Hopp til hovedinnhold
Boua Farvel Hkeem William Gamborg tiktok Sony 730no norsk musikk
Boua sier farvel med Hkeem og William Gamborg (Abdikadir M. Abdullahi/Sony)

Norsk musikk som er kliss ny – 730.no velger sine favoritter

Norsk musikk ❣️

I forrige uke ble vi fengslet av de forrykende festlighetene på Stavernfestivalen: Se bildene!

Stavnerfestivalen 2022 730no larvik stavern norge 730 no norway kid laroi sway lee norsk

730.no på plass på Stavernfestivalen 2022 (Alvin Santos)

Derfor kjører vi sammen forrige uke med denne. Njut ny norsk musikk nedenfor – og vennligst ha en deilig sommerhelg ☀️

Boua med Hkeem & William Gamborg «Farvel»

– Jeg sa det siste jeg vil er å dra / det ble forandret når du fant en annen… Adjø 💔 23-åringen Ossama Bouallala fra Holmlia alias Boua debuterte i 2021 med «Bare du vet» og «Skittent spill». Nå er låtskriveren/sangeren tilbake med det som lyder som en solid smash – med bidrag fra big dog Hkeem og William Gamborg. (Sistnevnte har perlen «Sørenga» i katalogen sin, samt snart en halv banan følgere på TikTok.) – Dette er en låt som handler om å måtte ta farvel med en du egentlig hadde et tett forhold til, og at det ikke finnes noe garanti på hvor lenge et vennskap eller forhold varer, forteller stjerneskuddet Boua om slippet. Produsert av MakeTheNoises.

 

Tommy Tee med Siyabång & Yemz «In Studio»

The Crazy Minister har kommet til fjerde del av sin lave-skuldre-studio-session-serie. Denne gangen roer de det med en ballade-ish låt med gateflammene Siyabång og Yemz. (Urtehagen for alltid!) De forrige studio-rundene har med Rambow, Jonas Benyoub og nå nylig Mo Ayn.

OPPDATERT: Nå er videoen her – rett ut av stu via Noah X.

Her er låten via Spoti.

Nedenfor er et blytungt norsk-svensk throwback: Tommy Tee & Ken Ring – som nesten ble bannlyst av YouTube.

 

KAHMARO «Deadlines»

Denne ferske Oslo-baserte DJ- og produsentduoen begynner å nyte oppsving med sin catchy tech-house via labelen Internet Friends Records, som de driver sammen med produsentkollega TRXD og Mathias Lødøen. Her får den seneste singelen «Mariachi» en litt mer groovy oppfølger. Akkompagnert av musikkvideo! Ikke forvent en feelgoogd-klubbsnutt. Dette er en makaber og stilig retro-thriller med den norske influenceren – og OnlyFans-personligheten – og skuespilleren Nicoline Devik og kunstneren Alexander aka lexuskrrrt i hovedrollene. Filmet, klippet og regissert av KAHMARO alias Kristoffer Alvarado og Rootkit.

 

Aurora «The Devil is Human»

– Father, don’t blame us for trying to live, for trying to love, for wanting more / father, don’t blame us for trying to bleed, like real human beings and nothing more… Aurora Aksnes er et unikt vesen som kontinuerlig imponerer. Både hva gjelder tekst, låtskriving og stemme. Denne nye perlen er drømmende, mystisk, nydelig – og tøff. Osingen har skrevet låten med Fred Ball og Jin Jin, og produsert med Magnus Skylstad.

 

Aiba «Fredag»

– Jeg har mye å bære på, bagasjen den blir stadig mye tyngre / skal jeg la det gå eller la den sjansen glippe mellom mine fingre… Disco, men gjør det dypt. Kristian Frantzen alias Aiba er flink til å lage fengende, treffende og sterke tunes, og denne kan kjapt bli en sommerhit. Skrevet av Aiba, Christopher Kvalheim, Håkon Brevig Ingvaldsen og Omar Mohammed. Produsert av Kastel, Christopher Kvalheim og Kristoffer Grobstok.

 

JNS «Flygel på kjøkkenet»

– Drømte om å bli musiker før jeg pusha 10, «Keys Open Doors» sånn som Malice og Pusha T / ingen hvite løgner når jeg claimer at jeg pusher keys, skal ha flygelet på kjøkkenet kom og spis… I mai slapp arbeidsnarkomane JNS alias Thomas Jones albumet JNS In The Fast Lane, og her får du levende bilder til åpningssporet. (Kanskje Rick Ross på remixen inshallah.) Produsert sammen med Jon Remneus alias More 10.

 

Sebastian Zalo & Gus Polden «24 timer»

– Vi er young, wild and free / ingen gjør det sånn som vi… Lystige sommertoner fra to besties. – Låten er et uttrykk av gode vibber og å gjøre det beste ut av dagen, forteller Seb om duetten. – Den handler om å gjøre det beste ut av en hver situasjon, og at man kan komme lenger om man bare tør å ta sjanser og trå litt utenfor komfortsonen, legger Gus til. Produsert av Anders Kjær og Sivert Hagtvedt.

 

06 Boys med Mo Ayn «7/11»

– Straight up, i treng Gud her no, for i e ute på en snurr her no / treng et anna drivstoff, i treng vann for å fungere i morra… 7-Eleven er både en lifesaver døgnet rundt og en arbeidsplass. Og du kan møte en person du vil ha med deg med hjem? Molde-kvartetten 06 Boys får med seg Mo Ayn på en låt du vil lære deg teksten til og rotere i sommer. Skrevet av Mo Ayn, Erlend Skeid, Håvard Bjerkan, Ivar Bjerkan, Jesper Jenset, Kristoffer Bjanes Haugan og Tommy Rykhus Johansen. Produsert av sistnevnte.

 

Regnvær «Som om du va her»

Bodø-kvintetten slapp nylig denne lekre låten. Men her er et nydelig stykke musikkvideo! <3 Aleksandra Suchkova på regi.

 

Grim Pil «Zarathustra»  

Alex Sagmyr alias Grim Pil bærer ung trøndersk rap på sine skuldre? Han er ikke den eneste med oppsving i Trondheim, men uten tvil en å følge med på. Ikke bare er pilen talentfull, med en alsidig, egen stil. Han er også produktiv. Nå disker Alex opp med Aura med 13 låter som ifølge ham selv har vibber av rosévin og intravisuelt intense tekstlinjer. Han er innom flere sjangere underveis. Produsert av Mounir Emil, Drowsy, Heffy Beluga, Jünger, Momma’s Boy, 1080 Pale og No30, mens Unge Obi bidrar på tre skits.

Mer norsk musikk:

Den norske 16-åringen Havanna Winter fra Oslo har 3,2 millioner TikTok-følgere: Nå debuterer hun som artist 💫

Nyeste saker fra 730.no

Les mer