Hopp til hovedinnhold
norsk musikk emma steinbakken peace 730no 730 agency
Emma Steinbakken (Columbia/Sony)

Norsk musikk: 730.no kuraterer sine favoritter

Norsk musikk denne helgen? Ja! For kulturen.

730.no velger godbiter innen kliss ny norsk musikk.

Njut nedenfor – og tenk på hvor godt vi egentlig har det.

 

Emma Steinbakken «Peace»

– ‘Cause I want you free and running / wind in your hair, breathing new air… PEACE please ♥️ Queen og maskin Emma viser gang på gang at hun har en av de vakreste stemmene i landet. Med nedpå låter som denne perlen får hun vist den frem på ekstra lekkert vis. Skrevet av Emma, Carl-Viktor Guttormsen og Hilda Stenmalm. Produsert av Carl-Viktor og Bjarne Stensli.

 

Stig Brenner «Ment for hverandre»

– Vi vakke ment for hverandre, så hvorfor må det føles sånn her / jeg vikke se deg med noen andre… Stig Joar Haugen alias Stig Brenner viser seg fra en ny side. Han er enda mer seg selv enn tidligere, noe han får frem i EP-en Det var aldri meg. Over to år etter at Hamar-gutten byttet navn fra Unge Ferrari til Stig Brenner, blir han ringt opp og spurt etter som Unge Ferrari. Det var aldri ham. I denne låten synger han om hvorvidt et valg egentlig er rett, når det føles veldig feil. Skrevet av Stig Brenner, Benjamin Folkvord Pedersen, Filip Kollsete, Håkon Ingvaldsen og Magnus Clausen. Produsert av Filip.

 

Marstein «Sprite»

– Dette er teit / trenger noen å lene meg på som Sprite… Mens «Sommerhus» snart bikker 10 mill hos Spotify, skåler UNDERGRUNN-prinsen Jo Marstein med The Coca-Cola Companys sitron/lime-leskedrikk Sprite. Resultatet er en vakker, reflekterende poplåt med selvransakelse. – Heller kriger i en hage enn en gartner i en krig / så jeg slutta å bli Jo / og vi to slutta å bli to / woop slutta å bli meg… Kan vi få remix med Cezinando? 🍋 Produsert av Marstein-fav Kastel, som også produserte alle låtene på Medici Marstein.

 

Erika Norwich «I høyden»

– Når jeg blir stor skal jeg bli en astronaut og dra opp til månen… NB! Det er ikke en del av sangteksten. Men throwback-introen hvor en liten Erika sikter høyt 🚀 Denne tøffe, retro-ish popbangeren fullfører debut-EP-en Fra hjertet til hodet og ut, som bugner av personlige bops. Gratulerer til Erika med slippet – OG GRATULERER MED DAGEN 🎂 Alt trønderen ønsker seg til bursdagen sin er at du gir henne litt lytting 🥹

 

Malin Pettersen «Trouble Finding Words»

På sitt nye album Trouble Finding Words får vi møte Malin Pettersen på nytt? Denne gangen har singer-songwriter-en fra Oslo gått i studioet med produsent Martin Horntveth (Jaga Jazzist), og sammen serverer de et lydbilde som sjonglerer vibes fra 80/90-tallet med det moderne. Hun nevner blant andre Kacey Musgraves, Solange Knowles og TLC som inspirasjon for sounden. Kall det hva du vil, så lenge du kaller det nydelig ♥️ Gjester er Stefanos Yowhannes på «Crying», Sofie Tollefsbøl fra Fieh på «Lost You», Beth MacBride fra Mall Girl gjester på «Life» og 17-åringen Bergljot Bjella som skinner på «Cry If I Want To». Nedenfor er albumets tittelspor.

 

Larsiveli «Lojalitet»

– Det er bare å prøve å juge helt til krampa tar deg / du var min beste venn og nå kan jeg ikke fordra deg… Larsiveli alias Lars Reiersen alias din favorittappers favorittrapper er endelig ute med sitt debutalbum Bitterhetens hotell. Det har blitt en personlig affære, hvor han ser tilbake på et liv i et  kriminelt miljø preget av rus. Samtidig som han åpenbart fokuserer på fremtiden. Alle låtene er stilig produsert av JNS. PS: Lars, lov oss at vi også får oppfølgeren til Brødrene Gjeddehjerte.

