Hopp til hovedinnhold
norsk musikk 730no erika norwich Aldri helt bra men bedre
Erika Norwich (Instagram/erikanorwich)

Norsk musikk: 730.no kuraterer ukens musikk fra Norge

Norsk musikk ☀️

Sommeren er i full effekt, men artistene i Norges land holder koken.

730.no velger ut sine favoritter innen kliss ny norsk musikk.

Erika Norwich «Aldri helt bra, men bedre»

– Tenk å være 15 år, og miste det kjæreste du har i livet / ikke alle forstår, men pappaen min kan beskrive…  Erika synger sårt, direkte og smellvakkert om å miste noen man er glad i. Denne treffer rett i hjertet samtidig som den viser frem Trøndelag-jentas stemmeprakt. Skrevet av Erika selv, produsert av Ole Hartz.

 

Unge Beirut med Rambow «Hele verden er min»

– It was all a dream / jeg pleide å stjele Kingsize Magazine… IYKYK! Det er ikke hver dag vi får Vennesla x Furuset, men Unge Beirut og Rambow teamer opp på «Hele verden er min» 🔥 PS: Ikke sov på Beirut alias Elias Tchaba sin ferske «Krøller».

Se også: Ylva er tilbake med «Lover» ❤️‍🔥

 

 

HILLARI «Hopeful»

Endelig! Debut-EP-en til Norges mest sjelefulle stjerneskudd Hillari Alison Conlu fra Oslo. Tenåringen disker opp med fem personlige, vakre låter med identitet, usikkerhet, håp og å tørre å gi slipp som rød tråd. Nyt How Is Your Soul? – og se opp for mer fra HILLARI snart. Produsert av Flatmate og Mogilla. Se også: Timbaland hyller norsk tenåring 🌟

 

Sophie Stray «Serve You»

– Let me serve you, on my knees, nothing I won’t do / ride it all night when I come through / you got the control if you want to, I’m just here to serve you… Nei, dette er ikke Lily-Rose Depp i The Idol, men snart hele Norges Sophie Stray Spetalen. 03-eren fra Oslo er en veteran som 730.no intervjuet allerede som 14-åring. Spol frem til 2023 og hun serverer en catchy øreorm hvor hun begjærer sin partner – og flekser med sangstemmen. Skrevet med Skyler Mones, som også har produsert. PS: Sophie er rå på halloween-kostymer: Se snutt 🐯

Fun fact: Sophie Stray er lillesøsteren til Jenny Spetalen, som nesten har blitt global kjendis på grunn av Lewis Hamilton <3

 

.Blomster «rom 307»

– Du ga meg dine ord og mot i brystet, ingen her skal vite og må tyste / Du skal leve og jeg skakke holde deg tilbake… Marcel Dinardi alias .Blomster slipper sin debut-EP De spektakulære. Larvik-talentet viser at han er både en spennende og allerede imponerende stødig singer-songwriter. «rom 307» har både sårbar tekst og utvikler seg kun til det bedre utover i låten. Skrevet av Marcel, Sivert Vaagen og Torgeir Villanger. Produsert av Marcel og Torgeir.

 

Synne Vo «Synnes sumarvise»

– Så kom og legg de innte me, sola ho går aldri ned / når kjenne varmen ifra de, la august får vær august… Synne Vorkinn alias Synne Vo lar stemmen skinne på magisk vis i denne gitardrevne visen. En perfekt sommervise, for perfekte sommerkvelder. Skrevet av Lesja-jenta, Jim Bergsted og Helge Moen. Produsert av Helge og Jim alias tobago.

 

Han Helge & Han Håkon med Joddski «Nord-Norge Fest»

– Æ ska ta dæ med på en Nord-Norge-fest, æ drikke mere på en Nord-Norge-fest, blir alltid sent når det e Nord-Norge-fest… Har du tenkt over at du stort sett er lengst på fester hvor det er nordlendinger? Etter å ha hørt denne – og tenkt litt – tror vi at det kan stemme. Helge Moen alias Han Helge & Håkon Guttormsen alias Han Håkon har fått med seg Jørgen Nordeng alias Han Far alias Tungtvann-veteranen Joddski. De laiser det opp og serverer en anthem som muligens også gir nordlendinger hjemlengsel. Skrevet av Jørgen, Helge og Håkon, produsert av Helge og Håkon.

