Hopp til hovedinnhold
norsk musikk Torine bitches get lonely torine Michelle Bjaland 730no
Hallo på do + HEISANN Torine 🥵

Norsk musikk som er kliss ny: 730.no serverer

Norsk musikk-fredag!

Hvor blir det av julelåtene? Kanskje vi må først passere halloween.

Det ble i natt likevel disket opp med gaver innen ny norsk musikk, og 730.no kuraterer et til tider utsøkt utvalg. Med nogot attåt.

Torine «bitches get lonely»

– But I’m not gonna lie, even bitches get lonely sometimes / like all of the time, when I’m lying awake until five… Torine vet! Sørlandsjenta slipper snart debut-EP, og viser stadig hvor tydelig og beinhard hun er. En kruttsterk vokal, og låter som viser alle at hun like gjerne kunne vært Norges Avril, bare bedre. Skrevet av Torine Michelle Bjåland, Kristina Blakli, Helge Moen og Jim Bergsted alias tobago. Produsert av den eksotiske duoen tobago.

 

Capow x 2G «C&2»

– De vil fly som CO2 ✈️ Den tredje singelen til hele Norges purunge dynamittduo er ikke et anthem om den kjemisk forbindelsen av karbon og oksygen. Dette handler om hvordan musikken har tatt dem til nye høyder – og forandret deres livsstil. 12- og 14-åringen fra Kløfta og Oslo, som nå har mæber som Khloé Kardashian, rapper og synger også om hvordan de nå oppfatter menneskene rundt dem. Det er tross alt mange som er sjalu fordi de ikke flyr like høyt som Capow & 2G alias C&2. Produsert av William Fredriksen.

 

Dagny «Highs & Lows»

– Yeah I’mma love you through the highs & lows, you don’t ever have to be alone… Etter pangsuksess med debuten, jobber Tromsø-dronningen Dagny for alvor med sitt andre album. Først ville hun slippe denne. En nydelig, nedpå låt om å stå ved noen i tykt og tynt, oppturer og nedturer. Det er ikke all verdens med produksjon, men låten vier dermed mer plass til tekst og melodi. At stemmen hennes får skinne ekstra gjør den mer vakker. Skrevet av Dagny Norvoll Sandvik, Celine Svanbäck, Corey Sanders og Jeppe London Bilsby. Produsert av Jeppe og Ole Torjus Hofvind.

 

HAYES «Feels Like Home»

Thomas Hayes runder enn så lenge av karrieren som DJ og låtskriver av med denne EDM-perlen. 730.no tar en prat med ham om hvorfor og hva han nå skal gjøre. Da er det enda godt han gir seg med en låt han er stolt av, som til tross for at den ble ferdigstilt over et Zoom-møte, gir utelukkende rågode assosiasjoner. Skrevet av Ruben Pol og Thomas Leithead Docherty. Produsert av HAYES og Tom Martin.


Endelig: Podcast fra 730.no 🚨


Ylvis med Kjartan Lauritzen «SKAOL SKADLE»

– Skaol skadle, fulle blir mi adle! Samarbeidet vi ikke visste at vi trengte? Ja, bro! Ylvis kommer med ny TV-serie – som handler om Sogn. Selvsagt må de ta med Kjartan. Og! Bjarte. Den tredje Ylvis-broren er også med. Vi håper de også har med Tone i serien. SKAOL! Skrevet av Kjartan, og Ylvis-brødrene Vegard, Bård og Bjarte. Produsert av Mathias Nilsen.

 

Amanda Tenfjord «I’ll Stay»

And I know we’re overdue, and I shouldn’t but I do / yeah, I keep coming back to you, but I’ll stay anyway… Gresk gudinne. Amanda vet å imponere med den storslagne vokalen sin. Nylig varmet hun opp for Madrugada på en svær stadion i Athen og snart slipper hun debutalbumet sitt. Denne flotte svisken er øm og vakker. Og blir bare bedre jo lenger inn man kommer i den. Skrevet av Amanda, Bjarte dePresno Borthen og Bjørn Helge Gammelsæter. Produsert av sistnevnte.

 

Matoma «The Power»

Tom fra Flisa fortsetter å spre løve ❤️‍🔥 Nå tar han det tilbake til sine røtter med en låt inspirert av klubb-sounden fra 90-tallet; musikken som gjorde at Matoma fikk lyst til å lage musikk. Gladgutten har produsert sammen med Stuart Crichton.

 

Bernhoft feat. KAMARA, Slopes «Miles Away»

Can I hold you near me, even though you’re miles away… Stjernetrio deluxe? Jarle Bernhoft ble spurt om å opptre på årets TV-aksjon. Han sa ja, men bare hvis han fikk lage noe eget til det. Sånn ble det, og med seg har han to rå stjerneskudd. Slopes og KAMARA passer perfekt med på denne låten, som visstnok ble skrevet på rekordtid. Skrevet av Dag Holtan-Hartwig alias Slopes, Fatumata Kamara alias KAMARA, Halvor Folstad og Bernhoft. Produsert av Bernhoft og Bjarne Stensli.

 

J-Zino med Larsiveli «Tracksuit»

– Jeg er endelig tilbake, det begynner å stinke fitte her / alle later som om de er noe de ikke er 😤 Ikke kall det et comeback, men J-Zino og lokker Larsiveli tilbake i rampelyset. Sammen jogger de gatelangs på en hard låt – lekent produsert av Marcus Calvert.

 

Marion Woodseth «Hei Siri»

– Hei, Siri, sei meg, kossen ska eg klare å ta vare på meg sjøl når eg ikkje engang klare å ta vare på min egen plante i plastikk… Hvis man går inn for å følge med på teksten i denne nedpå perlen, finner du både humor og politiske innspill. Be Siri rotere denne. Skrevet av Bjarte dePresno Borthen, Marion Bjørsvik og Alf Vaksdal. Produsert av Alf og Marion.

 

Sanyu «Give Me a Chance»

– Will you let me into everything you can love / will you let me out when I need to get out… Debutsingel med gåsehudgaranti 💫 Sanyu Christine Nsubuga slipper oss inn i universet med en låt om å bli hørt, forstått og elsket. Oslo-jenta ber rett og slett om en sjanse i kjærligheten. Akkompagnert med svevende produksjon og en nydelig, drømmende stemme, blir det et lekkert resultat. Vi er veldig spent på mer fra Sanyu.

 

Jenny Huse «Liggelista»

– Du har ikke sjangs til å bli med på liggelista mi / er du 175 får du ikke bli med hjem / jeg er en asian baddie med en rumpe som er ferdig / jeg har kun 10 av 10 på liggelista mi… «Nå må Jenny Huse snart debutere som artist» har du trolig aldri tenkt. Men sosiale medier-personligheten, med MYE personlighet, er nå ute med sin første sang. Slippet er ærlig nok først og fremst motivert av jakten på flus – noe Jenny snakker med 730.no om her. Produsert av Audun Agnar Guldbrandsen.

Mer norsk musikk:

Vil du gråte? Pule? Ramón got you!

Les mer