Hopp til hovedinnhold
God norsk musikk-helg (Patrik Stollarz/Bongarts/Getty)
God norsk musikk-helg (Patrik Stollarz/Bongarts/Getty)

Topp 9 norske sanger som kom i dag

Kliss ny norsk musikk på arbeidernes internasjonale kampdag 💯

Vi kan ikke si at de norske artistene i dag serverer mye wokeness som belyser arbeiderklassens styrke. Men underholdning er også verdifullt – og alle de fleste her jobber hardt.

Nedenfor er kliss ny norsk musikk valgt ut av 730.no.

Dagny «Somebody»

Godsnuten fra Tromsø teamer opp med popekspertene Rat City – og det gjør hun rett i! Den nye singelen til Dagny Norvoll Sandvik er en nyforelsket, vårlig affære ☀️ Karpe-veteranen Thomas Kongshavn har også produsert.

 

KAMARA «Don’t Call My Name»

En tidligere demoversjon av denne smørblide låten gjorde Fatumata Kamara nominert til Årets Urørt. Resten er ennå ikke historie, men den Sierra Leone-fødte bergenseren ble booket til Vill Vill Vest, Øyafestivalen og by:Larm – og ble nettopp signert til Sony Music. Boom! Det sier seg selv at singelen betyr mye for stjerneskuddet, som her endelig slipper den ferdige versjonen <3!

 

TRXD feat. Peder Elias «Care Less»

Det lyder lettbeint og lystig – og åpenbart innspilt før COVID-19. Truls Dyrstad og David Atarodiyan alias TRXD og Young Peder forteller at dette ikke handler ikke om å bry seg mindre om hverandre eller seg selv, men å slutte å bruke energi på å bekymre seg over ting man ikke kan gjøre noe med. «Noen ganger er det sunt å slippe taket, slutte å dvele på fortiden og hva som kunne vært, og heller fokusere fremover.» Preach!

 

Skaterboy Rico «BLI VI»

Når du skjønner at et forhold ikke er liv laget… Rullebrettgutten Munakhir Dadah fra Loddefjord vet, og selv om det er trist, får han det til å lyde lekkert. Med god hjelp fra Filip Kollsete og J. Bermilla.

 

Moyka «Backwards»

Mid-school elektronisk feel-good med norsk særpreg? Monika Engeseth teamer igjen opp med produsent Eirik Hella. Se for deg denne live. Strober og heftig røykmaskin.

 

Unge Smul «Takk for sist»

Lenge siden sist, Samuel 🍬 Vi forventer at dette en liten smakebit på hva som venter utover sommeren. Smul selv på beaten. S/o Hovseter.

 

Broiler feat. Lovespeake «In The Morning»

Hadde vi vært russ, hadde denne ublu perlen fått kjørt seg! Mio-Mikkel og Simen teamer opp med Alexander «Pav» Pavelich fra Lovespeake, Smaaland og Kriss Tømmerbakke. Stekete guttastemning med en øm vri.

 

Oral Bee med KingSkurkOne «Hingster»

Der ja. Nesodden x Nordstrand måtte jo skje. Ringreven Oral Bee, som mentalt sett kommer fra California, er ute med albumet Pappa vs. Playa, hvor han også har med blant andre Nils m/Skils 💯

 

baard «Nerve»

Fjorårets debut har endelig fått en oppfølger. Denne er også skrevet før rona, ettersom Bård Bonsaksen her reiser med FLY til UTLANDET. Men temaet er langdistanseforhold, som nå er brennaktuelt for altfor mange. Låten har han produsert selv, med hjelp fra Sivert Hjeltnes Hagtvet.

 

TIX «Skål»

Det er vrient å argumentere mot suksess? Bare se på The Big Bang Theory; en av verdens mest sette TV-serier. Andreas Haukeland streamer mer enn nesten alle andre norske artister, og roper «alko i hånda, fuck you korona» hele veien til banken <$

 

Wonder the Boy «Block Ur Ex»

Vennligst glem eksen din. 01-eren Markus Røe flyttet nylig fra Trondheim til Oslo og starter med blanke ark og fargestifter med EP-en Playboy.

Se opp for intervju med Lemaitre og en spesiell videopremiere hos 730.no senere i dag ♥️

Mer norsk musikk: Gitarist fra Nord-Norge våknet opp til uventet support fra superstjerne på Instagram

Saklig: Norsk russelåt trender på TikTok i Japan 🇳🇴 🇯🇵

Nyeste saker fra 730.no

Les mer