Hopp til hovedinnhold
jonas benyoub zerolove album 730.no mamma sa oslo ellingsrud
Jonas Benyoub (Armand Nasiri/Warner Music)

Norsk musikk 🇳🇴 Ukens beste nye låter fra norske artister

Norsk musikk-fredag!

Du fortjener en helg som er god.

Og du vet at du fortjener en dose kliss ny norsk musikk kuratert av syv tredve dott enno.

Jonas Benyoub «Mamma sa»

Den første gangen vi skrev om Jonas Benyoub var han 17 år gammel. Etter en dekade med rå låter i flere sjangere, er den allsidige helten fra Ellingsrud endelig ute med sitt debutalbum ZeroLove 🌹 Nevnte vi allsidig? Rapperen/sangeren mestrer det meste. Jamfør denne dansbare perlen med kloke ord fra mor – produsert av STATE. I helgen tar 730.no en prat med Jonas! Stay tuned – og lytt til platen 🤍 (Han er også aktuell på Omar Sheriff med Karpe!)

 

Amara feat. Bianca Costa «Très Belle»

Internasjonal filmmusikk fra Amara. Oslo-gutten teamer opp med portugisisk-franske Bianca Costa «Très Belle» – som for nordmannen også betyr TRØBBEL. Hehe… Très smart! Låten er fra den nye Netflix-filmen Battle: Freestyle; oppfølgeren til norske Battle fra 2018. (Filmen ble nominert til Folkets Amanda under Amandaprisen.) Musikkvideoen er regissert av Mathias Normann.

Bonus: Nedenfor er traileren til Battle: Freestyle, regissert av Ingvild Søderlind (Alle utlendinger har lukka gardiner).

 

Capow og 2G «31. etasje»

– Vi skal ta over gamet, vi har sagt det / baby, vi kan ta det sakte… Oslo/Kløfta-duoen Capow og 2G alias Bruno Capodistrias og Imanuel Kimani trenger ikke skynde seg for å ta over det norske rapspillet. I motsetning til gamle struggle-rappers er disse stjerneskuddene kun 12 og 14 år. Låten handler ikke om at de henger rundt Oslo Plaza for å hustle. De liker bare å ta glassheisen på utsiden av hotellet opp og ned. – Rett og slett bare fordi det er gøy å se utsikten og slappe av og være i nuet, forklarer den unge dynamittduoen. «31. etasje» har de teaset på TikTok i flere uker, og #31etasje har allerede 3,3 millioner visninger via 5000 snutter. Disse tallene er trolig musikk i ørene til Warner Music, som nå har signert Capow og 2G. Grattis! 💯💰📈 Produsert av STATE og WG.

Les også: Turnébussen til girl in red beskutt

 

CLMD feat. Sofiloud «Losing My Breath»

En digg dose for klubben. Eller hjemme på stuegulvet. Ringreven Martin Danielle fra Snarøya – alias CLMD (alias Cool Lookin Martin Danielle) – teamer opp med Lise Reppe fra Lofoten – alias Sofiloud. Resultatet er tøft og tent 🔥 Co-produsert av Vegard Hurum.

 

Sondre Lerche feat. AURORA «Alone In The Night»

Bergenseren slipper i dag Avatars Of Love. Norsk musikk på sitt beste? Et langt, todelt album, hvor han kun har én gjest: AURORA. Osingen bidrar på denne nydelige, nedpå svisken. Skrevet av Sondre Lerche og produsert av Sondre og Alexander Von Mehren.

 

Zupermaria med Kjartan Lauritzen «Boomerang»

– Flyr av sted som en boomerang, og det har aldri vært noe gale med et lite savn / Vi kan dra avsted om du våger, eg kommer uansett tebake her eg lover… Det er lett å ofte falle tilbake til litt gamle spor, og gå litt i boomerang. Selv om du savner å være spontan. Maria Træbakken alias Zupermaria har fått med seg Per aka Kjartan på denne flotte låten som beskriver tematikken på nydelig vis. Skrevet av Maria, Kjartan og Even Gillebo. Sistnevnte har produsert.

 

HAYES feat. NorthKid «Open Road»

– You used to say that we were dreaming of places that we could go / You used to say we were leaving, taking the open road… Bilal Saab og NorthKid har nettopp landet etter andreplassen i MGP, og første låt ut er dette stekete samarbeidet med Thomas Hayes. En låt om å gi slipp og leve i nuet. Skrevet av Josh Oliver, Jim Bergsted og Helge Moen. Produsert av tobago og HAYES.

 

KAMARA «SPF 3000»

– SPF 3000 is what I need, smooth like butter… Solkrem er noe som burde brukes året rundt, og Fatumata Kamara vet at det er viktig, selv om du ikke skal sole deg, og uansett om man er fattig eller rik på melatonin. Pass på huden din, og ta med deg denne catchy låten, med den rå stemmen til KAMARA. Skrevet med Tomine Berge, Sigurd Tronstad og Edvard Tronstad. Produsert av sistnevnte.

 

Hannah Storm «House Of Cards»

– In this moment, every touch puts me at eace / In our safe space, under covers just in case… Hannah Storm slipper sin andre singel, en låt om at verden kan være litt ustabil og ikke alltid helt enkel å forholde seg til. Hennes vakre stemme bærer den storslåtte låten, og det passer perfekt med gitarriffene. Skrevet med Matias Tellez, Odd Martin Skålnes og Sondre Lerche. Produsert av Matias, Odd Martin og Vetle Junker.

 

Leora «Livstegn»

– Gi meg et livstegn, har du møtt noen andre? / For det er jeg, tenker fortsatt på deg… Thea Leora Oskarsen alias Leora gir ut sin første låt under det nye, minimalistiske artistnavnet. «Livstegn» handler om at brudd ikke alltid trenger å være bittert. Skrevet med og produsert av Jim Bergsted og Helge Moen aka superduoen tobago.

 

Siri Black «Coward»

Det er 10 år siden vi skrev om Siri Black første gang, da hun var tenåring. Det var i forbindelse med en konkurranse som 730.no hadde med Solo og regissøren Ray Kay. Siden den gang har den kvart færøyske, kvart lapplandske og halvt skotske bergenseren servert oss mange vakre låter. Hennes nye slipp er intet unntak. Siri har laget popballaden sammen med Sondre Skaftun. Se opp for musikkvideoen hvor hun har med selveste Herman Tømmeraas 🥵

Martin Hazy «Stilig»

Bergenseren fra Megatron-store Full Effekt/NMG/G-Huset roer det ned på en vibe og kjører stiiiiil 💧Med shots, god g og noe drops – og en stilig beat fra Unge Mars. God helg, tjommi!

Mer norsk musikk:

Hvem er Ballinciaga? 730.no treffer trioen som topper de norske hitlistene

Nyeste saker fra 730.no

Les mer