer i neste uke. Produsert av Makethenoises og Benjie. Husk at sommerens kanskje flotteste norske slipp var Natnaels «KL.5».

 

Eirik Aas «Gull og fancy biler»

Det har ikke noe å si for Eirik om han blir nummer 1 med denne. Det er uansett en fet låt fra bergenseren fra Vibbefanger-kollektivet. I musikalsk regi ved Vetle Junker, Henrik Haraldsen Sveen og Njål Paulsberg.

 

Vidar Villa «HEI»

Fengende og allsangvennlig om en jente han faller pladask for. Bare ved at hun sier heeeei. Husk å tenke med riktig hode da, Vidar Andre 🙂 Produsert av OWEN.

 

The Ella Sisters «James Dean»

I august slapp Kristiansand-tvillingene Charlotte og Maren Wallevik Hansen sin debut-EP, og allerede nå kom de med en ny singel. En lekker, nostalgisk og sår låt om hvordan det kan være å slippe noen tett innpå. Vi gleder oss til mer fra disse rå søstrene, som har skrevet sangen selv. Matt Ingram har produsert.

 

NALO «Hannah Montana»

Rett ut av favelaen på sagnomsuste Stovner. Den unge ringreven NALO har boblet i undergrunnen som Nalband i noen år, men nå er han hos Def Jam Norway og lever livet. Ardijan Sopi alias PVCIFY på beaten. PS: I sommer fikk NALO kvartalene til å koke med S1SCO via «Capoeira».

 

LULI med Izabell «Tornerose»

Den tidligere Frk. Fryd-trommisen har fått med seg Izabell på det som er fjerde singel fra albumet som kommer i 2021. En låt om å tro man skal ende opp alene, og desperasjonen man kan føle på for å kanskje ikke finne kjærligheten </3 To rå Stavanger-damer! Laget sammen med Bendik Moe Krogh.

 

Belizio «Ingen B plan»

Ingen julekos, dette er tung kost fra Kristiansand om en livsstil som ikke anbefales. Belizio har Sørlandets egen Gardian Skuland på beaten og Bergen-Leo i ryggen.

 

Susanne Louise «Over Me (Stripped)»

Lørenskog er lit. Susanne har sunget for millioner av festfolk på «The Banjo» med 3LOGY og ikke minst russe-anthemet «Pixels 2016». Her disker den dyktige vokalisten opp med en litt nedstrippet vri på sin aktuelle singel. Produsert av G-Senz alias Jens Hjertø.

 

Stian Thorbjørnsen «Hellige Natt – o Helga natt»

«O Holy Night» til den franske komponisten og musikkanmelderen (!) Adolphe Adam fra 1847 får nytt liv via Stian Thorbjørnsen alias Staysman. Det er en setning vi aldri trodde vi skulle skrive. Stian var usikker på om han skulle tørre å bryne seg på denne klassiske julesvisken, men Fredrikstad-far gjør her et hederlig, seriøst forsøk. Produsert av Jesper Borgen. God jul på forskudd! ♥️

 

Bonus fordi delvis norsk musikk:

Ava Max «My Head & My Heart»

Wisconsin x Ytre Enebakk 🚀 Thomas Eriksen alias earwulf har produsert den nye singelen til den albansk-amerikanske hitmesteren Amanda Ava Koci alias Ava Max – sammen med pop-tungvekteren Cirkut (The Weeknd, Taylor Swift, Britney Spears, Rihanna, Katy Perry, Nicki Minaj, Lil Wayne). 730.no intervjuer Ava her.

Mer norsk musikk:

Suveren norsk søskenduo fra Sørlandet

Første titt på Hjem til jul 2

Nyeste saker fra 730.no

Les mer