Hopp til hovedinnhold
Norsk musikk via Billie Eilish everything i wanted Alle verdens penger Kristin Holtan-Hartwig
Norsk musikk via Billie Eilish (Instagram/billieeilish)

Norsk musikk-fredag: Blant annet Billie Eilish tolket på norsk

Norsk musikk hele sommeren!

Her har du en gjeng med artister som står på i ferien og serverer kliss ny norsk musikk. 730.no kuraterer som alltid sine nøye utvalge favoritter.

Takk for at du sjekker ut. Håper du får en lekker helg ☀️

Tyr «21»

– 21 og savage, kjenner bad bitches i enhver by, kjenner ingen bitches uten baggage / deisgnerlommerbøker uten cash i, baby sa hun foretrekker cashless… Tyr er nesten det man kan kalle fugl føniks av Wonder The Boy? Han har hvertfall – i likhet med de fleste norske rappere – gått over til norsk, og denne flowen kler ham godt. Skrevet av Tyr Markus Røe og Benjamin Schandy alias Jimi Somewhere. Produsert av Jimi og bestie Milo Orchis.

OPPDATERT: Videoen er her! Laget av Suie <3

Her er singelen via Spoti.

 

Kristin Holtan-Hartwig «Alle verdens penger (live fra studio)»

Alt Kristin Holtan-Hartwig alias Kristin HH alias KRISTIN tar i blir til gull. Hun tar mest i andre artisters store hits, men hun gjør det definitiv på sin egen måte. Her går Kolbotns cover-queen og broren Dag Holtan-Hartwig for en av de 100 vakreste låtene i hele verdenen; «everything i wanted» med Billie Eilish og broren FINNEAS. Fritt oversatt og tolket på norsk. WOW ♥️

Her er originalen via musikkvideoen som snart bikker 300 millioner hos YouTube. Hos Spotify har den 1 milliard. Fortjent.

 

Kygo feat. Dean Lewis «Never Really Loved Me»

– I said, «hold on, darling, it’s harder to breathe» / as I reach for your hand while you’re turning to leave / now I know that it’s over between you and me / I hope that you find all that you want… Kygo serverer en hjerteskjærende bridge på sin nye sang om havarert kjærlighet. Teknisk sett er det ikke Kyrre selv som synger (kanskje snart?), men Dean Lewis fra Australia. I hjemlandet er han en folkehelt som har både tatt førsteplass på album- og singellisten. Som seg hør og bør når man har den stemmen. Kygo-produksjonen er klassisk Kygolini. Hvorfor fikse noe som funker?

(Når det er sagt har den globale, bergenske stjernen nylig svingt både til venstre og høyre for sin signatur-sound. Jamfør 8 minutter lange «Freeze» og sin rene pop-bop «Dancing Feet».)

 

Anna of the North «Dandelion»

– If you love someone you should set them free / maybe one day you’ll come back to me… Var Anna Lotterud den eneste? Den eneste kjærligheten? Klassiske spørsmål man kan overtenke seg grønn av. Selv om hun grubler og undrer er sangen langt fra sutrete. Kun super-cute. Produsert av Starsmith.

 

Isah «Love the chase»

– Love the chase, ah yeah, alt for deilig / I nirvana, fuck the dollar / gi meg space, la meg gå / love the chase ah yeah, bitch don’t play me… I mai fikk vi «Delilah». Nå flørter Isah med en fengende elektronisk-ish pop-vibe hvor han og en dame går «hver vår vei vei vei vei». Produsert av alsidige Pluto.

 

Matilda «DNA»

– Let’s stay like this forever, in each others face / tell me if you wanna run, I’ll make sure you wait… Matilda Gressberg slipper stadig nære og såre låter, og denne passer godt nu. Matilda er åpen om kjærligheten og at hun faller for kvinner. Men hun synes det er viktig å påpeke at legningen hennes ikke er personligheten hennes. DNA-et hennes er mye – men også det. Vi har kommet en lang vei i Norge hva gjelder å kunne elske hvem vi vil. I alle fall mye lenger enn mange andre land. Men den siste tiden har vi sett at det fortsatt er en lang vei å gå. Matilda har skrevet og produsert låten selv.

