Hopp til hovedinnhold
norsk musikk Dagny Brightsider 730no Norway Norge
Dagny 🤩 (Sara Abraham/Little Daggers/Universal)

Topp 9 nye låter fra norske artister

Norsk musikk for den første helgen i juni ☀️

730.no satt oppe i natt og hørte gjennom 45 nye norske låter.

Her kuraterer vi et relativt lekkert utvalg. God helg, godsnuter!

Dagny «Brightsider»

– In my dreams you’ve already saved me, you say I’m tired of waiting, we leave the city and go sunset sailing… Endelig mer Dagny! Tromsøværingen har for lengst vist seg som en av landets viktigste og ikke minst mest poppin’ popformidlere. Dette virker svært lovende for det neste albumet. En scandipop-banger proppfull av tent energi, om de fine sidene ved å falle for noen. Skrevet av Dagny Norvoll Sandvik, Cato og Kent Sundberg alias Rat City og Nick Hahn. Produsert av Rat City.

 

Omar Rudberg med Victoria Nadine «Nakna»

– Og natten er vårt eneste vitne, den kjenner på vår energi / og hele verdenen den står stille, har aldri kjent meg så fri… Svenske Omar har fått med seg et av Norges største popstjerneskudd Victoria Nadine, og de serverer en perle. Hun viser seg fra en side som virker om mulig enda mer sårbar enn tidligere. De synger nemlig ikke på engelsk, men svensk og norsk. Gud bedre for noen flotte stemmer 🥺 Man får lyst til å være naken med noen… Skrevet av Victoria Andersen, Omar Rudberg, Johan Lindbrandt og Robin Stjernberg. Produsert av Robin, Johan og Jacob Werner.

 

Arif «Hellig»

– Tenker på deg når jeg våkner / siste jeg ser før jeg sover… Arif er stormforelsket på sin nye popballande; en nydelig kjærlighetserklæring til Helene Nygård alias Helly – som han holder hellig ♥️ Låten er nesten like vakker som hans Trondheims-gudinne. Produsert av Askjell Solstrand og Marcel Basima. PS: Singelcoveret er midlertidig. Men sangen er for evig.

Arif er about that Hellylife i Zanzibar:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

 

Jonathan Floyd «Danser likevel»

– Hun ser ut som en modell / men hun danser for seg selv… Digg og stilig uptempo pop fra 20-åringen fra Oslo, som i vinter vant P3 Gull-prisen for årets beste nykommer. Her synger han om en vakker og yolo jente med falske Instagram-følgere 🚩 Produsert av Jonathan Floyd Løwe Haugen selv sammen med Jeppe Volden Skara.

 

Hedda Mae «Another Stranger»

– Slipping through my fingers / I thought we had a chance to feel it lingers / we’re coming to an end… Hedda Grønhaug alias Hedda Mae har en egen og spesiell egenskap til å lage catchy låter. og denne boppen er mildt sagt en av dem. Repetisjonsverdig på dansegulvet gjennom hele sommeren ☀️ Skrevet av Hedda, Benjamin Giørtz og Bjørn Helge Gammelsæter. De to sistnevnte har produsert.

 

Temur «SYNG»

– Du hadde ingenting da du kom hit, ga meg sjanser du selv ikke fikk / du sa jeg kunne vinne, de ba meg være stille, men du sa syng… Det er to år siden sist vi hørte fra Temur Baig, som nå disker opp med sin kanskje mest ærlig låt så langt. Den ble uventet til en dag han var i studioet uten noe motivasjon. Men han tok en 180 og skapte en godbit. Skrevet av Temur, Eirik Gjendemsjø, Robin Sharma og Lars Horn Lavik. Produsert av Lars.

 

Mat Duo feat. Kapteinen «Når lykken snur – La La La»

– Du sa en gang det var over, men tok deg inn igjen / var siste gangen du lovte, men føles litt for seint… Ofte hører vi denne maritime Stavanger-godsnuten i en litt mer rappende/R&B-ete setting, samtidig som han åpenbart er en allsidig artist. Her går Kap for en smørblid dansbar vri med Mat Duo 🎯 Duoen med Amund Valde og Aleksander Fjell Risvik har produsert.

 

Dripzz x BBR & NISI «MAMA»

– Iskaldt i min trakt, grinder hver dag / henter papiret, aktiv dag og natt…Tøyen x Kløfta 💯 Dripzz teamer opp med duoen BBR & NISI. Faz på beaten, mens videoen er regissert av Nicolai Pettersen.

 

LÜT «Tydeligvis e æ like vanlig som alle andre»

Vokalist og låtskriver Markus Danjord føler at dette slippet ble ganske annerledes fra hva Tromsø-bandet har gitt ut tidligere, fordi det er en sang som ble påbegynt av et tidligere medlem. Markus har ferdigstilt den, og det har blitt en rå låt om å se seg selv utenfra, og hvordan valgene man tar og handlinger man gjør påvirker andre. Skrevet av Hans Marius Mikkelsen og Markus Danjord. Produsert av Markus, Preben Sælid Andersen og Ariel Joshua Sivertsen.

 

Arshad Maimouni «Fuck det her»

– Hvilken setback, tok en L / artist ble plutselig kriminell / salt karamell, jeg jobber, de fester hver helg… Oslo-sangeren er tilbake med en tune som åpner og avslutter med stemmen til Vår Staude. Dette er selvfølgelig hentet fra det sagnomsuste God morgen Norge-intervjuet på TV 2 i 2015, som også er temaet for singelcoveret. Arshad har laget låten sammen med produsentene XXD Polo og AndyBroski.

 

Marion Woodseth «Bølge»

– Det e så lett å la ting gå, alt som ein går å tenke på, eg trenge ingen andre enn meg sjøl… Mer dans!  Rydd dansegulvene for helgen 💃🏽 Marion Skogseth Bjørsvik alias Marion Woodseth er hvertfall klar. Skrevet med Alf Vaksdal, mens Marion har produsert selv. Gitarsoloen er en gledelig overraskelse.

Mer norsk musikk:

Karpe krangler i sin nye film: – Null filter!

Les mer