Hopp til hovedinnhold
AURORA minner om at du ikke trenger en helbredelse mot deg selv (Glassnote/AWAL)

Topp 6 norske låter som kom i dag

Norsk musikk-fredag!

Skal ikke lyve, det var færre slipp enn ventet i natt. Men her byr konsekvente 730.no på en håndfull norske låter – med en internasjonal, stjernespekket, delvis norsk bonus.

AURORA «Cure for Me»

No, I don’t need a cure for me / and you need to know I don’t need it… Det er over et år siden hele klodens store osing Aurora Aksnes slapp singel. Med denne lekre, lekne og akk så lystne bop-en ønsker hun å fjerne skam og å få frem at vi ikke skal la oss etterfølge alle forventninger som finnes i verdenen. Som blant annet konverteringsterapi for homofile, som i mange land fortsatt er lov. Et viktig budskap som skinner gjennom på en nydelig måte. Skrevet og produsert med Magnus Skylstad.

Singelen har også fått en rå video! Regien er ved Aurora Aksnes og Sigurd Fossen.

Danserne til AURORA i videoen er Vivian Pakkanen, Madeleine Fairminer, Rasmus Tirronen, Julie Steinjord Mjøen, Tormod Skår Midtbø og Panisara Wanlopbanhan.

 

SKAAR «Black Hole»

Wow… ❤️ Hilde Skaar serverer en mildt sagt smellvakker, akustisk cover av «Black Hole» som kom tidligere i år fra det britiske stjerneskuddet Griff. Skrevet av Fredrik Eichen, Peter Rycroft og Griff. Produsert av Fredrik Svabø. NM i øm og nydelig.

Her er originalen med Griff:

 

Ka2 med Gabrielle «i natt»

Dette samarbeidet så vi ikke helt komme, men ja mange takk! Bergenserne Sondre Alvestad alias Sonny Alven og Didrik Thulin alias Ka2 er tross alt rutinerte når det kommer til dansbare perler. Denne med Gabby føyer seg inn i samme rekke, og hun tilføyer låten magi kun hun kan. Med seg på skriving og produksjon har de årets Spellemannprisen-produsent Matias Tellez.

 

Broiler feat. Money For Nothing «The Way Our Story Goes»

Hvis du trenger litt catchy inspo-EDM denne helgen? La Mikkel «Mio» Christiansen og Simen Auke alias Broiler velsigne deg sammen med Dan Priddy og Lawrie Martin alias Money For Nothing. Hold hodet oppe – og hold på glorien! ????

Tent annonse: Kygo med sin største konsert noensinne!

 

JNS med Michael Augustin «DIDDY»

Wake up in the mornin’ feelin’ like P Diddy… Den Sandvika-baserte rapperen føler seg som Puff Daddy alias Puffy alias Sean Love Combs. Thomas «JNS» Jones er som vanlig selv på beaten.

 

???????? Delvis norsk bonus ????????

The Kid LAROI. feat. Justin Bieber «Stay» (Cashmere Cat)

Cashmere Cat alias Magnus August Høiberg fra Halden har vært med å produsere for den australske 17 år gamle rapperen «rapperen» som har blitt gedigen over hele verdenen. Det har blitt en retro-ish produksjon som høres ut som noe a-ha – og dagens The Weeknd – kunne ha hoppet på?  Charlton Kenneth Jeffrey Howard, som tenåringen egentlig heter, signerte med megamogulen Scooter Braun i forrige måned. Og – voila! – nå har kidden med seg selveste Justin Bieber. Grattis til kashmirkatten som herved også kan putte JB på CV-en.

Mer norsk musikk:

Billie Eilish på norsk: Se video ????

Oslo-jenta LAUREN teamer opp med ny bestie i Toronto

Les mer