Hopp til hovedinnhold
norsk musikk Emma Steinbakken norge norway 730no 730 Agency
Emma Steinbakken (Instagram.com/emmasteinbakken)

Norsk musikk for kulturen: 730.no kuraterer

Norsk musikk-fredag!

730.no kuraterer godbiter fra den store bunken av ny norsk musikk som kom i natt.

Njut nedenfor og plis ha en henrivende helg.

Emma Steinbakken «Hold my breath»

– We used to sit on the balcony, smoking cigarettes, you were so obsessed with me… Emma holder pusten når hun synger sårt og vakkert om hvordan det føles når ting som ikke er som de pleide å være. Hun holder heldigvis ikke pusten på å skrive gode låter, og dette har blitt en sinnssjukt nydelig affære. Skrevet av Emma, Carl-Viktor Guttormsen, Filip Kollsete, Håkon Brevig Ingvaldsen og Lise Reppe alias Sofiloud. Produsert av Carl-Viktor og Bjarne Stensli.


Emma Steinbakken til 730.no: – Dette handler om kjærlighet og forholdet til meg selv


 

Makosir «Siste ord»

Endelig får vi debut-EP-en til Makosir alias 21-åringen Patrick Makosir fra Holmlia i Oslo.  Det sårbare tittelsporet «Siste ord», produsert av Mads Brodin og Pluto, ble til uten at det var planlagt. Helt på tampen av en session. – Vi kan lage ting og slette det, om igjen og om igjen, og det er når det føles mest effortless at de beste tekstene kommer, sier Makosir. – Vi hadde jobbet i studio en hel dag og banket hodet i veggen. Da vi hadde kledd på oss for å gå hjem for dagen, ville jeg bare ha med meg noe for å høre på trikken på vei hjem, og i løpet av de siste fem minuttene ble «Siste Ord» laget, forteller han.

EP-en har med én gjest. Det er Dutty Dior; en artist som betyr mye for Makosir. – Jeg var så inspirert av [«DESEMBER» med Dutty Dior] da vi laget «Dele dyne dele seng», og det føles som et full circle moment at Dutty ble med på den. Det funket på første take.

 

Kapteinen «Sikker på en ting»

– Alt de sa på TV kan vera løgn, kan henda der e fem og tjue timer i et døgn / men eg e på ein ting, det e at alle fem og tjue timer vil e være din… Kjell Øverland alias Kapteinen er kanskje en slags popcowboy. Men noe vi vet helt sikkert er at dette er en flott kjærlighetserklæring. Det er ikke vanskelig å skjønne at han har vært forelsket mens han skrev denne. Stavanger-gutten har både skrevet og produsert selv.

 

HILLARI feat. Isah «Loyal»

Forrige fredag vant Hillari Alison Conlu prisen Årets Urørt» med låten «Hopeful». Nå teamer det 18 år unge sertifiserte stjerneskuddet med en av sine norske favoritter. – Jeg har alltid ønsket å jobbe med Isah. Første gangen jeg hadde en låt med han var «Innicity Blues», så det er en ære at vi tok det et steg videre, og at han ble med på en av remixene til «Loyal», forteller HILLARI. Den originale versjonen er fra debut-EP-en How Is Your Soul som kom i sommer. Produsert av Mogilla alias Morten Gillebo.

 

Natnael «Livets beste sommer»

– Vi sa denne sommeren skulle bli den beste, men som alle gode ting måtte den jo ende… Det er kanskje det mest relaterbare for alle hvert år – dere snakker om at DENNE sommeren skal dere ha det så gøy, være med akkurat den personen og, ja… Så er det plutselig september? Det er pakket inn i de nydeligste R&B-toner. Natnael Niguse har skrevet låten med hele Norges Astrid S alias Astrid Smeplass og Arif alias Arif Salum – og Filip Kollsete. Sistnevnte har produsert.

 

Sigrid «Ghost»

– And I know I’m not what you want, but I can’t let go of that little moment I thought I was yours / wherever you go, I’ll follow you home, I’ll always be your ghost… Ålesunds store stolthet. Ingen gjør det som Sigrid Solbakk Raabe, hverken når det er bops eller nedpå, lekre låter som dette. Skrevet av Sigrid og Ian Fitchuk, som også har produsert.

 

Kissimjau «First Aid Kit»

– No band aids, no pain killers gonna kill your pain / I’m no doctor, but I know this part, I got a first aid kit for a broken heart… Kristina Blakli alias Kissimjau har skrevet flere låter for andre, men går også all in med egen musikk. Denne sangen har akkurat den energien du trenger hvis du er i en såkalt healing-æra, spesielt med for eksempel en utro kjæreste. Skrevet av Kissimjau, Henrik Skaarnes Olstad og Martin Thomassen. Produsert av Owen. (Tenk hvis det blir remix med svenske First Aid Kit?)

 

Britz «Cheap Talk»

Haugenstua-rapperen Britz alias Yaw Anane-Britwum slapp EP i sommer – og besøkte 730.no 🌟 Arbeidsjernet holder koken i studioet og disker kontinuerlig opp med ny musikk. Denne gangen disker han opp med en stilig låt om folk som prater luft. Dem er det mange av! Produsert av STATE.


Mer norsk musikk:

Astrid S til 730.no: – Jeg fikk så mange drapstrusler

Les mer