Hopp til hovedinnhold
norsk musikk jonas benyoub takket vare livet ep marstein 555 undergrunn
Jonas Benyoub viser en ny side av seg selv (Asylum/Warner)

Norsk musikk: Topp 11 nye låter

Norsk musikk som er kliss ny.

God norsk musikk-fredag!

730.no kuraterer favoritter fra nattens slippbonanza 🇳🇴

Jonas Benyoub med Marstein «555»

2023 har vært et kolossalt år for Jonas Benyoub 🚀 Nå følger han opp debutalbumet Zerolove med EP-en Takket være livet, hvor han viser en helt ny side av seg selv. Musikkmessig serverer han en blanding av house, soul, pop og hip-hop via liveinstrumenter som saksofoner, piano og gitar. Det hele ble til på en produktiv og inspirerende tur til Marokko med produsenter fra Kastel. – Det føles riktig og godt å tease en ny musikalsk side av meg. Jeg ønsker først og fremst at denne EP-en skal nytes av dere, så her håper jeg at alle tolker som de vil og hører på den i vakre soloppganger og solnedganger, forteller Jonas. Singelen «555» gjestes av Marstein fra UNDERGRUNN 💫

 

Emma Steinbakken «Used to love you»

– Just when I was getting used to love you, to love you, to love you / I was getting used to love you, to hold you, and never letting go… Når man lever for seg selv legger man til seg mange vaner. Som å sove alene, lage mat for én og å sette seg selv først. Så kommer det en ny person inn i bildet og du kommer inn i en annen hverdag. Men hva skjer så når det tar slutt? En litt håpløs kjærlighetslåt, akkompagnert av den smelllllvakre stemmen til Jessheims dronning. Skrevet av Emma, Carl-Viktor Guttormsen, Dag Holtan-Hartwig og Halvor Folstad. Produsert av Carl-Viktor.

 

 

Ballinciaga «leve»

– Jeg har prøvd så mange ganger, ender bare opp i krangel, men jeg trenger ikke det i kveld… Norges største boyband med debutalbum! 💖💖💖 Etter å ha bergtatt kongeriket med hits og russe-tunes, har de nå samlet en hel plate med låter på platen postkort alicante. Det viser at de har mer bredde og ikke bare er festartister. De tre maskerte mennene har skrevet og produsert selv.

 

Plaza «Her og der»

UG4L! Etter å ha vært med å brenne opp Spoti med det nye UNDERGRUNN-albumet Egoland, er Gabriel Doria alias Plaza allerede tilbake med årets første solosingel. Temaet her er hans ambivalente forhold til suksess. Noe som innebærer å leve en kaotisk og kontrollert hverdag, mens man jakter etter noe som man aldri helt vet hva er. Stilig produsert av Rik Pappa og Ailo Løkse.

 

Julie Bergan «Waste a Tear»

– Ain’t gonna spend another day no, with people saying that it’s my fault / just called you up to say goodbye, ‘cause I’m not gonna waste a tear again… JB kaster oss tilbake til 90-tallet. Ikke bare er det en rå anthem om å gå videre. Og kjenner du igjen riffet? Det er fordi det er inspirert av det som muuuuligens nordens beste danselåt; «Freestyler» med finske Bomfunk MC’s 🥹 Dette er en powerlåt både i tema og fremførelse, og vi gleder oss til å se Skiens-stjerna både synge og danse til denne på scenen. Skrevet av Bomfunk, Anton Hard, Julie Bergan og Linnea Södahl alias NEA. Anton har produsert.

Ikonisk throwback fra 1999:

 

Makosir med Arif Murakami «Litt for sent»

– Nå har jeg skjønt at jeg ikke kan få det tilbake… 💔 Sang om savn. Det er ingen vei tilbake når Makosir teamer opp med sin favoritt Arif. Allerede på papiret ser dette samarbeidet nydelig ut. Og man blir definitivt ikke skuffet over måten gutta utfyller hverandre når man trykker play. Den vakre affæren er produsert av Axel Lindroth og Håvard Sundland.