 

 

Lars Vaular «Noe»

– Kvelden slutter å kverne, men eg klarer ikkje stoppe no… Lars Vaular holder det nedpå med en utsøkt og sår låt. Og det er sjelden man ser et omslag med sangtekster? Det gjør det hele ekstra flott og nært 🤍 Skrevet av Lars og Vetle Junker, produsert av Vetle.

 

Sløtface feat. The Buoys «Fight Back Time»

– Midnights keep coming, indigo skies, and I’ll try to fight back time. Time / midnights keep coming, I can outrun them, I’ll try to fight back time… Indierock-poppunk-heltinnen Haley Shea i Sløtface teamer opp med det australske bandet The Buoy. For siddisen handler denne låten om å havne mellom for mange stoler når tiden ikke strekker til. Det kan selvsagt være stressende i et allerede stressende liv, men da hun hadde skrevet den i London med Wet Leg-låtskriver Michael Champion og produsent Paul Whalley, var hun sikker på at hun ville ha med noen rå gjester. Der traff hun blink, da australierne i The Buoy hørte demoen – og resten er historie. Skrevet av Haley, Michael, Paul og Zoe Catterall. Produsert av Paul.

 

Hiwá «OVERTID»

Den dyktige ringreven fra Furuset er ute med EP-en ALT DET HER FOR HVA?. Nedenfor hører du «NO PYAAR YACHT CLUB», som direkte oversatt blir «ingen-kjærlighet-yacht-klubb». EP-en kommer sammen med kortfilm som har premiere 29. oktober, regissert av Hiwá selv 🎬 Her befinner han seg i en mørk sky hvor han prøver å navigere sine følelser og tanker. En rød tråd i filmen er hvordan man skal klare å leve av kunsten, uten å miste sine relasjoner – og ikke minst seg selv. (Dette dilemmaet er det mange norske artister som kan tygge på.) Alle låtene er produsert av PACIFY. (Hvor mange timer i uken er han i studioet? 🥵)

PS: Ikke sov på 2022s beste norske possecut «Min tid».

 

Tim Voilhat «Cooladdi Sky»

– It was only yesterday, when the Cooladdi sky looked my way / but for now, I’m so far from home… Tim Voilhat drømmer seg tilbake til hjemstedet sitt i Australia, med den nydelige rosa himmelen. For selv om du arver en nydelig villa etter bestemoren din i Norge, pakker sammen tingene dine og fort fant seg til rette her, er det ikke rart han fort fikk en trang til å lage musikk. Om vi ikke har sagt det før, bør du i tillegg til musikken sjekke ut hans lekre IG. Skrevet og produsert av Aleksander Raftevold.

 

Ousu Leigh «Mama»

Varm sommer-tune på vei inn i det kalde vintermørke ☀️ Kanskje en hyllest til moren? Ousu, som straks feirer fem år som artist, teamer her opp med den Spellemannprisen-nominerte produsenten PACIFY alias Ardijan Sopi.

 

Gunn Kvaale «Det beste for meg»

– Eg vil vidare, så det beste for meg, e å fortsetta utan deg… Det kan være ekstra vanskelig å vite helt hva du skal gjøre, når det egentlig ikke er noe feil i forholdet, men noe mangler likevel. Så da er man kanskje best uten det? Det synger Sogndal-jenta om, og hun har med seg Emelie Hollow, Bjørn Helge Gammelsæter og Sebastian Aasen på skrivingen. Bjørn Helge har produsert.

 

Kajander «Meire liv»

– Æ klar ikkje lenger lat som, æ lengta etter meir, gje mæ meire liv… MORE LIFE! Det er ikke sjelden man tenker at man trenger mer, eller lengter etter mer i livet. Dette synger lofotværingen Bendik Kajander alias Kajander flott om. Skrevet av Kajander, Jahn Gran, Benjamin Giørtz og Erik Eliassen. Produsert av Benjamin, Jahn og Rolf Bendik.


Mer norsk musikk:

Aden Foyer forteller 730.no historien han aldri skulle fortelle ❗️

Les mer