Hopp til hovedinnhold
Nils Bech Emir
Nils Bech og Emir står for en av ukens beste nye låter (Universal)

Norsk musikk som er kliss ny: Topp 11 låter

Norsk musikk-fredag!

730.no kuraterer som alltid to håndfuller med kliss ny musikk.

Vennligst ha en suveren helg. Legg bort vinterklærne.

Arif & Stig Brenner «Jugekors»

Dette her er ingen glorie / hører din samvittighet ringer / du hakke tenkt å svare / jugekors, men du lurer ingen… Etter å ha åpnet seg for hele kongeriket via Hver gang vi møtes, serverer brødrene Arif og Stig Brenner alias Unge Ferrari oss en EP sammen – stilig nok døpt BluesBrutterne. Som vi hørte på den første singelen «Gutter snakker aldri sammen», viser de oss blant annet baksiden av guttastemningen. Denne låten er også vond. Men vakker. Mine hender koldbrann / varmet deg med en annen / delte mine hemmeligheter / vi kanke være venner lenger… 🥶 Produsert av Benjie.

Sjekk også ut «Grensen», i musikalsk regi ved Filip Kollsete.

Hei, klassikeren HighEnd / Asfalt er syv år! Arif brekker ned mesterverket for 730.no 

 

Sigrid feat. Bring Me The Horizon «Bad Life»

I know that you’re afraid things will always be this way / it’s just a bad day, not a bad life… Denne starter sårt og fint, og Sigrid får vist frem stemmeprakten sin. Så dukker Oliver Sykes, vokalisten i selveste BMTH opp, og minner om at han også kan synge. For å si det sånn! Oli var veldig glad for å få Siggen med på den rå låten, som ifølge ham selv ikke passet inn på deres eget album. Skrevet av Jordan Fish, Oliver Sykes og Sigrid Raabe. Produsert av Evil Twin og Zakk Cervini.

 

vinni «tinnsoldater»

Wow. Denne måneden er det 20 år siden Paperboys slapp albumet No Cure For Life. (Med blant annet landeplagen «Barcelona» feat. Madcon.) Og mot en del jæla odds er Vinni alias Øyvind Sauvik fortsatt brennrelevant som artist. Jamfør hans forrige singel «glorie» som fortsatt er topp 5 på Spotify. Likevel velsigner veteranen oss nå med en ny godbit som fortjener å treffe like bra. Øm, sårbar og digg tune produsert av Big Fred.

Klart for norske Grammy Awards:

Se 12 norske stjerner som (faktisk) ikke har vunnet Spellemannprisen

 

Jordie Ireland feat. bby ivy «Crying At This Party»

I den norske popundergrunnen holder bby ivy alias Viktoria Reitan koken. Og denne nye låten lyder som den bør nå langt utenfor Norges land. Noe den trolig også vil gjøre, takket være den australske Sony-signerte DJ-artisten/produsenten Jordie Ireland som hun synger for. Nyt Sydney-gutten x Asker-jentas tårevåte samarbeid nedenfor.

 

Nils Bech feat. EMIR «Gi meg tid»

Jeg går rundt og nøler, du behøver mer enn jeg kan gi, du må gi meg tid… Gud bedre for et ledge samarbeid? Denne uken er det 50 år siden avkriminaliseringen av homofili i Norge. Vi kan alle feire med denne. Stemmene deres glir mildt sagt nydelig inn i det som blir en drømmende, elektronisk perle. Skrevet av Nils Bech, Emir Hindic, Bendik HK og Henrik the Artist. De to sistnevnte har produsert.

 

Tomine Harket «Psychopath»

If you wanna get with me, change up your priorities, ’cause you’re a psychopath… Norsk pops baddie-boss Tomine Harket er skuddsikker mot manipulerende sajkos på sin nye singel. Hun er i alle fall intet andrevalg. La hennes powerpop være et bevis på det, og gå inn i helgen med et anthem. Den er kort – og skapt for repeat. Skrevet av Tomine, Siri Elton og Carl-Viktor Guttormsen, som òg har produsert.

 

Lamark «Boligdrømmen»

Ikke tenk på penga, her e vi gode venna / vi kan lag en herlig gjeng, et par fra nabolaget kommer bort i åttedraget… Om en uke kommer Sigurd Lamarks tredje album, og det er tydelig at mannen fra Bodø har sett etter leilighet. Han får det til å høres ekstra relaterbart ut med dialekten sin, og gitarriffene passer ypperlig til det drømmende bildet vi lager oss. Skrevet av Lamark og Stian Iversen, produsert av Lamark og Andreas Kase.

 

Fersk norsk musikk som kom i påsken:

Zupermaria med Kjartan Lauritzen «La en naken kvinne spinne»

Den jenta e til å bli gal av, eg vil at ho skal få skinne / eg synes at det e så rart at ho ikkje får vise frem puppane sine på internett… Dette er rett og slett et bidrag til Free the nipple-kampen. Menn kan vise brystvorter på Instagram, men ikke kvinner? Det er åpenbart noe som skurrer her. Dette er Maria Træbakken alias Zupermarias andre låt på kort tid med Kjartan, og bergenseren og Balestrand-sjefen er en en sterk duo. Skrevet av Maria, Kjartan og Even Gillebo, som også har produsert.

 

Natnael «Nostalgisk»

Ingen kjenner meg som deg, vekker følelser inni meg / jeg blir så nostalgisk av å møte på deg igjen… En av de beste følelsene er nostalgien, og den får Natnael Niguse og hans stemmeprakt oss til å virkelig kjenne på denne akk så deilige låten 🤍 En varm perle som er perfekt for våren. Skrevet av Natnael, Benjamin Folkvord Pedersen, Jesper Jenset, Kristian Nenseth, Marcel Basima og Ole Torjus Hofvind. Produsert av Marcel Basima, Benjie, Milano The Producer og Ole Torjus Hofvind.

Mer norsk musikk:

«Get Him Away From Me»: Nå har SKAAR sluppet musikkvideoen 🔥

Nyeste saker fra 730.no

Les mer