Hopp til hovedinnhold
Daniel Kvammen & Gabrielle (Simon Skreddernes)
Daniel Kvammen & Gabrielle (Simon Skreddernes)

Topp 11 norske sanger som kom i dag

Norsk musikk hjelper når du har karantene <3

Plis ikke spre COVID-19, slik at hele 2021 ikke blir 2020.

Nok propaganda. Du vet drillen. 730.no satt oppe i natt og hørte gjennom noen timer med kliss ny norsk musikk. Det var altfor mange julelåter, til tross for at det er halvannen måned til jul. (Jada, vi vet at de bare varer ut neste måned.) Vi droppet derfor alle julesanger, men plukket ut mange andre godbiter.

Daniel Kvammen & Gabrielle «me to er ein evighet»

Denne duoen gjør oss til et bortskjemt og heldig folkeslag. Vi får en nydelig kjærlighetslåt om utfordringene som plutselig inntreffer i et forhold, som hovedsakelig bare hadde de fine og varme sidene. En sterk låt om et sterkt håp for kjærleiken. Geilo- og bergensdialekt viser seg å passe perfekt, spesielt når det serveres så lekkert av to av våre største pophelter. Daniel har skrevet låta med Preben Sælid Andersen, og Daniel, Preben og Odd Martin Skålnes har produsert.

 

Adrian Sellevoll «Se hvordan vi lever»

«Dette er siste gang jeg drikker…» Berømte ord som sjelden blir holdt. Men når det kommer til Adrian, lyder dette som et oppriktig oppgjør med seg selv og hans tidligere til tider destruktive livsstil. Det er i alle fall lite å si på bergenserens innlevelse. S/o til alle som jobber med å holde korrekt fokus og som nå kan ha en ekstra hard tid i vente. Låten er laget i samarbeid med HÅWK, Jesper Borgen, Mathias Nilsen og Hef Augusto Hotvedt.

OPPDATERT!

Her er musikkvideoen:

 

Boy made flower «Die Trying»

Henrik Lund fra Oslo debuterte med «Text me» i sommer via Tromsø-kollektivet North Of. Her teamer han igjen opp med Skimmed Milk alias André Strømman og Ole Vuyo Småge og lager stilig lo-fi-pop med sjel.

 

Dutty Dior «GO GO»

Kris Eriemo alias Dutty er gjennomført når det kommer til stilen sin, med produksjonen fra Pluto som kler hans rå og svevende vibe 💜 EP-en KAOTISK ELEGANSE byr også på «DESEMBER» og «VOODOO».

PS: Lillebroren hans Isah er ute med en forrykende musikkvideo.

 

Ola Village «A Ok»

Alt ordner seg hvis du tenker stort nok, du må bare ha nok tålmodighet og ikke minst håp. Jon Olav Sandal fra Barstadvik i Ørsta, som i 2017 hilste til Erna, debuterer som Ola Village. Ørstingen har skrevet, produsert og spilt inn låten selv – hjemme hos seg selv. Og det lyder råflott.

 

Nawaz «Hardeste blokka»

19-åringen fra Holmlia er ute med debutalbumet Gatene sårer, som har blitt et solid sett med ni spor. ORIO står for produksjonen. Nawaz flyttet til Norge fra Pakistan for syv år siden… Og nå har han laget album på norsk. Sjukt.

 

Emelie Hollow «Monster»

«And all this time I have tried / to make sure doing fine / so why’d make feel like I was a monster.» Gaslight-anthem? Ikke helt. Men den vakre sangen om blant annet psykologisk stress i forhold er noe altfor mange vil kunne kjenne seg igjen i 🥀 Den musikalske regien er ved Eirik Tillerli.

 

Isak Shorty «Mot.»

Vi trenger å ha mot i all denne motgangen. Isak Albert Kvammen har i likhet med mange vært gjennom tunge tider i det siste. Men ålesunderen, som vant Musikkprisen i 2018, har likevel klart å holde hodet hevet og skapt flere fine, personlige låter. Resultatet er hans andre EP ÅRVÅKEN. Prosjektet er laget sammen med Halvard Ivarjord.

 

8lanco «SELF-TAUGHT»

17 år gamle August Hvide alias 8lanco fra Sandviken i Bergen har skrevet og produsert denne R&B-svisken selv. Det må være digg å være så ung og allerede så dyktig? Salute! Vi gleder oss til å høre mer. Let’s go ✨

 

R3HAB feat. Alida «One More Dance»

Fadil El Ghoul alias R3HAB er glad i norske kvinnelige singer-songwriters. Noe som stort sett er win-win, da nederlenderen har 20 millioner månedlige lyttere hos Spotify. Her teamer stjerneprodusenten opp med Alida Garpestad Peck fra Jæren, med co-produksjon fra Erik Smaaland. Resultatet er en tøff EDM-popbanger som er verdt minst én dans til.

 

Jimi Somewhere «In My Car»

Ta en nydelig kjøretur med godsnuten Jimi alias Benjamin Schandy fra Øvre Eiker (hvor man kjører mye bil) og hans shotgun Milo Orchis alias Ole Martin Jensen. Dette er 22-åringens tredje singel fra hans debutalbum Nothing Gold Can Stay, som kommer i februar 🤍

 

Vi skulle egentlig ikke ha med noen jUleLåTeR ennå… Men okay da <3:

Oda Loves You «Nutcracker»

Julelåtsesongen er allerede her – for å si det mildt. Denne sangen er en del av Polar Nights; julealbumet til Oda Evjen Gjøvåg. I tillegg til å ha tolket flere klassikere, har hun og mannen Magnus Bertelsen skrevet og produsert denne perlen om å bli geleidet gjennom en dans med sin utkårede. Odas stemme er dritfin og passer som støpt til den digge julestemningen som mange av oss – etterhvert – ønsker.

Mer ny norsk musikk:

Unge Ferrari fulgte ikke «regelen» og slapp musikk før fredagen: Nå som Stig Brenner

Nyeste saker fra 730.no

Les mer