Hopp til hovedinnhold
Royane (Instagram/royane)
Royane er klar! (Instagram/royane)

Topp 16 norske låter som kom i dag

Norsk musikk-buffet!

Av det kliss nye slaget.

Vi satt oppe i natt og hørte gjennom en ekstra stor dose med ny norsk musikk. Her er noen av våre favoritter.

Royane «Click»

Boss bish fra Drammen! Det hadde klikket for mange hvis denne ble sluppet i sommer, men Royane Harkati tenkte at pjuskete oktober-Norge trengte et heit energi-push ???? Bangeren har hun skrevet selv, mens JuniorParis har produsert. Videoen er laget av Kevin Norby. PS: Se opp for intervju med Royane hos 730.no straks!

 

Maria Mena «Let Him Go»

Fem år etter Growing Pains serverer hele Norges pop-O.G. sitt åttende album They Never Leave Their Wives. Nedenfor er åpningssporet, som setter den melankolske, smellvakre stemningen. Maria forteller at hun ønsket å skrive om hvorfor det tok mye tid å lage prosjektet. «Hvordan jeg først måtte kvitte meg med skammen jeg følte på rundt tematikken på plata for å kunne skrive den. Dette er min forklaring og unnskyldning til publikum for at de har måttet vente så lenge. Jeg skrev melodien til «Let Him Go» lenge før jeg skrev teksten. Som oftest må jeg spille inn melodier på mobilen for å kunne huske dem, men denne brant seg inn på netthinnen. Det tok ett år før teksten tok den igjen – og da var det klart!» Alle de syv låtene på platen er produsert av Olav Tronsmoen.

 

EMIR «Blø for deg»

Ey! Balkan-inspirert slæpper rett ut av Blodbyen. Låten til Emir Hindic handler om å gi for mye av seg selv, med forventning om å få det samme i retur. Men skjer det? ???? Oljebyens egen kid joki har produsert. Big tune!

 

Ruben «Dear God»

Herregud, så lekkert levert av Ruben Markussen. Han serverer en sårbar og svulstig sviske som bør kunne løfte mange opp hvis de føler seg elendig. I alle fall hjelpe litt på veien. 25-åringen fra Troms har laget låten med Lars Rosness og Kristoffer Haugan. Prima norsk musikk.

 

K-391 & RØRY «Aurora»

Kenneth Nilsen alias keosni391 alias K-391 tar med supertalentet Roxanne Emery alias RØRY inn i et drømmende Alan Walker-aktig landskap. Låten har Kenneth også laget sammen med STATE og Sander Meland.

(Hei, hva med remix med AURORA?:)

 

Smerz «I Don’t Talk About That Much» + «Hva hvis»

Dobbelt slipp med Henriette Motzfeldt og Catharina Stoltenberg via en musikkvideo hvor de spiller seg selv. Akkompagnert av hallingdans og kulisser inspirert av Lars von Trier-filmen Dogville. Den h.e.f.t.i.g.e. Smerz-snutten er regissert av Benjamin Barron, mens kostymer er laget av Bror August. Låtene er fra det kommende settet Believer.

 

Matoma x Emma Steinbakken «Wow»

Flisa x Jessheim! Wow, denne uventende «duetten» ble jaggu flott feel-good. Emma får komplisert kjærlighet, vrien avstand og tomme løfter til å lyde oppløftende. Our Love is a ghost and that’s how it goes… ????❤️

 

Amara x Chris Abolade «F hva du føler»

Det nye radaparet fra Oslo gjør seg klar til å slippe settet Skrubbsår & skallebank. Her på en dansete, svevende pop-ting med mye overskudd. Som dog handler om å bli tappet for energi… «I en slags følelsesmessig loop, der en annens følelser styrer humøret ditt»… Vi har alle et par energityver i livene våret? Kutt dem ut. Kanskje Adrian og Chris kan være til inspo. Kastel på beaten via Lasse Digre.

