Hopp til hovedinnhold
Norsk musikk fra Gundelach - som også er på engelsk (Sony)
Norsk musikk fra Gundelach - som også er på engelsk (RCA/Sony)

Topp 7 norske låter som kom i dag

Norsk musikk-fredag!

Vennligst nyt resten av årets siste sommermåned så godt du kan.

I det minste ha en god helg – og ta en titt på dette lekre utvalget av kliss norsk musikk som 730.no kuraterer nedenfor.

Gundelach «Vi er nærme nå (We are close now)»

Melankolsk elektronisk pop med blanding av engelsk og norsk Kai Gundelach fra Oslo gir oss en digg, selvsikker sviske, som kunne vært språkforvirrende, men balanseres perfekt. En låt om hvordan menneskelige forbindelser forandres. Hva gjelder både kjærlighet, vennskap, familie eller den man har til seg selv. Skrevet av Gundelach, Bendik Hovik Kjeldsberg, Ole Ulvik Rokseth og Pål Ulvik Rokseth. Produsert av Gundelach og Knut Sævik.

 

A36 med Kamelen & Branco «Samma gamla vanliga (remix)»

Crossing borders! 🇸🇪🇳🇴🇩🇰 Svenske A36 har med seg danske Branco og hele Norges Kamelen alias Slim Kamel på remixen til sin sommersmash, som har snart 28 millioner hos Spotify. (Nummer 3 på Spoti i Norge!) Nordmannen går ikke rundt grøten på verset 😤  Elai på beaten.

(A36 skulle spille på Sørlandsfestivalen i går sammen med Greekazo, men fikk ikke komme inn i Norge på grunn av det som ifølge festivalen refereres til som «nye COVID-19-regler».)

Musikkvideoen til originalen har 2,2 milli på YouTube:

Norske tilstander: Debuterer med hood-anthem fra Bogerud

 

Lemaitre feat. RebMoe «OK Computer»

Nei, ingen Radiohead-vibe. Men en frekk, dansbar datamaskin-jam fra Ulrik Lund og Ketil Jansen alias Lemaitre med Rebecca Sophia Moe alias RebMoe. Låten velsignes også av deres funky bestie Coucheron. Fun fact: «OK Computer» er kanskje best kjent som tittelen på Radioheads tredje album, men er opprinnelig lånt fra karakteren Zaphod Beeblebrox i Hitchhiker’s Guide to the Galaxy.

 

Ruben Dawson «Elephant Eyes»

Norsk indiepop om kjærlighet. Nærmere bestemt en sang til Rubens første forelskelse Sunniva, skrevet i en liten hage på en solskinnsdag på hans gamle akustiske gitar ❤️ Sunniva, vi håper du hører. Låten til Ruben Grøndahl Utaker, som 22-åringen fra Moss egentlig heter, er fra hans andre EP Sunshower. «Den kunstneriske ideen bak EP-en er å fange den jordnære og euforiske følelsen som oppstår i meg hver gang det er solregn», forteller Rubem «Dualiteten i regn og sol, trist og glad, melankoli og eufori. Det er noe som er så nært og ekte. Jeg ønsket å utfordre meg selv til å produsere et musikalsk verk fullt av kjærlighet, energi, positivitet og håp – uten å neglisjere det vonde. Med dette prosjektet ønsker jeg å berøre folk med god energi.»

 

Torine «Olivia»

730.no sommerfjaset nettopp med Torine Michelle Bjåland, og nå gir hun oss «Olivia». Det er ikke en hyllest til Olivia Rodrigo (som hun dog er stor fan av), men en låt hvor det høres ut som ting generelt ikke går akkurat som man skulle ønske. Blant annet når mar man forlatt et forhold hvor den andre parten går fort videre 😪 Dette er en nydelig forsmak fra Arendal-jentas kommende debut-EP. Skrevet av Celine Svanbäck, Lou Elliotte og Jeppe London, som òg har produsert.

 

JOKI «OMG»

«Herregud, nå føler jeg meg faen så bra…» Lystig innstilling fra dyktige JOKI alias den unge ringreven Joakim Haukaas, som her også strør litt sår emo over sin melodiøse feelgood-fest. Stavanger-gutten har skrevet sammen med Jackson Lee Morgan og produsert selv.

 

Aune Sam & Omar Noir «Deilig»

Sommeren er ikke over 🍦 Men til tross for baddie-anthem høres det ut som håndjernsesongen lurer i horisonten? Omar Noir vil ikke bli låst fast til én, men veteranen Aune Sam alias Sam Eghtedari kan ha funnet sin utvalgte. «Herregud babygirl du gjør en bradda helt skada / jeg vil bare vise henne hva jeg er lagd av / flyr når jeg ser deg, fortsatt ikke landa / blir vi noe mer må du hilse på mamma…» Produsert av Benocchio alias Benjamin Norheim.

 

Eirik Aas «Få det som du vil»

«Jeg har en dame rundt min lillefinger som jeg ringer når jeg ikke finner noen til å gå ut med på fylla…» 😬 Du kan kanskje ikke alltid få det som du vil? Bergenseren, som slapp album i april, serverer her en retroinspirert raplåt om at hun du dater ikke ser på deg som ham hun ender opp med til slutt. Skrevet av Eirik og Even Gillebo. Produsert av Even alias Cavego.

 

Razika «Vondt i hjertet – 2010 demo»

Altså ikke ny, men en demo fra 2010, som kom ut i dag. Nå er nemlig jubileumsalbumet til Razika her! Etter mer enn en dekade som band har det samlet seg mange låter. Vi får 23 spor; en god blanding av remasters av originallåtene, nye outtakes som aldri har blitt utgitt og demoer av noen av de gamle låtene. Demoversjonen av «Vondt i hjertet» er definitivt verdt en god dose rotasjoner. Skrevet av Marie Amdam, produsert av Matias Tellez.

Mer norsk musikk:

Wow, gratulerer til girl in red! 🇳🇴

Kygo x tysk (råflink!) tenåring

Nyeste saker fra 730.no

Les mer