Hopp til hovedinnhold
Synne Vo med spagetti for to (Warner)

Topp 7 norske låter som kom i dag

Fredager betyr ny norsk musikk.

730.no kuraterer som alltid.

Vennligst sjekk ut nedenfor og plis ha en digg helg.

Synne Vo «Spagetti for to»

«For nå er klokka 15 over 10 og du har fortsatt ikke gitt en lyd, så enda en kveld er det spagetti ment for to»… Plott inn det med riktig dialekt, og du har essensen i den nydelige, nedpå låten til gudbrandsdølingen. Det handler nok IKKE bare om å spise spagetti 🍝 Skrevet av Synne Vorkinn, Cate Downey, Kristin Marie Skolem og Tormod Løkling, som også har produsert.

 

B-Boy Myhre «Åptat»

«Når du setter opp håret så blir jeg oppsatt / ringer telefonen er jeg kjapp å trykke opptatt / slår du håret ut går jeg sprut, du er dødssøt».. Det er ikke bare tittelen som er en referanse til Ravi, men både inspirasjonen til låten og litt av teksten har med 2000-tallslegenden å gjøre. Dette er siste singel før Benjamin aka B-Boy Myhre slipper debutalbumet sitt, og nå er vi spenttttt! Skrevet med og produsert av Erlend Vikhagen Lyngstad.

Mer norsk musikk: Baddie fra Balestrand er Norges Shakira?

 

Sofiloud & Gucci Caliente «The Hookup»

OMG, dette lyder som weekend? Lise Reppe alias Sofiloud fra Lofoten og Emily Harbakk alias Gucci Caliente fra Farsund liker ikke folk som går rundt grøten. «Don’t give me that look if you don’t wanna hook»… Visdomsord. Ikke vær en lurendreier denne helgen.

 

Chris Abolade «Elske igjen»

«Det du gjør med meg minner meg om ecstasy / jeg har sluttet å gråte over hun eksen min»… Digg følelse? Chris Abolade teamer opp med arbeidsjernene Skinny Days på en følsom godbit med hjertet utenpå skjorten 🌹 «For første gang åpner jeg sjela / baby, hva skjera»…

Se også: Camila Cabello filmdebuterer som Askepott – og synger norsk låt 🇳🇴

Dessuten: Første titt på Astrid S som norsk Askepott

Gus Polden «Over»

Nedstrippet sviske med nydelig tekst som bæres av flott stemme. Det er den andre singelen fra Tønsberg-gutten, som egentlig heter August Stubø. Den handler om øyeblikket man innser at noe faktisk er over, uansett hvor mye du hadde håpet det skulle funke. Skrevet av Gus Polden, produsert med Benjamin Fahre.

 

Dandy Lion x CLMD «HVIT PELIKAN»

Leken og lekker liten sak viet til Pelecanus onocrotalus, som er en ledge fugl. Skrevet og produsert av CLMD alias Martin Danielle alias Martin Bjercke og Dandy Lion alias Dag Holtan-Hartwig og Halvor Folstad (alias Skinny Days) og Axel Hyge.

 

Turab «Du sa det går over»

«Du elsker meg for den jeg er»… ♥️ Det er en stund siden Turab som 16-åring skinte på Norske talenter. I etterkant har Oslo-gutten fra Manglerud vært glad i synge om sine følelser, og denne ømme låten er intet unntak. Turab Awan har skrevet selv og produsert sammen med Flatmate.

 

Eggi «FTB»

«Drittlei av å være en av dem, så jeg og Martin koker egen sound»… Fredrikstad-fantomet juger ei. Her går Eggi alias Egzon Salihu for en beat som ligger et stykke unna hva man vanligvis hører i rap – signert produsent Martin Sawyer. Mer Eggi her: Se video fra Albania all-stars 🇦🇱🇳🇴

 

Ferdinand «devil’s at my door»

Ferdinand Rygh vil være en unik artist, både på scenen og gjennom låtene. Det klarer han! Denne kan man ta med ut på dansegulvet. Drammenseren har mer på lur utover høsten, det blir spennende å høre hvor nifst det er 😨 Skrevet med Karina Pieroth, Vilde Johannessen og Einar Eriksen Kvaløy, som òg har produsert.

 

Tom Hugo feat. Alexandra Rotan «I Was a Fool»

Du er kanskje ikke dum eller teit, noen ganger er du bare ung? Likevel synger denne duoen, som vanligvis er en trio i KEiiNO, dritfint om å være en tufs. Det må være lov. Skrevet med Alexander Olsson, produsert av Tom Hugo Hermansen.

 

Dårlig Vane «Fingen opp» «Is i koppen» «Desperado» «Kommer ned»

Loddefjord, reis deg! Martin Hazy, Amadou og Kikkan alias Dårlig Vane alias DV71 er i full effekt. Her byr trioen på fire låter i én video. Den nye singelen «Fingen opp» og de andre låtene er fra det kommende albumet Oppstandelsen, som i sin helhet er produsert av Bergen-favoritten Nado alias Sebastian Jespersen. Regien nedenfor er ved Petter Tran og Em Sahatchai.

Ikke norsk musikk, men livets jente SZA er tilbake ish: Med rå venninne – se video

Nyeste saker fra 730.no

Les mer