 

L.U:N.A «La meg gå»

Da 730.no nylig snakket med L.U:N.A for noen uker siden, sa hun at Mon Anomi tar for seg livet hennes fra hun var 7 til 17 år. «La meg gå» handler om både nedturene og oppturene. Koselig fakta: Det er familien hennes som korer, i tillegg til at broren Leo har produsert. Bergenseren, som egentlig heter Mia Roussel, har skrevet låten selv.

 

Ezzari «Bale eller Tony Montana»

Rå tittel, Adam ???? Velg mellom fotballstjernen eller Scarface. Til tross for de hissige navnene, disker Søndre Nordstrands store sønn opp med en melodisk, reflekterende sang via produsent Makethenoises. Hvis du vil lykkes, inshallah / hør på din elskede mamma ♡ Fakta.

 

Sondre Lerche «Foreign Heart»

Det er ikke lenge siden popstjerne, og nå også forfatter, Sondre Lerche slapp albumet Patience. Allerede er han raus og gir oss Patience Deluxe med seks nye spor, blant annet egenproduserte «Foreign Heart». Det er viktig at vi ikke glemmer hvor gode poplåter Sondre skriver, selv de litt roligere. Noe han minner oss på her.

 

Sofiloud «Gurls»

Lise Reppe alias Sofiloud er ikke bare aktuell som låtskriver på den nye singelen til Tate McRae og Ali Gatie, LIMPI-stjerneskuddet er nå også ute med sin egen sertifiserte bop! Via sin egen label. Sjekk ut Sofiloud x 730.no her.

 

boy pablo «wachito rico»

Endelig har vi fått debutalbumet wachito rico! Bergens internasjonale stjerne Nicolas Muñoz & co har latt fansen vente lenge, men det lyder som om det var verdt ventetiden. Her er tittelsporet, som er chilensk slang for «kjekk gutt». Se opp for intervju med den kjekke gutten Nicolas hos 730.no straks! PS: boy pablo spilte på Coachella i fjor: Se video

 

Sandra Lyng «Kvitt flagg»

Mosjøen-ringreven Sandra følger opp sommerens singel «Det bli bra igjen» ved å vifte det hvite flagget. Vakkert levert med skrivebidrag fra Ruben, i musikalsk regi ved Magnus Bertelsen. Overgi deg til din kjære via denne perlen.

 

CELIIN «Marilyn»

Det er over 10 år siden Celine Helgemo sang om bestevenninna Astrid S i MGP jr-smashen «Bæstevænna». Nå slipper trønderen tredje låt under sitt artiiistnavn CELIIN, og det har blitt sterkt og ømt om farlige og vonde tanker. Skrevet av Orkdal-jenta, med hjelp av Fredrik Raadal-Simonsen, Paulos Solbø og Sebastian Aasen. Produsert av Rosii og ÅSN.

 

Siri Black «Come Correct»

Tredje singel fra den norsk-færøyske bergenseren. «Det nytter ikke å bare være deilig, man må ha noe mer å tilby», forteller Siri klokt om låten <3 Produsert av DJ Soulbase.

 

Lemaitre feat. Pretty Sister «Day 4»

Røa/Silver Lake-duoen Ulrik Lund og Ketil Jansen teamer opp med Pretty Sister alias Zak Waters og byr på mer av den ekstra fete kvalitetspop-en som Lemaitre har blitt globalt kjente for. Frekk tune!

 

Marion Woodseth «Blød»

Dette er et nytt navn for de fleste, men nykommeren har allerede varmet opp for blant andre Sondre Justad og Julie Bergan. Her byr Marion på en håpefull sang – dog om følelsen av at alt raser i grus. «Hva gjør man hvis man plutselig må endre kurs i livet eller når man mister noen man er veldig glade i?»

 

Anna of the North «Believe»

En av konsertfavorittene til Anna Lotterud fra nord er den allmektige Cher-klassikeren «Believe»:

Kos deg gløgg med Gjøvik-godsnutens versjon nedenfor. EP-en med samme navn er ute nu! ????

Mer norsk musikk:

Norsk andreplass i Tyskland ????

– Arif er Gud, punktum.

Les mer