Hopp til hovedinnhold
ballinciaga adaam block party video norsk-musikk-730.no-norge-norsk-flagg-Lille-Torungen-fyr-Galtesund-Arendal.-jpg
Norsk musikk får gleden av å bli representert av Lille Torungen fyr ved Galtesund i Arendal (DeAgostini/Getty)

Topp 14 nye norske låter

Norsk musikk-fredag!

Håper du koser deg glugg i sommer-Norge.

Ikke tenk på at solen snur om en ukes tid. Og hvis vi teknisk sett går mot mørkere tider, er det mer enn nok av kliss ny A-klasses norsk musikk som oser D-vitaminer.

Broiler feat. Sofiloud «OMG»

ohhh emmm geee! 💜💜💜 HITVARSEL DELUXE! Mikkel Christiansen alias Mio og Simen Auke + Kristin Marie og Lise Reppe = en stoooor lekker tune for helgen. Og mange sommerhelger fremover. Eller når som helst. I alle fall hver gang du trenger å kræsje med himmelen og bli tatt enda høyere opp. Produsert av Broiler sammen med dynamittduoen Trond Opsahl og Christopher Huse.

Ballinciaga med ADAAM «Block Party»

Mystiske Balenciaga Ballinciaga – som «ser litt for bra ut til å ta av maskene» – har på null komma null blitt hele Norges. Nå rykker de også inn i Sverige via sin gjest. Som denne gangen ikke er den purunge TikTok-prinsen David Mokel, men Stockholm-rapperen ADAAM alias Adam Jakobsson. (Blant annet kjent for låten «Dansa» med Einár.) Gatekvartalene, eller i alle fall grillfestene, kommer til å rotere denne trill rundt i sommer.

 

SKAAR «Out of My Hands»

All the heavy moments, all the things I can’t control, I want to let them go… Teksten setter stemningen for at dette er en låt med mye alvor, samtidig som den også er lystig. Stord-talentet Hilde Skaar alias SKAAR lar solen skinne på sin nydelige uptempo låt og fortsetter å legge lista høyt. Skrevet av Hilde, David Kjellstrand og Mugisho Nhonzi. Produsert av Hilde, Mugisho og Mathias Wang.

 

Beathoven & Capow x 2G «SØR-AFRIKA»

– 2’ern er dummere enn dum, den er super size… I sommer er det angivelig baddies-buffet for denne gjengen, som «legger ned pipes i Sør-Afrika» 🇿🇦 Du trenger ikke være A&R-ekspert for å skjønne at dette blir en smash – som seg (egentlig) hør og bør for sommerlåter. Den forrige singelen til Beathoven var et par tusen rotasjoner unna å sette norgesrekord i antall streams på et døgn. Mens debuten til den unge Oslo/Kløfta-duoen Capow og 2G – alias 12 og 14 år gamle Bruno Capodistrias og Imanuel Kimani – lå i øverste del av Spotify topp 50 i ukesvis. Her har de garantert another one. Beathoven på beaten.

 

vinni med Tshawe Baqwa «baba dro på»

ouuuuffff… Dobbel dose O.G.-status! Paperboys-Vinni, som har fått en av årets største låter med «glorie», teamer opp med sin ryde or die Tshawe (alias (Kapricon) fra Madcon (alias Mad Conspiracy). Sammen mimrer de om hvordan det var før, uten å sutre, og kjører sin klassiske stil med en oppdatert vri. EKTE VARME FRA VETERANENE ☀️

Emma Jensen «The Quiet»

I think I’m on my way to where I hope that I would be / yeah it feels like it’s for real, and I can’t feel my anxiety… Emma Jensen er tilbake etter en pause fra slipp av musikk – til fordel for mye tid i studio. Nå føler singer-songwriteren fra Nesodden at hun er på vei ut av et stille sted, og beveger seg mot å ville slippe noen inn 🤍Fløyelsstemmen og teksten hennes gir låten en vakker og sårbar stemning som sannsynligvis kan sette ord på følelser mange kjenner på. Skrevet av Emma og Jim Bergsted. Produsert av Gabriel Lundh og Sebastian Meyer Hagberg.

 

Ramón feat. Victor Leksell «leilo brenner»

Selv når leiligheten brenner, når sengen trenger vann / når alt er blitt til aske, vil du bli? Ja, leilo betyr leiligheten. Hitmaskinen Ramón Andresen er usedvanlig dyktig, og har nesten gjort seg selv en bjørnetjeneste. Altså med tanke på hvor høye forventninger fansen har for ny musikk. Heldigvis innfrir han igjen, noe selveste Victor Leksell er en sterk bidragsyter til. Skrevet av den norsk-svenske drømmeduoen, samt Sonny Fahlberg og Eirik Tillerli. Produsert av Eirik og Andreas Bache-Wiig.