 

Sval «ALONE»

– I see you when I’m dreaming, they fade out when we speaking… Sval Rosenløw Eeg har i vår vist at hun ikke bare er rå på scenen og med låter. Hun imponerte også stort i Kompani Lauritzen. Når ringreven nå slipper EP-en SECRETS, PT. 1, fortsetter hun stadig å imponere oss. En ung stjerne, som har over en dekade bak seg som artist. Denne låten er både litt pop, indie og elektronika – noe som kler henne. Skrevet av Sval, Benjamin Schandy alias Jimi Somewhere og Ole Martin Jensen alias Milo Orchis. Milo og Jimi har produsert.

 

Tyr & Blesson «X at the Party»

Drum & bass anno 2023 🥵 Tyr og Oscar Blesson har i lenge stått på grassat non-stop. Noe som har gitt begge oppsving hver for seg. De har også funnet ut at de passer flott sammen. Nå serverer duoen sin Jimi Somewhere- og Milo Orchis-produserte EP 2 Horn med «X at the Party» som nyeste singel. Skreddersydd for fest.

 

Ruben «Heartbreak Denial»

– If you decide to leave now, right now, I would deny it / If you are not alone now, right now, I call you a liar, oh… Når Ruben Markussen nå deler EP-en Tonic Emotions Pt. 1, går han inn i et ærlig punkt hva gjelder kjærligheten. Han har en unik evne til å få sårbare og ekte låter til å bli dansbare. Dessuten passer Rubens stemme til både storslagne bops, så vel som ballader. Skrevet og produsert av Ruben, Benjamin Pinkus og Lars Rosness.

 

Broiler med PandaPanda «Idiot»

Idioter har det aldri vondt, for jeg vet at livet smiler selv om jeg er dum / jeg er fortsatt like tulling som jeg var i fjor, jeg er en idiot… – Når vi lager låter med Broiler, har de en tendens til å bli jævlig bra! Så vi gleder oss sykt til release på fredag, sier PandaPanda. Og vi er enig. Det er lov å være idiot i blant, og det blir ekstra gøy når det er en kvartett som dette som gjør det hele så catchy af. Mikkel Christiansen, Simen Auke, Erlend Torheim og Ferdinann West har skrevet og produsert.

 

B-Boy Myhre «dust»

– Dum og deilig, jeg er uimotståelig, de henger etter og det er helt forståelig… Benjamin Myhre alias B-Boy Myhre er jo ikke en dust med denne låta! Som vanlig bidrar han med ordsmedferdighetene sine, og serverer en gøy bop. Denne må være ekstra tent live. Skrevet av Benjamin, produsert av Ole Torjus Hofvind og Erlend Lyngstad.

 

Slopes «I Still Miss You»

– People say that you’ve been moving on, that you found someone new while I’ve been getting drunk… Dag Holtan-Hartwig har lang fartstid som låtskriver for andre og artist som ene halvparten av Skinny Days. Da er det også ekstra hyggelig at han tar seg tid til å være Slopes. På debut-EP-en Bad Dancer har han blant annet med låter om det å være… Ja, en dårlig danser. Men også sanger som denne. Om hvor kjipt det er når du har gjort det slutt med noen, og savnet begynner å komme 💔 Noe vi alle har kjent på? Skrevet av Dag og Halvor Folstad, produsert av Dag selv.

 

Unge Beirut «Krøller»

Spellemannprisen-nominerte Unge Beirut alias Elias Tchaba fra Kristiansand beskriver sin nye singel som en old-school-aktig kjærlighetssang som kler sommerværet. Den røde tråden er den ene spesielle damen i livet 🥹❤️ Tittelen «Krøller» kommer fra en av de mange egenskapene som smeltet Beiruts hjerte da han til slutt traff sin bedre halvdel. Produsert av Tasty.

Mer norsk musikk: Kamelen ønsker ikke å forklare seg for politiet 

Les mer