Hopp til hovedinnhold
Ny norsk musikk 🥵 Kjartan Lauritzen byr på seg selv
Ny norsk musikk 🥵 Kjartan Lauritzen byr på seg selv

Topp 9 norske låter som kom i dag

Norsk musikk som er kliss ny på en nydelig fredag.

730.no kuraterer to gode håndfuller fra kongerikets mange artister.

Sjekk ut duggfrisk norsk musikk nedenfor – og vennligst ha en vidunderlig helg.

Kjartan Lauritzen «Stoppe oss no»

De kan definitiv ikke stoppe Kjartan nå som debutalbumet hans endelig er ute! En plate som Balestrand-baddie-en har jobbet med i to år, og som har blitt til perler på rekke og rad. Blant annet denne energibomben 💣 Skrevet av Per Àki Sigurdsson Kvikne alias Kjartan sjøl, produsert av Coucheron. Amen til Kjartanisme.

 

Skinny Days & CLMD feat. JOP «You Don’t Have a Heart»

Hjerteløs bop! 💔❤️ Skinny Days og CLMD samler sine krefter og disker opp med over snitt lit norsk EDM-pop om uforløst kjærlighet. Med seg på laget har de JOP. Nykommeren fra Lillehammer debuterte med ild i sommer.

 

AVGVSTVS med Jesper Jenset «Seint i september»

«Kjenner det så godt / kribling i min kropp…» Wow. For en deilig høstlåt? Og ikke minst deilig duo. Det er en liten referanse til himmelske Timbuktu her, men mest er det en nydelig R&B-ish popsviske. Vi er glade for mer Jesper på norsk, og for at Hans August alias AVGVSTVS suser oppover som en stadig stødigere artist. Skrevet av duoen sammen med Edvard Normann og Kristoffer Haugan alias STATE, som også har produsert.

 

Joshua Speers feat. SKAAR «Don’t Stop Loving Me»

Amerikaneren Joshua er heldig som har med Stord-dronningen Hilde på denne. En nedpå sviske som muligens vil fungere svært godt som klinelåt? Hehe, jeg er i alle fall klar 😍 Skrevet av Joshua, Dan Wilson og Tommy English, produsert av Dan og Tommy.

Se også: FIFA 22 har flere norske artister! 🇳🇴 

Kygo feat. Zoe Wees «Love Me Now»

Kyrre Gørvell-Dahll som bergenske Aquaman? I sin nye musikkvideo spiller Kygo piano under vann, og det lyder overraskende bra til å være på havbunnen. Dessuten har den eventyrlige Johannes Lovund-regisserte snutten fra Bahamas med skuespilleren Brittany O’Grady.

Brittany O'Grady (Instagram/brittanyogrady)

Brittany O’Grady (Instagram/brittanyogrady)

Hun slo gjennom som sangeren Simone i tv-serien Star, og er nå er aktuell som Sydney Sweeney-BFF i den nye, unike HBO-serien The White Lotus. Brittany er kul! Artisten som Fana-far teamer opp med er den tyske tenåringen Zoe Wees (som i dag slapp singel sammen med 6LACK).

 

Daniel Kvammen «min egen verste venn»

Daniel har nettopp kommet hjem fra innspilling av Kompani Lauritzen sesong 3. Det feirer han med å slippe en rå låt, som kanskje kan være en påminner om at vi må være greiere med oss selv. Flinkisen har òg en liten referanse til Ulrikke Falch… 🤔 Skrevet av Daniel og Preben Sælid Andersen, produser av Daniel, Preben og Odd Martin Skålnes.

 

No. 4 «En av de levende»

Endelig er en av Oslos lett topp 3 flotteste trioer tilbake. Det er ikke lett å glemme hvor kule Emilie, Ingeborg og Julia er, men det er godt å bli minnet skikkelig på det. En behagelig, drømmende poplåt med den sinnssykt fine stemmen til Emilie. Skrevet av Emilie Christensen og Ingeborg Marie Mohn, produsert av Ingeborg, Eivind Helgerød og godsnuten Goran Obad.

 

Cold Mailman «The Chorus»

Bodø-indieheltene viser seg fra en annen, litt lystigere side enn tidligere. Med mye synth i denne uptempo låten markerer «The Chorus» starten på deres neste EP. Skrevet og produsert av bandets brødreduo Ivar og Martin Bowitz.

 

Sassy 009 «Mystery Boy»

Sunniva Lingård alias Sassy 009 slipper mixtapen Heart Ego i neste måned, med blant annet denne singelen. Akkompagnert av levende bilder. Når det kommer til mixtapen, beskriver Sassy Sunniva den som hennes mest ambisiøse prosjekt så langt. «Selve struktureringen og forståelsen av komposisjonene mine er ganske enkelt et resultat av hvordan jeg synes det skal føles, og ikke nødvendigvis i tråd med en struktur noen andre helt forstår», forklarer Oslo-artisten 🙂 Bli med Sassy 009 og hennes besties til fjellet i nydelig regi av Maria Hilde.

 

Lokoy feat. Mikhael Paskalev «Why Don’t You Like Me»

Etter å ha sluppet debutalbumet badminton er Lasse Lokøy alias Lokoy så profilert at vi ikke lenger trenger å referere til ham som bassisten i Sløtface. Nå serverer multitalentet en duett med Mikhael Paskalev, basert på en klisjé om ung, ulykkelig kjærlighet. «Vi så for oss diverse scener fra klassiske ungdomsfilmer da teksten kom til, og låta skal på et vis visualisere hvordan en fortapt sjæl forsøker å få sin store kjærlighet til at bli interessert i ham», forteller Lasse. Mikhael oppsummerer sangen som den klassiske situasjonen «I-love-my-best-friend-and-she-doesn’t-know-it». Gutta har produsert selv.

 

Zupermaria «Fruen fra havet»

Maria Træbakken henter inspirasjon fra Henrik Ibsen-stykket med samme tittel, men gjør definitivt sin egen vri. En dansbar poplåt som handler om hvordan man får konsekvenser for valg man tar. Skrevet av Zupermaria og Even Gillebo, produsert av Even.

 

Ash Olsen «VIBE KILLER»

Bitch, don’t kill my vibe… Fredrikstad-rapperen Ash Bøshaugen Olsen har ikke tid til energityver. Bakgrunnen for hennes nye singel, som hun har produsert med Maltinho, har en enkel og ærlig forklaring. «Eks-dama drepte viben min rett før jeg gikk i studio, så jeg gikk inn med god inspo», forteller Ash. «Ikke vær en vibe killer.»

 

Bianca «Visjon»

I 2020 kom tenåringen Raw B alias Bianca Aster til Urørt-finalen med «Cold as Ice». I sommer tok Holmlia-jenta sitt fornavn som artistnavn og debuterte med selvtitulert EP på norsk (med blant annet «Marilyn» med Dutty Dior). Nå er rapperen tilbake som en cowboy med visjon på sin nye singel, hvor hun også synger. Pluto og Mads Brodin på beaten.

Mer norsk film:

Oslo-romkom til ettertanke kan vinne Oscar? Nå er traileren her!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer