Hopp til hovedinnhold
Julie Bergen og Ruben (Adam Falk/Warner)
Julie Bergen og Ruben (Adam Falk/Warner)

Topp 9 norske låter som kom i natt

Norsk musikk-fredag!

730.no kuraterer to lekre håndfuller med norsk musikk – for kulturen.

God helg, godsnuter ❤️

Jonathan Floyd «TARANTINO»

Livet til Jonathan Floyd er kanskje som en film? Den dyktige 20-åringen er iallfall i full galopp på nok en pop-banger, denne gangen produsert av Lars Rosness, Joakim Arnt Holmen og Jonathan selv. Amund Teien-lund og Eric Carswell fra HUGE har regissert musikkvideoen, som selvsagt er full av inspo fra Quentin Tarantino selv. Se her:

Julie Bergan feat. Ruben «Second Hand Love»

Det var under HAIK at programleder Christine Dancke kunne introdusere Ruben Markussen som en overraskelse for Julie Bergan. Der covret han «Second Hand Love», og Skien-stjernen likte det så rågodt at de gikk i studio sammen for å spille inn en helt NYDELIG versjon. Skrevet av Asia Whiteacre og Drew Lawrence. Produsert av Bjørn Helge Gammelsæter og Lars Rossnes.

Alan Walker feat. Benjamin Ingrosso «Man On The Moon»

Albumet World of Walker kom i dag. Halvparten av låtene på platen har bergenseren sluppet tidligere, men på denne nye tar Alan deg til månen som Buzz Aldrin. Men her er det Benjamin Ingrosso som er den store stjernegutten. Sjukt catchy sang og melodi fra svensken, som denne gangen ikke er låtskriver. Det er dog… Hold på hatten… Alan sammen med Jesper Borgen, Jesper Jenset, Vinni, Gunnar Greve, Big Fred, Carl Hovind, Sander Meland, Marcus Arnbekk, Jessica Agombar og David Stewart. Sistnevnte har produsert sammen med Fana-far og danske Kasper Vester.

 

AURORA «Midas Touch»

When you’re away, I think that I’ll escape / you’re a king, but you’re a slave / this love will end today… Unge Aksnes fra Os velsigner sesong 3 av Prime Video-serien Hanna (med den britiske 21-åringen Esmé Creed-Miles; datteren til skuespillerne Samantha Morton og Charlie Creed-Miles). Tittelen referer til Kong Midas, som gjorde alt han berørte til gull. Noe som lyder fantastisk, men som i praksis fungerer dårlig. AURORA bruker dette som en metafor for et kaputt forhold. Låten, laget med Magnus Skylstad, høres ut som den har blitt holdt av Midas med begge hender.

Mer norsk musikk x USA: I forrige uke teamet AURORA opp med en amerikaner: Hør/se her

 

Tommy Tee med Jonas Benyoub & Lars Vaular «Bakerst på bussen»

I januar kommer albumet Overskudd. Som en oppvarmer serverer gudfaren Tommy Tee en låt hvor han igjen teamer opp med sine favoritter Lars Vaular og Jonas Benyoub. Det er flere røde tråder her, og en av dem er at man ikke alltid bør være skråsikker på at det man tror man ser er realiteten. Låten er også en historie om ego – og om overraskelser i livet. Selvsagt produsert av Tommy Tee.

Se videoen til «Toppform» her.

 

Turab «Der du er»

Ikke dra fra meg… For der du er, er jeg òg… Til tross for flere år i bransjen er dette den første Turabs aller første julelåt. Balladen handler om å ikke ville være alene i jula 💔❤️ Låten er produsert av Ronny Jansen. Psssst… Snart kommer det en hyggelig annonsering om dette vakre slippet 🤫

 

Hedda Mae «Hate Being 22»

Dette er et bonusspor fra EP-en til Hedda Grønhaug alias Hedda Mae. En boblende retropoplåt om å ikke være like begeistret for å bli 22 som det Taylor Swift var. Forståelig nok. Kanskje det er en litt overvurdert alder? Skrevet av Hedda, Josh Oliver, og Jim Bergsted og Helge Moen alias tobago, som òg har produsert.

 

Bendik «Hymnen»

Silje Halstensen alias Bendik tar det helt ned. Med Bergens-dialekten, DEN stemmen og et rent og lekkert lydbilde, bærer hun denne låten like flott som den fortjener. En sårbar sang om savnet man kjenner på når ting ikke blir helt som man ønsker eller ser for seg. Skrevet av Silje og Daniel Tranberg Løberg. Produsert av Daniel.

 

Jerry Folk feat. AERIN «Play a Lot»

Gerard Andreas Folkestad Taylor fra Oslo alias Jerry Folk lar nykommeren (?) AERIN få boltre seg på en over snitt lit produksjon. En deilig tune – om noen som leker deilig?

 

Ash Olsen «DAT THING LIKE ME»

I’m trying to smash, fuckin’ on that bitch and I’m breaking her back / shorty got feelings, she getting attached / hop in a foreign, let’s see how you react / yo, tic tac toe, we popping these bottles, we gettin’ som mo’ / I like that hoe, if she too crazy I pass her to my bro...  🥶 Den BREIALE Fredrikstad-jenta (som ikke hopper inn i norske biler) er ikke bare P3 Gull-nominert i kategorien beste nye artist. Ash Olsen slipper også debut-EP. Indie-rapperen har blant annet med denne rå låten, som hun selv sier var et av høydepunktene fra prosessen med prosjektet. Skrevet og produsert av Ash og Maltinho.

 

Lotte «Left Behind»

Lotte Kjos Sollie tok et års pause fra artistlivet til fordel for sin viktige jobb som sykepleier. Nå er Jessheim-jenta heldigvis tilbake med en skjønn sang om følelsen av å føle seg annerledes og ikke passe inn 🤍

 

Dårlig Vane «Fokus»

Stor vibe fra Martin Hazy, Amadou og Kikkan, som her tar en litt lystigere retning. Samtidig som det fortsatt er Loddefjord-lit á la DV. Arbeidsnarkomane Nado på beaten 🔥

Kevin Haugan «Julefri»

Vi avslutter med noe koselig! Kevin Lauren er ikke den eneste Kevin-en som setter fyr på Internettet. I sommer lærte TikTok-fenomenet Kevin Haugan (19) kongeriket Norge at man dessverre ikke kan vippse love. Nå er han tilbake med en sang om det beste med julen – friiii! Sjekk ut musikkvideoen nedenfor, som danseren selvfølgelig har koreografert selv.

Kevin Haugan ble hele Norges via hovedrollen i den flotte NRK-julekalenderen Snøfall. Han har også spilt tittelrollen som Billy Elliot på Folketeatret. Hvis det noen gang blir en norsk remake av Hjemme alene, så bør Kevin spille navnebroren Kevin McCallister som ung voksen.

Noen norsker artister som fortjener mer rampelys?

Fortell her:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

Mer norsk musikk:

Spennende utviklingen i saken som 730.no breaket: Astrid S x French Montana

Les mer