Hopp til hovedinnhold
Ha en ny norsk musikk-helg (Patrik Stollarz/Bongarts/Getty)
Ha en ny norsk musikk-helg (Patrik Stollarz/Bongarts/Getty)

Norsk musikk som er kliss ny: Topp 9 låter fra kongeriket Norge denne uken

Norsk musikk som kom i natt.

730.no sitter alltid oppe natt til fredag og sonderer terrenget innen ny norsk musikk. For så å kuratere omtrent to håndfuller med det vi liker best.

God helg, godsnuter!

Emma Steinbakken «This One’s On Me»

Raise your glass if you’ve been hurt or broken / thinking love is hopeless / this one’s on me… Emma heier på alle som har følt seg alene i tunge tider, både kjærlighetssorg og livet generelt. Jessheim-jenta (som fylte 19 år i går 🎉) forteller at hun alltid har involvert seg når andre har hatt det vanskelig, og her har det resultert i en empatisk, selvsikker og storslagen låt. Med gode allsangsmuligheter. Skrevet av Emma Steinbakken, Sandro Cavazza og Robin Stjernberg, som òg har produsert. Stilig cover 💧

 

Jonas Benyoub «Danser på bordet»

Noen artister kan navigere blant flere forskjellige sjangere og sounds. En som stadig demonstrerer dette er Jonas Benyoub, som i utganspunktet er en rapper. Men her tar han en kjærlighetssang på strak, øm arm. – Denne er litt mer fransk-arabisk-inspirert og jeg er spent på hvordan Norge kommer til å ta den imot, sier Oslo-artisten til 730.no i et intervju som er rett rundt hjørnet.

– Låten er litt inspirert av at jeg tok et forhold med en dame ganske for gitt. Vi definerte aldri hva vi hadde, men jeg var kanskje ikke så klar og tydelig med hva man egentlig burde sagt… Jeg tror mange kan kjenne seg igjen 🤍 Den vakre sangen er produsert av T&O.

Mer norsk musikk: I dag slapp TIX singelen «Pust» – som også har fått musikkvideo: – Den er helt jævlig…

 

Sigrid «It Gets Dark»

I’m moving at the speed of light / I had to go, but now I know / It gets dark, so I can see the stars… Okayyy, Siggen! Man er alltid spent når Sigrid Raabe slipper musikk, og her viser hun stemmeprakt og råhet på et vis kun Ålesund-jenta kan. En tøff poplåt som viser hvor skapet skal stå 😤 Og som viser hvilken popstjerne hun er 💫 Skrevet av Sigrid, Emily Warren og Sylvester Willy Sivertsen alias Sly, som også står for produksjonen. PS: Sigrid var nylig hos Jimmy Fallon i New York og gjorde sin TV-ting: Ta en titt!

 

Hkeem «Se hvor vi er nå»

– Det er meg mot meg selv… Mjuk popmusikk med motivasjon – og rapping! Hkeem serverer en personlig låt hvor han ser bakover om mimrer over hva han har oppnådd. Det er ikke lite – og pakkes det inn via flere musikalske lag. I samarbeid med produsent Kristian Moen Vik.

 

Amanda Tenfjord «Die Together»

And if we die together now / I will hold you ‘till forever… Amanda har ikke bare en av de mest unike stemmene her til lands, hun skal representere sitt andre hjemland Hellas i ESC! Vi er misunnelig på grekerne, men da blir det spennende å se om sunnmøringen og ulvene Norge kjemper mot hverandre i finalen. På sin nye singel starter hun ømfintlig og lowkey, før det blir massivt. KNALLFINT 🥺 I musikalsk regi ved Bjørn Helge Gammelsæter. Putt denne låten i en film.

 

Lyse Netter «Skyan»

– Glem at vi e fanga et sted langt under skyan / alt som kan skje mens vi ser ned på alle byan… Lofoten-kvintetten slipper snart debutalbumet sitt, og denne pop-perlen på kav dialekt setter standarden. Det er viktig å huske å løfte haken mot skyene. Skrevet av bandets Endre Thesen Harnes, Isak Falch Alsos, Øystein Falch Alsos, Lars Haug Nilsen og Sverre Tollefsen Laupstad. Produsert av bandet og Kjetil Bjelvin.

 

Umut X HA$ «DNA»

Jeg har det i min DNA / folk vet vi sikter, vi skyter, we aiming at your face… Trigger-happy, melodiøs norsk-engelsk sangrap om den viktigste kjemiske bestanddelen til levende organismer. Nedenfor ser du Tropical Noah-videoen til Umut X HA$ alias Hassan Faiz og Umut Erkmen. Snart byr duoen på mer godsaker fra laboratoriumet 🧪

 

Ulrikke «Love You to Love Me»

Nearly torn apart, but I had to find you just to find me / had to love you just to love me… Ulrikke Brandstorp er for tiden busy med å spille Sophie i Mamma Mia. Heldigvis har hun også tid til å lage og slippe egen musikk, og denne låten er sår og ærlig om å finne den rette. Sarpsborg-jenta har skrevet den med Alex Charles sammen med dynamittduoen tobago alias Helge Moen og Jim Bergsted, som også har produsert.

 

Sondre Lerche feat. CHAI «Summer In Reverse»

If you only loved me in the summer / Did you love me at all? Det er uvanlig å si at Bergen-ringreven Sondre Lerche har skrevet en sommerlåt, men denne har både litt sommerlig tema og lystig klang over seg. Som jo er litt ironisk, fordi han skrev den med en slags emosjonell hangover hvor han selv sier det var umulig å ikke le av seg selv. Dette gjorde han over en frekk beat i bunn – med den japanske gruppen CHAI som gjest. Dette er siste singel ut før albumet som er rett rundt hjørnet 🌸 Skrevet av Sondre, produsert med Kato Ådland.

Mer norsk musikk:

Posse-cut med Kamelen, Oscar Blesson, Martin Hazy, KingSkurkOne og mange flere – se video

Norsk film: Filmfotograf hedres: – Jeg er voldsomt beæret og stolt

Nyeste saker fra 730.no

Les mer