 

 

Oscar Blesson «BrevVenn (oss to)»

– Okay, vi ser an, oss to, kan du se det / jeg sitter og plotter på hvordan du skal bli til mer enn en brevvenn… Hva vet du om å ha brevvenner? Konseptet blir stadig mer og mer sovet på, men det Oslo-rapperen – og også etterhvert sangeren – ønsker er trolig å komme ut av vennesonen. Denne sommerlig afropoppete viben, i musikalsk regi ved DJ Fatos, følges av albumet til Oscar Blesson senere i sommer.

 

Resa Saffa Park «Cheap Disposition»

– I am tired of your cheats and cries / I am tired of your cheap dispositions… Her kan du faktisk velge om du vil høre låten på norsk eller engelsk! Theresa Frostad Eggesbø alias Resa Saffa Park postet den på YouTube for noen år siden, og den ble skrevet like etter at hun fylte 20 år. Nå slippes både «Cheap Disposition» og «Bitre miner». En låt om et forhold som går mot slutten. Skrevet av Resa Saffa Park og produsert av James Amos og Freddy William.

 

Jaa9 & OnklP «Idealer»

Dirty Oppland for alltid 💯 Veteranene 9&P, som i år feirer 20 år (!) som duo, følger opp «Lillehammersveis» fra tidligere i år med en litt mer seriøs låt. Men bare litt. – Lyden av en solfylt søndag oppe hos Håwkon i NonStop, der alt av beat, ide og tekst ble laget fra scratch i en session. Var bare latter og glising hele kvelden og det tror jeg kan høres, sier OnklP fornøyd. Njut nedenfor.

 

Kajander «Grenseløs»

– Kjør på, kjør hardt, full kontakt i natt / Her i Adams drakt, æ e grenseløs i natt… Nesten tre år etter at vi hørte fra Bendik Kajander alias Kajander sist, er han tilbake med et brak. Ikke bare jobber lofotværingen som jurist, han kan også lage poplåter! Dette er en sommerlåt om å slippe taket og kjøre på. Skrevet av Kajander og Jahn Gran. Produsert av Jahn og Benjamin Giørtz.

 

Tommy Tee «In Studio w/ Mo Ayn»

Studioserien til Tommy Tee ruller videre og har nå kommet til S01e03. Denne gangen starring Mo Ayn, og sammen blir det en smørblid vibe. Uten å bli svett. Føljetongen til guruen har allerede servert en episode med Rambow og Jonas Benyoub.

Se også: Mo Ayn og Yosef Wolde-Mariam fyrer opp vannpipe

 

Sturla «Trondheim»

– For ingenting e som Trondheim, sola på himmelen en sommerdag / kjenner lukta fra havet, pulsen fra byen som hjerteslag… Ikke bare synger Sturla Fagerli Larsen så flott på trøndersk at man skulle ønske man hadde samme dialekt sjæl, nå får han oss nesten til å ville besøke Trondheim også. Ja, dette er en nydelig kjærlighetserklæring til byen hans. Skrevet med Axel Lindroth, Conor Patrick, Hanne Mjøen og Håvard Sundland. Produsert av Conor Patrick.

 

Tina & Bettina «Vi er fra Smestad»

– Vi driter i hvor du bor og hvor du er fra, hvis du ikke er fra Smestad / du er loser, nørd, h*re hvis du ikke kommer herfra… Duoen fra helvete er tilbake </3 Det er skummelt at de fortsatt klarer å få Smestad til å høres ut som Oslos beste sted, men samtidig få folk til å grue seg til å måtte nærme seg med t-banen. Du trodde kanskje traumene fra 9. klasse var borte, men den gang ei. Værsågod og beklager. Spotify sier at Steinjo har en finger med i spillet her. Håper det er sant!

Mer norsk musikk:

Doja Cat på gråten av norsk artist 😢

Les mer