 

Alan Walker feat. Sophie Stray «Land of the Heroes»

Denne uken blir det dobbelt slipp fra Sophie Stray. Her med tjommi Alan Walker 🕹 Sammen stiller de for Gamers8: The Land of Heroes i Saudi Arabia; verdenens største mesterskap innen esport som starter i Riyadh – Saudia Arabias største by – i dag og varer i åtte uker. Med premierer til en verdi av nesten en halv milliard kroner. (Snilt land!) Singelens låtskriverkreditering deler Alan med sin manager Gunnar Greve, Amanda Delara, Fredrik Borch Olsen, Marcus Arnbekk og Mats Lie Skåre. Bergenseren har produsert musikken sammen med mystiske Kasper.

 

Pen Gutt «Stormen»

– Kan du være her, gjennom tykt og tynt, gjennom stormen, vil du være her? Håkon Stubberud aka Prettyboy aka Pen Gutt er tilbake. Etter tre år slipper han en kraftfull låt, med et elektronisk uttrykk akkompagnert av rap. Multitalentet synger om hvordan han trenger stabilitet når ting blir mørkt. Den har kommet til etter en vanskelig periode med blant annet dødsfall i nær familie, vanskelige forhold, ensomhet og paranoia. Skrevet av Håkon, Bearson, Jerry Folk og Bearson. Produsert av den sistnevnte dynamittduoen.

 

Bølgen «Blond pen blåøyd»

– Nå står jeg som en propell igjen med følelser jeg ikke forstår / ånnet enn at hun er blond, hun er pen, hun er blåøyd og hun smiler så fint når hun er fornøyd… Gutter er enkle og søte når de blir litt forelsket? Eller er de det, kanskje de også har tusen tanker i hodet, og er redd det ikke skal gå så bra? Det føles håpløst når man merker at man tiltrekkes av noen. Samtidig som det alltid er en risiko for å bli såret. En banger som lett kan pumpes på vors gjennom sommeren. Skrevet av Niklas Paulsen aka Bølgen, produsert av Niklas, Espen Andreas Fjeld og Vebjørn Jernberg.

 

Hannah Storm «You»

– I should be trying to forget, but how can i possibly forget… Hannah fra Oslo skrev denne til lillesøsteren sin, som nylig gikk gjennom et brudd. Å stå på sidelinjen til noe som er kjipt, er det gjerne viktig å kunne hjelpe med å komme videre. Det ville Hannah her, så dette er ikke bare en trist låt, men også noe man kan finne trøst i ved å danse og synge til. Skrevet av Hannah og Magnus Skylstad, produsert av Magnus.

 

06 Boys «Helvete & Nirvana»

– Ka trur du i e lagd av, så skada, men i elske når du gjør me vondt / vi e som helvete og Nirvana, og i elske når du gjør me vondt…. Kjør da, Molde 🥵 Det er ikke ofte vi har ekte boybandmateriale her til lands, men denne kvartetten leverer. Denne tenker vi både funker på vors, fest, festival, nach – og vi vil se den live. Molde-dialekten gjør det ikke mindre lekkert 🥹 Skrevet av 06 Boys: Erlend Skeid, Håvard Søgnen Bjerkan, Ivar Søgnen Bjerkan og Tommy Rykhus Johansen. Produsert av Tommy.

 

William «DØDSSØT»

William Alexander Høyem Ribe (født i 09) fra Røyken i Viken vant MGPjr 2022 med sangen «Tusen tanker» i Telenor Arena. Nå er 14-åringen tilbake med en ny uptempo bop som kommer til å gi sommerfugler i mange unge mager over hele landet 🦋 Produsert av Lars Horn Lavik.

Throwback med William fra MGPjr:

Mer innen norsk musikk:

Hele Norges Isah gjester podcasten til 730.no ❤️‍🔥

Tromsøs internasjonale stjerneskudd – og TikTok-fav – Ida Tolou gjester podcasten til 730.no 🌟

Nyeste saker fra 730.no

Les mer