Hopp til hovedinnhold
norsk musikk hilde skaar get him away from me
SKAAR (Isak Jenssen)

Norsk musikk: Her er ukens beste nye slipp

Norsk musikk som er kliss ny.

God fredag – og straks gratulerer med helg.

730.no kuraterer to lekre, ferske håndfuller med norsk musikk fra hele landet.

SKAAR «Get Him Away From Me»

Nå er musikkvideoen her! 🔥 Regissert av Martin Bremnes.

– No, this is not how he used to be / get him away from me… Hilde Skaar har vært gjennom en turbulent tid, og bruker musikken til å reise seg og vise hvor skapet skal stå. På dyktig vis skildrer hun hvordan en mann bikker grensen for hva som er akseptabel oppførsel. Stå opp for deg selv og få ham vekk. Det pakkes inn på en fengende måte som forsterker temaet, og resultatet er en viktig og storartet låt. Skrevet av SKAAR, dePresno og Mathias Wang. Sistnevnte har produsert.

 

UNDERGRUNN «Italia»

Vi har skrevet om UG siden de var 16. I løpet av de tre siste årene har gutta bare blitt bedre og bedre, og de er ikke lenger så veldig UNDERGRUNN. Som seg hør og bør. Men de gjør fortsatt tingene på sin egen måte, jamfør deres nesten sjokkerende bra selvtitulerte debutalbum, hvor de flekser med eventyrlige tekster, rå rapping og ville melodier. Ferdigheter kombinert med genuin teft og selvsikkerhet. W! En av de beste norske debutene på mange år. Singelen «Italia» er en lystig sommerlåt – smørblidt produsert av Rik Pappa og UG.Loverboy.

Vi må også ta med «Tipp Topp» fordi den er det. Gutta spytterrrrr 🥵 Rik Pappa, Loverboy og Pluto på beaten.

Se opp for vårt tredje intervju med UG hos 730.no straks.

 

Arif & Stig Brenner «Gutter snakker aldri sammen»

– Mer liv, skål og smil / men vi snakker aldri sammen… Ikke la meg høre det via via via via en venn… Fresh out of HGVM serverer Arif alias Rifla og tente Stig vakker, vokaldrevet pop med ønsket om ekte prat. Snart kommer duoen/brødrene med EP. «Gutter snakker aldri sammen» er produsert av Benjie og Marcel Basima, mens Chirag jaggu har vært med å skrive? 🌹

Sjekk også ut «Pusekatt» 🐱 

 

AURORA «The Woman I Am»

– The woman I am, is taken back to nothing… Dette er en låt for kvinner som trenger en påminner om hvor viktig man er i denne verdenen. Alias en verden skapt for menn? Elsk deg selv og tro på deg selv. Du skylder ikke noen noe som helst. Osingens power-pop viser igjen hvorfor hun er en global musikkskatt. Skrevet av Aurora Aksnes, Glen Roberts og Magnus Skylstad. Produsert av Aurora og Magnus.

 

Embla and the Karidotters «Home»

– I’ve been all over the place, looking for what they call the safe space… Embla Karidotter har i over en dekade vært kjent som trommisen i Razika, men med eget band får hun utløp for country-lidenskapen sin. Bergenseren synger om hjemme er der hun legger hodet. Om det så er en leilighet, bobilen sin eller et skur. Skrevet av Embla og produsert av Matias Tellez.

 

Destina «TID / ENERGI»

17-åringen Eric Destina fra Oslo startet som danser og har opptrådt på alt fra Mela Festivalen og Norway Cup til folkets favoritt Allsang på grensen. Nå debuterer hun som artist 💫 Låten er toksisk-fri sone med et sound som blander flere sjangere. Selv beskriver Destina det som en miks av kultur og røtter. Produsert av HÅWK fra bandet NorthKid og NonStop Music.

 

Kristoffer Nohr Unstad «Streng og rettferdig»

Styr og manøvrer det, med visshet om at vi vet bedre / ikke våg å snakk om ka som e verdig, vi e bare streng og rettferdig… Kristoffer Nohr Unstad fra Bodø – alias en fjerdedel av Kråkesølv – slipper debutalbum som soloartist. Eftf. inneholder 10 låter, hvor vi med denne får bevist at Bodø-dialekt fortsatt funker. Med temaer man bryr seg om og følelser som kan dukke opp i livet. Skrevet og produsert av Kristoffer selv.

 

Adrian Sellevoll «Dilemma»

Wow. Bergenseren låner refrenget til den 20 år gamle klassikeren «Dilemma» med Kelly Rowland og Nelly. Dette er tittelsporet fra EP-en , hvor Omar Noir gjeste to av låtene. Produsert av Rubbaband.

Throwback med sponcon-fun fact: Når Kelly flipper opp sin Nokia på 3:13 leser hun meldingen fra Nelly på et regneark. Sånn var det i 2002:

 

Kakkmaddafakka «Sixth Gear»

– We’re going fast in sixth gear, might crash and burn but I don’t care… Et av landets beste liveband? Ja. Også et Norges beste bandnavn, selvsagt. Her disker de opp med stilig låt – med gitarsolo. Perfekt for en svær festivalscene i sommer. Skrevet av Axel og Pål Vindenes, og produsert med Even Gillebo.

 

Mae «Swix»

Tar av meg hatten / polariserer debatten… Mae og hans mentor Tommy Tee og serverer det nærmeste vi kommer norsk påskerap 😎 Det er mørkt og tungt som langfredag, men ringreven kladder i alle fall ikke. Åpenbart suveren smøring, god glid og jæla bra ski.

 

Metteson «Second Heart»

– Why do I rush to lay myself down there / Like I have a second heart to spare… Sverre Breivik alias Metteson har slått seg opp som et sterkt og spennende stjerneskudd. Mossingen har ikke bare et drømmende lydbilde på denne låten, vokalen er både digg og drømmende. Uansett om man har et eller to hjerter, kan man lett bli dratt inn i dette universet. Skrevet av Metteson og Vetle Junker. Produsert av Vetle og Matias Tellez.

 

Baksaas + Høyer «Hør!»

Duoen du ikke visste du trengte? DJ-en Bendik Baksaas fra Horten og slampoeten Fredrik Høyer fra Drammen. Men herreguri, så glad vi er for at de er denne duoen. Nå slipper de album sammen, og hele hortensia! lenge sia! er en hyllest til vennskapet, kjærligheten og lokalsamfunnet. På «Hør!» får man mange ord på kort tid, og med technovibbene er det en perfekt kombo. Skrevet og produsert av Bendik Baksaas, Fredrik Høyer og Tobias Grønborg.

Mer norsk musikk: Kamelen ble for drøy for NRK? Ta første titt

Norsk Hollywood-oppsving: Renate Reinsve er klar i A24-film – se hvem hun spiller mot 🤩🤩🤩 

Les mer