Hopp til hovedinnhold
Astrid $ (@astridsofficial)

Topp 11 norske sanger som kom i dag

Hver fredag flommer det over av kliss ny musikk.

Ikke minst fra norske artister.

I denne spalten serverer vi noen av disse singlene – innen flere sjangere.

Astrid S «The First One»

Takk, neste. Sangen om Rennebu-mors mange mystiske ekser har blitt hennes nydeligste på lenge. Utlandet, ikke sov på denne norske svisken! Låten, produsert av Jason Gill, har hun skrevet med Justin Tranter; en tungvekter i popbransjen. (Han skrev «Sorry» for Justin Bieber.) Astrid er også aktuell i Oslo-regnet – se her.

 

Madden «Love You Right»

Marius Njølstad alias Madden serverer et stekete hitvarsel som kan bli en svulstig sommerslager. Nesodden-talentet, som co-skrev CLMD-nyklassikeren «Stockholm Syndrome», teamer opp med Alexander Tidebrink. (Han velsignet blant annet «We Are One» med Hardwell.)

 

Kygo feat. Chelsea Cutler «Not Ok»

Panfløyten er tilbake og vi får klassisk, tropisk Kygolini. Med god hjelp fra Connecticut-jenta, som ble dumpet for syv måneder, to uker og syv dager siden. Det bør kunne bli litt helbredende rebounding for Chelsea etter dette slippet.

 

Kjartan Lauritzen «Alt eg vil»

Per alias Kjartan bør få fet flus for markeringen av 30-årsdagen til den batteridrevne håndholdte spillkonsolleren Game Boy. Eller kanskje det bare er en tilfeldighet? Lekkert lyder EP-en GAME BOY lell. Njut denne Askjell-produserte låten nedenfor og bømp tittelsporet med Store P her.

 

TRXD «Someone Else»

Truls og David alias TR for Truls ganger (x) med D for David! Navnet er litt hardt, men musikken er lettbeint og lystig. Til tross for at teksten oser hjertesmerte. Mandal/Oslo-duoen har med Hilda Stenmalm på laget.

 

Breveglieri «La meg elske»

2019 kommer til å bli året med mest mannlig norsk R&B noensinne. På tide. Her ønsker Loddefjord-talentet å få lov til å elske. På sin plass. Bonuspoeng for vakkert singelcover.

 

Coucheron feat. Sval «Cold»

Sebastian Kornelius Coucheron-Gautier Teigen, ass. Rå produsent. Nesøya-far, som er fetteren til Shia LaBeouf, teamer igjen opp med swaggy Sval. Her kommer sangfugl-songwriteren ut av et kjølig forhold. (Men irl så ser det ut som hun koser seg gløgg med ny kjæreste.)

 

Snow Boyz «Sommerfugl»

Etter å ha sunget om å ha 1 prosent igjen på telefonen, sprer snøgutter sine sommervinger og sender SMS. Komponert av JNS. (La oss få en remix med bergenske Yo Boyz?)

 

Kapteinen «Mr. Fantastique»

Fullt kontantkort og frossen pizza i ovnen ???? Kjell Øverland alias Kapteinen er en fantastisk fyr fra Stavanger som synger rett fra hjertet – og produserer musikken sin selv.

 

Mugisho «Something Special»

Skriver og produserer selv gjør også denne dyktige godsnuten. Feel good ish.

 

Lyse Netter «Vi lar aldri sola gå ned»

Hvis dette ikke er sertifisert norsk sommer! Lofoten-kollektivet med det stilige bandnavnet og det retrovennlige hjertet slipper sin debut-EP til høsten. Den kommer trolig gøtt med når det blir mørkt og kaldt.

Se 12 norske rappere som vakre jenter <3

Apropos norsk: Slik feiret fiffen 17. mai

Les mer