Hopp til hovedinnhold
Ny norsk musikk: Sval er tilbake på morsmålet (Little Big Sister/akam1k3)
Ny norsk musikk: Sval er tilbake på morsmålet (Little Big Sister/akam1k3)

Topp 11 nye norske sanger som kom i dag

Norsk musikk-fredag!

Kongerikets artister har summet seg etter 17. mai, og det har kommet et tonn med ny norsk musikk.

730.no satt oppe i natt og lyttet gjennom stort sett alt, slik at vi kunne kuratere dette utvalget for dere. God helg!

Sval «Alt vi skulle bli»

Bare 22 år, men hun bikker allerede en dekade som artist. Oslo-jenta byttet etterhvert til engelsk for EP-en Young Alien, men nå er den unge ringreven tilbake på morsmålet. Sval Rosenløw Eeg sier det er noe ekstra sårt med det norske som hun har savnet. Denne digge låten viser hvor unik formidlingsevne hun har. Skrevet med Matilda Gressberg, som også har produsert.

 

Mo Ayn med Chirag «GARDIMOEN»

Etter at Yosef Wolde-Mariam fra Madcon velsignet «Vannpipe», får nykommeren fra Skullerud i Oslo her med seg Karpe-halvdelen Chirag Rashmikant Patel <333! Godt nettverk, gitt. Den lekre, Kastel-produserte låten er fra EP-en Gjeter. «Til tross for at gjeteren bærer på de mest essensielle menneskelige kvalitetene, blir yrket idag undervurdert i teknologiske utviklete samfunn», sier Mo Ayn i forbindelse med slippet. «Men ser man på historien, har de mest innflytelsesrike menneskene i verdenen startet som gjetere. Samfunnet idag trenger den typen ledelse grunnet retningen vi er i når det kommer til konflikter, naturen og medmenneskelighet.» 💯

 

UNDERGRUNN «Toppen av Oslo» 

Her har du letttt en av Norges feteste rapgrupper. UG slapp denne bars-svisken sammen med Buketter & ballspill i forrige måned. Men nå har Oslo-gutta fått seg en over snitt lit Oslo-video. La oss håpe det allerede er buderunder blant majorlabels om denne kvintetten 💲💲💲 Videoen er laget av Orkidé, som også gjorde den forrige.

Hkeem med Qana «Hverandre»

18 år gamle Qana alias Qananisoo Muktar Osman er en nykommer som Hkeem ser opp til. Da er det på sin plass med en smørblid duett om håpefull kjærlighet. I musikalsk regi ved Eirik Tillerli.

 

Sara & Arash «Ikke dø»

Gratulerer til søskenduoen som endelig er ute med sitt debutalbum GLITTERGLITCH 🌟 Settet har syv låter, med «Ikke dø» som vakkert åpningsspor. Produsert av Morten Martens.

Les også: Kristian Kristensen forklarer «Feit liten taper» 

 

Sondre Lerche «King of Letting Go (Niilas Remix)»

Den nyeste låten til bergenseren har fått sin helt egen EP – med remixer, en remake og en akustisk variant fra stjernen selv. Blant annet får vi denne frekke remixen via det unge stjerneskuddet Niilas. Ja, han som hoppet i det iskalde vannet i Bergen etter å ha stukket av med seieren for årets elektronica under Spellemannprisen :))) Hele EP-en er definitivt verdt flere lytt, og en perfekt ting å ta med inn i helgen. Spesielt for dem som savner litt ekstra å danse 🕺🏻

 

Julian Audy «Stemmen din e alt for svak i dette rommet»

Det er hele tre år siden Bodø-artisten Julian slapp debutsingelen «Lystløgner». Nå går han en litt annen vei og slipper en sterk og personlig låt om hvordan både hans og farens generasjon har opplevd rasisme. Et verdig oppgjør, som har resultert i noe sjukt fint. Skrevet av Julian Audy og produsert sammen med Martin Antonsen.

 

Kars «Skinner»

Hun vil heldigvis være mer enn en venn 😻 Den multitalentfulle Lille Tøyen-artisten fra Bergens-kollektivet Full Effekt koser seg glugg på sin nye svevende, utagerende bop. Nado alias Sebastian Jespersen på beaten, som flipper stilen underveis. Se video med Kars her.

 

BBR & Nisi «Lacazette»

I forrige uke kom singelen, nå disker Kløfta-duoen opp med levende bilder. Hvis fotball ikke er ditt felt: Tittelen er fra den franske spilleren Alexandre Lacazette. Musikkvideoen er regissert av Nicolai Pettersen.


Felix Cartal feat. Hanne Mjøen «My Last Song»

«You say I don’t feel at all, just listen to my last song.» Den kanadiske DJ-en og produsenten Felix Cartal har fått med seg trønderen med fløyelsstemmen på denne elektropop-perlen, som lett kan vekke litt ekstra følelser. Skrevet av Hanne, Felix og Jim Bergsted. Produsert av Felix.

 

Sandra Lyng «HUG»

Lettbeint bop uten metaforer og skjulte budskap. Sandra vil – i likhet med mange andre – klemme igjen. Men – i motsetning til de fleste andre – laget hun en sang om det 💜 Fingre krysset for at folk slutter å spre rona og waxx-er seg slik at vi alle kan get our hug on. Skrevet med Iselin Solheim («Faded» og «Sing Me to Sleep» med Alan Walker) og Tormod Løkling, som også har produsert.

 

Staysman «Du får aldri se meg naken igjen»

Får vi aldri se kroppete Stian naken igjen? 🥲 Særlig! Men én ting som er sikkert er at gladgutten her serverer et akkurat passe svett breakup-anthem – som vil få kjørt seg på bygda i helgen. Dump dama, let’s go! Produsert av Smaaland.

Mer norsk musikk:

Norges største popgruppe noensinne har fått dokumentarfilm som viser hvordan de klarte det:

Se den kliss nye traileren

Les mer