Hopp til hovedinnhold
Victoria Nadine if i were you Victoria Andersen 730no norge
Norsk norsk musikk fra blant annet prinsesse Victoria (Instagram/victorianadine)

Topp 11 norske låter som kom i dag

Norsk musikk-fredag 💫

2022 er ikke året sitt så langt, gitt. Som om pandemimaratonet ikke var nok, må vi nå fundere på om det blir tredje verdenskrig. Husk å skru av litt. Kanskje ved å sette på noe norsk musikk. Her samler 730.no et utvalg fra nattens slipp.

Håper du får en god helg til tross for alt. Mange har det veldig mye verre. For å si det mildt.

Victoria Nadine «If I Were You»

I’d love me if I were you / yeah I’d come crawling back again if I was in your shoes… Okayyy, Victoria! Stemmeprakt deluxe 🥺 Skien-jenta synger som en drøm og har en smellvakker tekst om å innse at man har blitt tatt for gitt. Noe man selvfølgelig ikke har tid til. Victoria Andersen alias Victoria Nadine har laget perlen med Dag Holtan-Hartwig og Halvor Folstad alias Skinny Days.

Aiba «Sympati»

For jeg vet hvem du egentlig er… Skummel linje å få i fleisen. Og en advarsel om at man kan se gjennom masken og kke lenger lar seg lure? Aiba alias Kristian Frantzen velsigner oss med en vakker, vokaldrevet sang i samarbeid med Kastel. Resultatet er nyyyyd ❤️ (Coveret er også stilig.)

Se hvilke Instagram-stjerner som stiller for Kygo og Joe Jonas

 

Alan Walker feat. Torine «Hello World»

All night long I’ve been talking to myself, the voices in my head don’t reply / oh my my, I become somebody else, so this is how it feels to say goodbye… Dynamittduo 🧨 Fana-gutten og gullstrupen Torine Michelle Bjåland fra Arendal byr en ekte øreom som setter seg raskt.

Skrevet av Alan og Torine og… Hold på hatten… Gunnar Greve, Jim Bergsted, Anders Frøen, Fredrik Borch Olsen, Marcus Arnbekk, Mats Lie Skåre, Rosanna Ener, Sander Meland… pluss Vinni! Produsert av Alan, Mood Melodies og Sander Meland.

Mer Torine alias musikk-Norges Megan Fox 🥵

 

Matilda «Everything I Want»

I didn’t see it coming, the way you look is blinding / I didn’t wanna risk it, had no idea you’d kiss me… Ikke bare synger Matilda Gressberg sjukt fint, hun har laget en nydelig poplåt OG hun har fått seg valp. Naturligvis er Dolly et godt tilskudd i gjengen, men det er også denne låten med 80-tallssynth. Skrevet og produsert av Matilda, David Atarodiyan og Truls Dyrstad.

 

UNDERGRUNN «Peroni & Perignon»

Hva er temaet på «Peroni & Perignon»? Stort sett Peroni og Dom Pérignon og annet leskende drikke med hestekrefter. Som seg hør og bør på en fredag 🍻🍾 Loverboy og Rik Pappa på fiolin-beaten. Mer fra UG snart! (PS: Gjett hvem i Norge de synes har best kulturell valuta.)

 

Daniel Kvammen feat. Amanda Bergman «kamikaze»

La meg fly i fritt fall, la meg fly og ofre alt… Daniel, som man nå kan se på Kompani Lauritzen, får med seg en av sine svenske favoritter. Han og Amanda synger om å ofre alt for friheten 🌹 En låt han sier er inspirert av deltagelsen i TV-showet. Skrevet av Daniel, Preben Sælid Andersen og Coucheron, som òg har produsert.

 

Odrik feat. Joddski «Løping»

Løping hele dagen, halve byen ser ut som narkomane / se kor de spring, til og med han Odrik spring… Kråkesølv-godsnuten Fredrik Olsen har tidligere sluppet solomusikk under eget navn. Under rapaliaset Odrik har han dog kun gjestet andres ting. Nå slipper han sin debut-EP-en Brenn det her som Odrik, hvor han har med RSP og Joddski. Denne mørke og ærlige låten er produsert av Thomas Hansen.

 

Maud «Everything I Do»

Don’t you know, everything I do, I do it for you… Bodø-artisten Maud alias Kristine Hoff sparer ikke på kruttet når hun synger om å føle seg sviktet – og ønsket om bekreftelse. Et kjapt og karakteristisk lydlandskap, som hun i sin helhet skaper selv.

 

Jonas V «Etter 12»

Tiden tikker ikke, den flyr (Rollie) ⌚︎… Jonas Vik roer det ned og serverer en nesten øm ballade. Uten at det blir svett. Fyllingsdalen-veteranen Hkon alias Haakon Tveit på beaten 💯

Throwback: Jonas V brekker ned UN666UTT for 730.no 

 

KREAM «Pressure»

DROPPPP it like it’s hot! 🔥 Os-duoen med brødrene Slettebakken disker opp med en danse-BOP skreddersydd for helgen. Og/eller afterski. Tung tekst, men definitivt en lystig feel-good-låt.

 

Gulla «La meg være fri»

Hørt det mange ganger, klarer ikke tro på de / bare prøv å la meg være fri… Pandemien rammet de fleste, men for Gulla Nordmoen alias Gulla ble det ekstra hardt. Hun havnet i en dyp depresjon. Noe hun ærlig forteller om på denne låten. Dette er første singel fra hennes kommende tredje album, og forhåpentligvis starten på lysere tider for både henne og andre som har det tungt <3 Laget av Gulla og Henrik the Artist.

Ikke norsk musikk, men mer ny musikk:

Låten som Eliott (Dominic Fike) synger for Rue (Zendaya) i Euphoria har fått en offisiell versjon – med Zendaya: Sjekk den ut her 💜

Nyeste saker fra 730.no

Les mer