 

TIX med El Papi «Livet er herlig»

– Nå skal vi på fest / sommeren er best / ingen protest / vi drikker mest / hun rir meg som en hest… Kanskje ikke bars, men skamløs allsang – med modulering – som høres ut som ca. 13 milli på Spoti 🚀 TIX og El Papi har produsert sammen.

 

Ira Nor «flashback»

Stor og synth-tung hyperpop-refleksjon om et toksisk forhold. 22-åringen Mari Jystad Halse fra Oslo er inspirert av blant andre 070 Shake, Charli XCX og Troye Sivan når hun debuterer som debuterer som Ira Nor. – Hvis et forhold har mye ustabilitet kan resultatet av og til være ekstra sterke følelser. Sangen handler i korte trekk om å være tiltrukket av usunn kjærlighet, forteller stjerneskuddet. Produsert av Øyvind Glåmen.

Les også: Cezinando om tyveriene og den nye musikken

 

Seeb feat. Julie Bergan «Always Will»

I’m burning it down tonight, you and I, always will, always will be… Duoen Simen Eriksrud og Espen Berg alias Seeb har fått med seg JB på en låt før. «Kiss Somebody» lever i beste velgående på dansegulvet, så det er spennende å se hvordan trioen klarer seg nå. Én ting som er sikkert – og visst – er at stemmen til Skiens-prinsessen blir stadig sterkere. Og ja, man kan definitivt også ta med denne til dansegulvet. Skrevet av Eg White, Mimi Webb og Seeb. Produsert av Seeb.

 

Anna Kajander «Helt OK»

Æ synes at det e helt OK, tida går / æ vil ikke ha noe mer enn det æ får… Lofotværingen Anna Kajander slapp debutalbumet sitt i starten av 2020, og endelig får vi høre mer fra henne. Visepop med impulser fra Buenos Aires, København, Oslo og Lofoten, om at de hverdagslige høydepunktene er gode nok. Det er fint å ha det helt okidoki! Skrevet av Anna, produsert med Herman Wildhagen, Jahn Gran og Kristian Fanavoll Tvedt.

 

Delara «People Come and Go»

Do you live and die for love? I will risk it all for love, I could wait it out for love… Kjærlighet fra Delara, som disker opp med en digg retro-vibe. I musikalsk regi ved formidable Sondre Haftorsen og Askjell Solstrand.

 

SALTI «Talk About Me & You»

– Vi må ta en prat… 😬 Men det må med. Den Oslo-baserte Tanzania-fødte bergenseren Warith Salti åpner opp om usikkerheter som stammer fra en oppvekst i et hjem uten kjærlighet. I tillegg til følelsen av å ikke passe inn på skolen og hvordan disse faktorene førte til at han mistet selvfølelsen helt. – Når man har levd et slik liv, blir det også veldig lett å påføre disse tankene og følelsene over på andre. Derfor er det viktig å kommunisere nøyaktig hva man føler og går gjennom. Den samtalen er like viktig å ha med seg selv som med andre, forteller den 25 år gamle singer-songwriteren. Produsert av Edvard Tronstad.

 

Isak Shorty «VÅKEN»

Det e best for de at du e våken, vi står utafor hos de, kom ned og slipp oss inn i kåken… Det er godt at noen bruker ordet «kåke» i en låt. Det måtte en sunnmøring til. Nærmere bestemt Isak Albert Kvamme alias Isak Shorty. Håper inderlig denne vedkommende var våken, slapp ham inn og lot ham synge denne. For den er dritfin. Skrevet med Rémy Malchère Pettersen og Andreas Bache-Wiig. Sistnevnte har produsert.

 

Sli0h «BUFFALO»

– Knekker og brekker i Buffalo shoes 🔥 Unge Sli0h er ekstra tent når han fuck it up i Buffalo-sko og går løs over produksjonen til MICHO og Tork0. (Kan vi plis få remix med Playboi Carti?)

 

Aleks Grey «You Broke Me Angel»

At least it’s keeping me relaxed, won’t give me a heart attack… Det er kanskje egentlig røyken som gir Aleksander Raftevold alias Aleks Grey et hjerteinfarkt. Men selv for mannen som hater å røyke, er det noen ganger bedre å bli med kompisene å røyke enn å risikere å møte personen som såret ham. En nedpå perle, skrevet med Iselin Solheim, produsert med Henrik the Artist.

 

Silja Sol «Lalala»

Isje ta det vekk, det vi isje kan se, vi trengar at det e der / det liggar i forventnignene, at det e tilgjengelig et sted… Den bergenske ordsmeden Silja Sol Dyngeland leverer på tekstfronten igjen. Likevel er hun en av få som kan gjøre en låt fengende og innholdsrik – til tross for at tittelen er «Lalala». Det nærmer seg nytt album, og vi gleder oss til å synge med til denne frem til vi får høre mer. Skrevet av Silja, produsert av ringreven Erlend Mokkelbost.

Les også:

Derfor er 37 år gamle «Running To That Hill» plutselig en av Norges mest spilte

Les mer