Hopp til hovedinnhold
jerry folk slow carousel oslo norway silver lake los angeles
Ny norsk musikk fra blant andre Jerry Folk alias Gerard Taylor (Instagram/jerryfolk_)

Topp 9 nye norske sanger som kom i dag

Norsk musikk x norsk sommer.

Nå begynner det å bugne av nye tunes fra kongerikets mange artister.

Nedenfor disker 730.no opp med to håndfuller med norsk musikk plukket ut fra dagens slipp.

Jerry Folk «Slow»

Uten label og management – men allerede med 150 millioner streams hos Spotify. Jerry Folk alias Gerard Taylor fra St. Hanshaugen i Oslo fortsetter å gjøre tingen sin. Nå med et dobbelt slipp: «Slow» og «Carousel».  Les intervju med Jerry her. (Fun fact: Han lager også hip-hop under et annet alias. Mer om det senere.)

 

HAYES feat. Aron Blom «Who Am I»

Hvem er egentlig Thomas Hayes når kameraet blir skrudd av? Du får ikke svaret på hunkens nye singel, men svenske Aron Blom filosoferer over Thomas’ musikk. Co-produsert av flinkis/arbeidsnarkis Anders Nilsen, som også har skrevet denne stekete popsvisken.

 

Zupermaria «Ka har du gjort»

Zuper-Maria Træbakken følger opp «Ingenting er lenger som det var», og bergenseren går i seg selv med en ny dose overtenking. Smørblidt blir det lell, med god hjelp fra supertalentet Coucheron.

 

St Valentine «Ghost Aren’t Real»

Lemaitre for alltid. Men Oslo/Los Angeles-duoens Ulrik Denizou Lund er også soloartisten St Valentine. Nå er han ute med sin selvtitulerte debut-EP, som han har laget med bidrag fra Jerry Folk, Bearson, William Larsen alias Will IDAP, Didrik Thulin og sin Lemaitre-partner Ketil Jansen. I sommer intervjuet vi Ulrik i forbindelse med deres hyllest til Johannes Greve Muskat, som brått gikk bort i fjor.

 

Molly Hammar, Julie Bergan & AWA «Get To Know Me First»

Hele Norges Julie teamer opp med sine svenske stjernevenner Molly Hammar og AWA alias Awa Matilda Isakine Santesson-Sey og serverer girlpower. En skandinavisk vri på «WAP»? Nei, ikke helt 🙂 Men temaet er kvinner som hyller kvinner – og å elske seg selv ❤️ Låten har de skrevet med blant andre Benjamin Ingrosso.

PS: I Sverige ble Molly Hammar nylig Rockbjörnen-nominert til prisen Årets gjennombrudd.

 

JONE & Daskeladden «Et sted på Montebello»

Dette er neppe en sang om Karpe-Montebello på Oslo vest. Kanskje Montebello Camping i Hedmark? Lesben Daskeladd alias Daskeladden følger opp den ikke så woke sommerlåten «Pimper damer» med Even Kvam og serverer nå et erkenorsk anthem som kommer til å gjøre major-labels gira. Du trenger ikke være senior A&R for å høre at dette har potensiale til å bli landplage 💲💲💲 Daskeren teamer opp med Jonas Nes Steinset alias JONE.

 

Eirik Lyng «For bra for mæ»

The overtenking-struggle is real. Bare spør denne vtenåringen, som her konkluderer med at hans kjære øyesten rett og slett er for bra for ham. Vond følelse, men god musikk – komponert av Helge Moen og Jim Bergsted. PS: Throwback med Eirik Lyng i MGPJr. kan njutes her.

 

Death By Unga Bunga «Trouble»

Ja til norsk musikk – og gjerne mer norsk rock. Her er et tøft comeback fra ringrevene fra Moss. Igjen i musikalsk regi ved Jim Bergsted.

 

Haze x Boye & Sigvardt «Confessions»

Caroline Teigen alias Hazel holder det nede for Horten. Her med den danske duoen Boye & Sigvardt og svenskene YARO og Nanno Veen. De to sistnevnte produserte fjorårets «Next Mistake» med Icona Pop.

 

Doni Mula med Palme «Intro/Level»

Bli med til Vestfold – dog uten noe så mye sommeridyll. Vi har allerede skrevet om MulaPalme, men nå har projektet fått levende bilder via Philip Geertsen. Pow pow!

Se opp for premiere på musikkvideoen til Oslo-artisten Jonathan Floyd hos 730.no om noen få strakser.

Se også: TIX x 730.no: – Ikke døm noen før du blir kjent med dem

Fuck COVID-19: Norske artister forteller 730.no om sine beste festivalminner

Nyeste saker fra 730.no

Les mer